Επιστολή στον ΕΦΚΑ για τη λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης υπολογισμού συντάξεων ειδικών ταμείων ΕΦΚΑ για όσους έχουν εργαστεί και εκτός Ελλάδας σε χώρα της Ε.Ε.

Οι συνάδελφοί μας που έχουν εργαστεί και εκτός Ελλάδας σε χώρα της Ε.Ε. έχουν επικοινωνήσει με το Σύλλογό μας για να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διαδικασία υπολογισμού των συντάξεών τους, καθώς παραμένει κλειστή η ηλεκτρονική πύλη υπολογισμού συντάξεων για τα ειδικά ταμεία ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός μάλιστα ότι η αντίστοιχη ηλεκτρονική πύλη για ασφαλισμένους του ΙΚΑ που έχουν εργαστεί σε χώρα της Ε.Ε. λειτουργεί εδώ και καιρό.

Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, επιπλέον γιατί η καθυστέρηση έκδοσης των συνταξιοδοτικών τους αποφάσεων έχει ως συνέπεια και την καθυστέρηση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος από το ΕΤΕΑΕΠ.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέστειλε την κάτωθι επιστολή στο διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη προκειμένου να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος, καθώς οι συνάδελφοί μας αγωνιούν για την τύχη της σύνταξης και του εφάπαξ τους: 

38-23.10.19

Αμέσως μόλις έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση, θα σας ενημερώσουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας.