«Δεν παραδίδουν, δεν παραδίδουν, δεν παραδίδουν!»

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, η απελθούσα διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με την υπ’αριθμ. 2508/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου και να παραδώσει στη διορισθείσα διοίκηση που έχει συγκροτηθεί σε σώμα τις λειτουργίες και τη διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου, καθώς και τα έγγραφα, τον εξοπλισμό, τις σφραγίδες, τα βιβλία και γενικά τα κάθε είδους κινητά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου, προκειμένου να διεξαγάγει εκλογές εντός εξαμήνου.

Οι κύριοι της απελθούσας διοίκησης συνεχίζουν να λειτουργούν με μία ιδιοκτησιακή αντίληψη και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναλογιστεί ότι οι επιλογές τους οδήγησαν σε καταστροφή τον επικουρικό μας φορέα, με την απομείωση του 50% της ρευστότητας και του ½ των αποθεματικών του Ταμείου μας.

Πλέον επιδιώκουν, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, να παραμείνουν στη διοίκηση με αποφάσεις προσωρινής διαταγής. Καθώς η αντίστοιχη προσπάθειά τους για την αναστολή διορισμού της προσωρινής διοίκησης έπεσε στο κενό, συνεχίζουν τους ελιγμούς και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους… Μετά από την απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο, παραιτήθηκαν από την αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διοίκησης, έκαναν έφεση και σήμερα, Τρίτη 3/12, εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών το αίτημά τους χορήγησης προσωρινής διαταγής για να παραμείνουν στη διοίκηση του ταμείου.

Τα απανωτά, υπέρογκα δικαστικά έξοδα βέβαια που βαρύνουν το Ταμείο και συνεπώς τους ασφαλισμένους σημειώνουν διαρκή ρεκόρ, αλλά τι τους μέλει; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στη διοίκηση με κάθε τρόπο, αφού δεν παραδίδουν, δεν παραδίδουν, δεν παραδίδουν…

Αλήθεια, για ποιο λόγο αρνούνται να αναλάβει μία προσωρινή, καθ’όλα νόμιμη, διορισμένη από τη δικαιοσύνη διοίκηση, με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών εντός 6 μηνών;

Όχι βέβαια για λόγους που σχετίζονται με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του Ταμείου…

Εμείς βέβαια γνωρίζουμε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να φορτώνουν τις προσωπικές τους αγωνίες στις πλάτες των ασφαλισμένων που επίσης αγωνιούν για το μέλλον της επικουρικής τους σύνταξης!

Θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να ριχτεί άπλετο φως στη διαχείριση των διοικήσεων των τελευταίων 15 ετών που οδήγησαν το ταμείο μας στην πλήρη απαξίωση.

Δυστυχώς, το διοικητικό φαινόμενο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν έχει προηγούμενο σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και θέλουμε να πιστεύουμε αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους της σημερινής τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, καθόσον βέβαια αυτή είναι η καθολική απαίτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του Ταμείου μας.

 .

Συνάδελφοι,

Διανύουμε τις πλέον κρίσιμες στιγμές για την επικουρική μας σύνταξη και οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στο εξής απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ομοψυχία και μεστές αποφάσεις.  Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από την επαναφορά της ομαλότητας και της νομιμότητας στη διοίκηση του Ταμείου, όπως όρισε η Δικαιοσύνη. 


Οι Σύλλογοι :

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK