842 συνταξιούχοι συνάδελφοι μέλη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ υπέβαλαν ηλεκτρονικές ενστάσεις στον ΕΦΚΑ μέσω του Συλλόγου μας επί των ενημερωτικών σημειωμάτων των επανυπολογισμένων συντάξεων που απέδωσαν αυξήσεις στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας μετά από ενέργειες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Εκατοντάδες συνταξιούχοι συνάδελφοί μας – μέλη του Συλλόγου μας υπέβαλαν τις εξατομικευμένες (προσωποποιημένες) ηλεκτρονικές ενστάσεις που επεξεργάστηκαν και τους απέστειλαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ μετά από τον έλεγχο των ενημερωτικών σημειωμάτων των επανυπολογισμένων συντάξεων του Ιανουαρίου 2019

 .

Συνάδελφοι,

Μετά από την έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων του Ιανουαρίου 2019 των επανυπολογισμένων συντάξεων βάσει του Ν. Κατρούγκαλου, ο ΕΦΚΑ είχε θέσει προθεσμία υποβολής ενστάσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογός μας κάλεσε μέσω της ιστοσελίδας, του facebook του Συλλόγου και μαζικών μηνυμάτων όλα τα μέλη του που τους έχει γίνει ο επανυπολογισμός της σύνταξής τους να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι να ελέγξουν το ενημερωτικό σημείωμα κάθε συναδέλφου και να ετοιμάσουν την εξατομικευμένη-προσωποποιημένη  ένστασή του.

Πράγματι, εκατοντάδες μέλη μας επικοινώνησαν μαζί μας, αποστέλλοντάς μας τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να τα εξετάσουν οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι για τυχόν παραλείψεις και λάθη.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας είχαν ήδη επεξεργαστεί σωρεία εκκαθαριστικών σημειωμάτων των μελών μας προκειμένου να αποσαφηνιστεί ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια και υποπερίπτωση που εμφανίζεται, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι περιπτώσεις στις ενστάσεις που επρόκειτο να υποβληθούν.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο και ανάλυση των ενημερωτικών σημειωμάτων επανυπολογισμού των συντάξεων βάσει του Ν. Κατρούγκαλου από 1-1-19, ετοιμάσαμε εξατομικευμένες-προσωποποιημένες ενστάσεις για κάθε συνάδελφο (συγκεκριμένα για 842 συναδέλφους), ανάλογα με τα προβλήματα που παρουσίαζε το εκάστοτε εκκαθαριστικό σημείωμα που αποτυπώνει τον επανυπολογισμό κάθε συνταξιούχου.

Τα στελέχη και οι συνεργάτες του Συλλόγου μας φροντίσαμε να ενημερώσουμε προσωπικά κάθε μέλος, αποστέλλοντάς την εξατομικευμένη ένσταση μαζί με αναλυτικές οδηγίες ηλεκτρονικής υποβολής της στην εξειδικευμένη εφαρμογή του ΕΦΚΑ. Επιπλέον, επειδή αρκετοί συνάδελφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του διαδικτύου και προσήλθαν στο Σύλλογό μας, τους ετοιμάσαμε και υποβάλαμε την ένστασή τους από τα γραφεία μας.

 .

Υ.Γ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ασφαλιστική σύμβουλο του Συλλόγου μας συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου, καθώς και τους συνεργάτες μας κκ. Χριστίνα Λουΐζα Βορλόου και Μάρκο Ρουσουνέλο που έφεραν εις πέρας αυτό το έργο, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, εργαζόμενοι μέχρι αργά το βράδυ καθημερινά προκειμένου να προλάβουν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των συναδέλφων μας.