Οι κύριοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, προβάλλοντας ανούσιους ισχυρισμούς, παραμένουν προσωρινά με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων στη διοίκηση του Ταμείου μας. Υποχρέωση όλων η υπογραφή με θεώρηση και αποστολή εξουσιοδότησης εν όψει της κρίσιμης για το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εκδίκασης στις 30/1/20 

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις των κυρίων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να παραμείνουν με κάθε τρόπο γαντζωμένοι στις καρέκλες τους…

Σας είχαμε ενημερώσει ότι οι κύριοι αυτοί που συνεχίζουν να λειτουργούν με μία ιδιοκτησιακή αντίληψη που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό φορέα, δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τη διοίκηση στην προσωρινή διοίκηση που διόρισε το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 2508/2019 απόφασή του.

Μετά από την απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο για αναστολή διορισμού της προσωρινής διοίκησης και την παραίτησή τους από την αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διοίκησης, κατέθεσαν έφεση για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής για να παραμείνουν στη διοίκηση του ταμείου, η οποία εκδικάστηκε την Τρίτη 3/12 ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Δυστυχώς, η Πρόεδρος έκανε αποδεκτό το αίτημα των κυρίων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αγνοώντας την απόφαση της τακτικής διαδικασίας, αγνοώντας τη συναδέλφισσά της που προ ολίγων ημερών είχε απορρίψει παρόμοιο αίτημα, αγνοώντας ότι οι κύριοι αυτοί ματαίωσαν την εκδίκαση παρόμοιου αιτήματος για τις 2/12…

Και όλα αυτά επειδή αποδέχθηκε σαν επείγοντα λόγο τον ισχυρισμό των κυρίων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ότι σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός τους, δε θα μπορούσαν να πληρωθούν οι συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αφού αυτούς αναγνωρίζει η τράπεζα, κάτι που βεβαίως δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση, καθόσον τη διαδικασία υλοποιούν οι υπηρεσίες του Ταμείου.  Μάλιστα τα διορισμένα μέλη έχουν διατελέσει επί σειρά ετών σε διευθυντικές θέσεις, ο δε Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα ΤΑΠΙΛΤ.

Με αυτόν τον ισχυρισμό τους οι κύριοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ουσιαστικά παραδέχονται ότι έχουν εκχωρήσει την οικονομική διαχείριση του Ταμείου στους τραπεζίτες, οι οποίοι τους χρίζουν και τους αναγνωρίζουν ως αποκλειστικούς εντολοδόχους τους!!

 .

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, η ιστορία τείνει πράγματι να επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία και πλέον γινόμαστε μάρτυρες της επανάληψης αντίστοιχων τραγελαφικών καταστάσεων του πρόσφατου παρελθόντος.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θυμάστε όσα εκτυλίχθηκαν το 2017 και το 2018, όταν ακυρώθηκε με απόφαση τακτικής διαδικασίας του Πρωτοδικείου η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και οι κύριοι αυτοί κατάφεραν με προσωρινή διαταγή του Εφετείου να διατηρήσουν σε ισχύ το νέο καταστατικό και να παραμείνουν στις καρέκλες τους… Το Εφετείο βέβαια, στην τακτική διαδικασία ένα χρόνο μετά, επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση ακυρώνοντας το νέο καταστατικό, γεγονός που οδήγησε στην αλήστου μνήμης Γενική Συνέλευση της ντροπής στις 5/8/18 που διοργάνωσε η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με διαδικασίες εξπρές εν μέσω των θερινών διακοπών…

Αποκαλούν εμάς «δοτούς εισβολείς» στις ανακοινώσεις τους. Οι ίδιοι ως Προσωρινή Διοίκηση τι ήταν; Όταν μάλιστα προχώρησαν και σε εκλογικό πραξικόπημα;

Ωστόσο, είναι βέβαιο πλέον ότι ο κλοιός σφίγγει και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να σώζονται ες αεί με αποφάσεις προσωρινών διαταγών.

Οι Σύλλογοί μας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αποκατάσταση της ομαλότητας και της νομιμότητας στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αναμένουμε την έκδοση σημαντικών αποφάσεων ώστε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση λειτουργίας του Ταμείου, να αναζητήσουμε την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της απώλειας των 55,5 εκατ. ευρώ  λόγω της επένδυσης στην ATTICA BANK, καθώς και σειράς καταστροφικών αποφάσεων που οδήγησαν μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας στις συντάξεις-φιλοδώρημα των 50 ευρώ και το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και την επικουρική μας σύνταξη σε πλήρη αβεβαιότητα.

Η πρώτη μεγάλη και κρίσιμη μάχη για το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα δοθεί στις 30 Ιανουαρίου 2020, στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής της απόφασης του πρωτοδικείου που διόρισε την προσωρινή διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ προκειμένου να πραγματοποιήσει εντός εξαμήνου εκλογές. Και στη συνέχεια στις 12 Μαρτίου 2020, στην εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εναντίον της απόφασης του πρωτοδικείου που διόρισε την προσωρινή διοίκηση.

Εν όψει της εκδίκασης, είναι υποχρέωση όλων που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης η υπογραφή (αφού θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής σε ΚΕΠ, αστυνομικό τμήμα ή άλλη αρμόδια υπηρεσία) και η αποστολή στο Σύλλογό μας της εξουσιοδότησης που θα βρείτε στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης, αλλά και θα σας αποσταλεί από τους Συλλόγους μας, ώστε να παρέμβετε υπέρ των Προέδρων των Συλλόγων μας που είναι διάδικοι στη συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου να καταστεί σαφές από τον αριθμό των εξουσιοδοτήσεων ότι αποτελούμε την πλειοψηφία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και αποκλειστικό μέλημα έχουμε την εξυγίανση και διάσωση της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του και όχι μία «ισχνή» μειοψηφία», όπως έχουν το θράσος να μας παρουσιάζουν μέχρι σήμερα οι νομικοί σύμβουλοι των κυρίων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Πρέπει να κατανοήσετε όλοι ότι διανύουμε την πλέον κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης. Σας ζητάμε να είστε σε εγρήγορση προκειμένου να στηρίξετε δυναμικά τις ενέργειές μας, καθώς εκτός των δικαστικών ενεργειών, το επόμενο διάστημα θα σας γνωστοποιήσουμε και τους συνδικαλιστικούς χειρισμούς προκειμένου να αναδείξουμε πολιτικά αυτό το τεράστιο θέμα που απασχολεί χιλιάδες συναδέλφους μας.

.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

.


Οι Σύλλογοι :

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK