H IONIKH ENOTHTA στη Βουλή! Ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετονομασίας του στρατοπέδου Τρικάλων με αναφορά στο Σύλλογό μας

Συνάδελφοι,

Οι περισσότεροι από εσάς πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πλέον την προσπάθεια που έχει καταβάλει ο Σύλλογός μας με τη συνδρομή της έρευνας της συναδέλφισσας Χρηστίνα Σωτήρχου, για την υποστήριξη του αιτήματος μετονομασίας του στρατοπέδου των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα μείζον θέμα που άπτεται της ιστορικής μνήμης και της αξιοπρέπειας του λαού μας, του σεβασμού των πατριωτών που έπεσαν για την προάσπιση της ελευθερίας και εν τέλει της δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου μας, αφού ο τιμώμενος από το ΓΕΣ και το Δήμο Τρικκαίων Χρήστος Καβράκος, προς τιμήν του οποίου είχε ονομαστεί το στρατόπεδο των Τρικάλων, ήταν συνεργός σε σωρεία εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Παρά το γεγονός ότι με την από 7.2.19/Φ.911.24/1/487899-Σ.1134 Επιστολή του Γ.Ε.Σ. προς το Σύλλογό μας διαπιστώναμε με χαρά και υπερηφάνεια ότι οι αγώνες μας απέδωσαν καρπούς, αφού πληροφορούμασταν ότι «…έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας , προκειμένου να μετονομαστεί το στρατόπεδο που εδρεύει η ΣΜΥ…», δυστυχώς έκτοτε και από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η επίσημη μετονομασία του στρατοπέδου.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέστειλε μάλιστα την υπ’αριθμ. 36/16.10.19 επιστολή ζητώντας την επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετονομασίας του στρατοπέδου, καθώς επίσης και να γίνει διεξοδική διερεύνηση των στοιχείων που έχουν έρθει στην επιφάνεια για την προδοτική δράση του δοσίλογου Χρήστου Καβράκου.

Επειδή, δυστυχώς, η μετονομασία του στρατοπέδου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και καθώς φαίνεται ότι υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν στις 6 Δεκεμβρίου την κάτωθι σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ώστε να τους πληροφορήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Μάλιστα, στην ερώτηση που κατατέθηκε, την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια, έγινε ρητή αναφορά στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Εμείς συνάδελφοι, στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της καταπολέμησης της λήθης και της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μετονομασία του στρατοπέδου και να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και πρόκληση που υφίσταται επί σειρά ετών.