Ζήστε τον κοσμοπολίτικο αέρα των πανέμορφων λιμνών της Βόρειας Ιταλίας, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Τοσκάνης και το μοναδικό ρομαντισμό της Βενετίας με την εκπληκτική 9ήμερη εκδρομή (12-20/10) της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Βερόνα – Βενετία – Γκάρντα-Σιρμιόνε – Κόμο – Μιλάνο – Γένοβα – Πίζα – Λούκα – Φλωρεντία – Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο – Μοντεπουλιτσιάνο – Αγκώνα)

Συνάδελφοι,

Το καλοκαίρι μας άφησε και σκοπεύουμε να το αποχαιρετήσουμε με την εκδρομή του Συλλόγου μας στην Αίγινα την Κυριακή (15/9). Αυτή θα είναι και η πρώτη μας εξόρμηση για τη νέα σεζόν και θα αποτελέσει το καλύτερο «ορεκτικό» για αυτά που ετοιμάζει η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας…

Πλέον έχει καταστεί «θεσμός» η διοργάνωση μίας μεγάλης εκδρομής στο εξωτερικό το φθινόπωρο. Έχοντας πέρυσι επισκεφθεί τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία σε μία αξέχαστη εμπειρία, μετά από απαίτηση πολλών συναδέλφων, αποφασίσαμε φέτος να γνωρίσουμε και το πλέον ανεπτυγμένο βόρειο τμήμα της πανέμορφης Ιταλίας.

Οι εκπληκτικοί προορισμοί της Βόρειας Ιταλίας αποπνέουν μία κοσμοπολίτικη αίσθηση η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα μας συμπαρασύρει στην εκπληκτική 9ήμερη οδική εκδρομή (12 – 20 Οκτωβρίου) του Συλλόγου μας. Η ξακουστή Βενετία με τα υπέροχα κανάλια και τους γονδολιέρηδές της, οι παραδεισένιες λίμνες που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή, η μοναδικής ομορφιάς περιοχή της Τοσκάνης, η αναγεννησιακή Φλωρεντία, κατά γενική ομολογία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, η πόλη-μνημείο της Σιένας, η παγκοσμίως διάσημη για τον… κουρασμένο πύργο της Πίζα, το… μοδάτο Μιλάνο και τόσα πολλά ακόμα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος περιμένουν τα ανακαλύψουμε!

Φυσικά, ούτε σε αυτό το ταξίδι δε θα παραλείψουμε να γλεντήσουμε με την ψυχή μας με τον ξεχωριστό τόνο που δίνουν στις εκδρομές μας οι εξαιρετικές φωνές και η διάθεση των συναδέλφων μας.


Β Ο Ρ Ε Ι Α  Ι Τ Α Λ Ι Α

ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ- ΓΚΑΡΝΤΑ ( ΣΙΡΜΙΟΝΕ ) – ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ –  ΓΕΝΟΒΑ – ΠΙΖΑ – ΛΟΥΚΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΠΟΥΛΙΤΣΙΑΝΟ – ΑΓΚΩΝΑ

   9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ    (12-20/10)

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : Σάββατο 12/10/19

1η ΗΜΕΡΑ  AΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση και άφιξη στην Πάτρα όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για την Αγκώνα. Στη στάση που θα κάνει το πλοίο στην Ηγουμενίτσα θα επιβιβαστούν και οι συνάδελφοι που θα έρθουν από τη Βόρειο Ελλάδα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

.

2η ΗΜΕΡΑ  ΑΓΚΩΝΑ  – ΒΕΡΟΝΑ

Άφιξη στην Αγκώνα  και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη γραφική Βερόνα. Θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι οι οποίες περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

.

3η ΗΜΕΡΑ ΒΕΡΟΝΑ –  ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ ( Σιρμιόνε ) – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και πρώτος  μας σταθμός η μαγευτική λίμνη Garda, που στα γαλήνια νερά της καθρεπτίζονται οι πλαγιές των παρακείμενων Αλπικών βουνών. Επίσκεψη στη γραφική αλλά και ιστορική χερσόνησο του Sirmione με τα στενά σοκάκια, χτισμένη μέσα σε μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο με μεγαλοπρεπή κτίρια. Συνεχίζουμε για τη Βενετία. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην «πόλη των Δόγηδων» και των καναλιών που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες. Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορέτο ( δώρο του γραφείου μας )  θα φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

.

4η ΗΜΕΡΑ ΒΕΡΟΝΑ – ΚΟΜΟ – ΣΤΡΕΖΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για το μαγευτικό Κόμο, χτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη, την πιο μαγευτική από όλες τις Ιταλικές λίμνες. Οι πανέμορφες όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελείς βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά σε αντίθεση με την ενδοχώρα της που αποτελείται από ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο και θα γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια , με τα καταστήματα και τα καφέ.   Έπειτα αναχώρηση για τη λουλουδιασμένη κωμόπολη Στρέζα, με το ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης, γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Borromean. Στη συνέχεια, εάν ο χρόνος μας το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε την ειδυλλιακά πανέμορφη λίμνη Όρτα, πριν πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μιλάνου.  Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

.

5η ΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΓΕΝΟΒΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγηση μας  στην πόλη της μόδας και όχι μόνο, το Μιλάνο. Θα περάσουμε από το κάστρο Σφορτσέσκο και περπατώντας σε ένα πεζόδρομο με καταπληκτικά κτήρια που κάποτε ήταν αρχοντικά ή μέγαρα συντεχνιών, θα φτάσουμε στην πλατεία Ντουόμο όπου θα μας αφήσει άφωνους η Μητρόπολη από την ομορφιά της. Την στολίζουν εξωτερικά 3.400 αγάλματα. Έχει και το όνομα, δάσος του Μιλάνου, γιαυτό το λόγο. Θα περάσουμε την γαλαρία Vittorio Emanuele  και λίγο πίο κάτω θα αντικρίσουμε την Διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Συνεχίζουμε για την πόλη της Γένοβας (Genoa) με το γνωστό της λιμάνι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και έχει τη μεγαλύτερη παλιά πόλη της Ευρώπης. Η οδός Via Garibaldi (πρώην Strada Nuova) είναι γνωστή για τα πολλά μπαρόκ ανάκτορά της ενώ η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα στενά δρομάκια της, τα περίφημα carruggi. Στην κεντρική πλατεία, την Piazza de Ferrari, υπάρχει το Παλάτι των Δόγηδων και το Θέατρο Carlo Felice. Παραμονή και αναχ/ση για το ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι όπου και δείπνο, διαν/ση.

.

6η ΗΜΕΡΑ : ΠΙΖΑ – ΛΟΥΚΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση στη γειτονική και  ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Συνεχίζουμε  για τη Λούκα, μια πόλη που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Στην περιοχή της Τοσκάνης και πειτριγυρισμένη με τείχη, αποπνέει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα άλλης εποχής στην    οβάλ Piazza dell’ Anfiteatro γεμάτη με γραφικά καφέ και εστιατόρια.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Φλωρεντία,  τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

7η ΗΜΕΡΑ : ΣΙΕΝΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΠΟΥΛΙΤΣΙΑΝΟ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα πραγματοποιήσουμε μια μονοήμερη εκδρομή σε Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο & Μοντεπουλιτσιάνο. Στη Σιένα, αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια, ήσυχες πλατείες κι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο, όλα μέσα σ΄ ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και πύργους. Έντεκα δρόμοι της Σιένας συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο , την κεντρική πλατεία της πόλης , που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας . Ανάλογα εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό δάπεδο , τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Συνεχίζουμε για το Σαν Τζιμινιάνο  Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Χρόνος ελεύθερος  . Τέλος θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη του Μοντεπουλτσιάνο, χτισμένη πάνω σε λόφο 605 μέτρων από τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

.

8η ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  – ΑΓΚΩΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Αγκώνα, όπου  θα μας περιμένει το πλοίο για την Πάτρα. Εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέπει, θα γνωρίσουμε την πόλη και θα κάνουμε και την «απαραίτητη» βόλτα μας στην αγορά της. Τακτοποίηση στο πλοίο και μπορούμε να περάσουμε μία πολύ όμορφη βραδιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Στην Ηγουμενίτσα θα αποχαιρετήσουμε τους συναδέλφους μας από τη Βόρειο Ελλάδα και στη συνέχεια θα φτάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας για να αναχωρήσουμε για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις μετά από την εκπληκτική εκδρομή μας.

 


TIMH  KAT΄  ATOMΟ

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

                              620

         ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

                              770

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

– Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

– 6 ΔΙΑΝYKTΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4  ΑΣΤΕΡΩΝ ME ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ

–  Έμπειρος Αρχηγός / Συνοδός

–   Τοπικός ξεναγός στη ξενάγηση στη Φλωρεντία

–  Εισιτήρια ακτοπλοϊκά Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα  σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες , συγκεκριμένα ΠΑΤΡΑ-  ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ με ΜΙΝΟΑΝ LINES

–   Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 

–  Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση 

–  Δημοτικοί φόροι  & check point

–  Διόδια

– Δωρεάν βαπορέτο στη Βενετία

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Ø ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ

Ø ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΑΒ2 ΚΑΜΠΙΝΑ : + 75 EYΡΩ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ Α2 ΚΑΜΠΙΝΑ : + 90 EYΡΩ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


Η νέα σεζόν ξεκινά ήδη με τις καλύτερες προοπτικές για τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και εκδρομές του Συλλόγου μας. Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας δεν… επαναπαύεται και συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά για νέες περιπλανήσεις, περιπέτειες και εμπειρίες!

Επειδή το χρονικό διάστημα για την εκδρομή είναι πολύ μικρό και καθώς είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή (με τη δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει άμεσα να καταβάλετε 250 ευρώ προκαταβολή και πλήρη εξόφληση μέχρι 4/10).

Είμαστε βέβαιοι ότι η οδική μας περιήγηση στις πανέμορφες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν μαζί μας, γεμίζοντάς τους με εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή!