ΣΥΙΛΤΕ Νο. 12 – Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHABANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4     FAX :  210 3311278 

 www.ionikienotita.gr                                                       email: syilte.gramm@gmail.com

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 12

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2019

.

 

  • Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

.

Συνάδελφοι,

Έστω και καθυστερημένα, η ηγεσία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να αντιδράσει στους πρωτοφανείς μονομερείς σχεδιασμούς των τραπεζών, εκ των οποίων ήδη ορισμένοι έχουν τεθεί σε εφαρμογή (βλ. Τράπεζα Πειραιώς και απολύσεις συναδέλφων), ενώ άλλοι έχουν εξαγγελθεί, όπως έκανε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK κ. Βασίλης Ψάλτης που προανήγγειλε τη μεταφορά 850 συναδέλφων στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων «Νέα Cepal», χωρίς να δώσει καμία εγγύηση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, προδιαγράφοντας το μέλλον τους…

Μέσα από τις ανακοινώσεις, την εφημερίδα, την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας κρούαμε εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του επαγγέλματός μας. Οι ενδείξεις υπήρχαν και επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία.

Τώρα πλέον, ελπίζουμε όλοι να έχουν αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι θέσεις εργασίας στις τράπεζες και συνολικά το επάγγελμα του τραπεζοϋπαλλήλου!

Στη σημερινή κινητοποίηση, στελέχη του Συλλόγου μας συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας στη Διεύθυνση Διευθετήσεων Λιανικής Τραπεζικής που είχε απόλυτη επιτυχία, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων.

Ακολούθησε η συγκέντρωση που είχε προκηρύξει η ΟΤΟΕ και το κλαδικό Σωματείο έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με ικανοποιητική συμμετοχή, δεδομένων των απειλών που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μας και του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στις τράπεζες.

 .

Συνάδελφοι,

Τονίζουμε προς τους τραπεζοϋπαλλήλους όλων των τραπεζών, ότι κινδυνεύουν άμεσα οι θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η σημερινή συμμετοχή μπορεί να κριθεί ικανοποιητική, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν αποκρούσουμε εν τη γενέσει τους τις μονομερείς μεθοδεύσεις των τραπεζιτών, σταδιακά θα υποστούμε ΟΛΟΙ τις τραγικές εργασιακές και ασφαλιστικές συνέπειες που συνεπάγεται η εξαΰλωση του επαγγέλματός μας!

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν κερδίσουμε αυτήν τη μάχη σήμερα, το επάγγελμα του τραπεζοϋπαλλήλου δε θα υφίσταται αύριο! Αν δεν ορθώσουμε τώρα τείχος προστασίας του επαγγέλματός μας, τα αμέσως επόμενα χρόνια η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων θα μετατραπούν σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας…

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την κινητοποίηση και τη συστράτευσή μας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες εργοδοτικές ενέργειες και να υπερασπιστούμε το επάγγελμά μας με κάθε τρόπο και μέσο!  Πλέον, δεν υπάρχει άλλη οδός ούτε και για εμάς τους τραπεζοϋπαλλήλους, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι στην ουσία και όχι μόνο στο όνομα.

 .

Ø Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε το επάγγελμά μας, τις οικογένειές μας, τις ζωές μας!

Ø ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

.

Y.Γ. Άμεσα ο Σύλλογός μας θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση για τη μετακίνηση των 850 συναδέλφων μας και των κινδύνων που συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη τόσο για τους ίδιους όσο και συνολικά για το μέλλον του επαγγέλματός μας, ενώ σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση ημερίδας παρουσία των νομικών και ασφαλιστικών μας συμβούλων για την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων στην τράπεζα επί του θέματος.

 .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας 

 

Γ. Ανδριώτης                        Κ. Στεφανής

.

.