Τελεσίδικη Δικαίωση του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου, Τελεσίδικη Καταδίκη του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΣΙΛΤΕ) να αποδεχθεί την αίτηση εγγραφής του στο ΣΣΙΛΤΕ και Τελεσίδικη Αναγνώριση του Δικαιώματος Εγγραφής ΟΛΩΝ των συνταξιούχων της ΙΟΝΙΚΗΣ στο ΣΣΙΛΤΕ

Συνάδελφοι,

Οι δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν τις παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες του κ. Κολλάτου και του προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΣΙΛΤΕ) συνεχίζονται… κατά ριπάς!

Με την 2818/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση του ΣΣΙΛΤΕ και τελεσίδικα αναγνωρίσθηκε το δικαίωμα του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου για την εγγραφή του ως μέλους του ΣΣΙΛΤΕ. Πλέον, η αντίθετη στο καταστατικό και στο νόμο πρακτική του προεδρείου του ΣΣΙΛΤΕ να αρνείται χωρίς καμία αιτιολογία τις αιτήσεις εγγραφής όσων μελών θεωρεί ότι δεν πρόσκεινται στην ομάδα αυτή και πιθανολογεί ότι θα απειλήσουν την θέση τους έχει και από το Εφετείο κριθεί ως παράνομη και αντικαταστατική.

Βέβαια, απαιτήθηκαν δύο βαθμοί δικαιοδοσίας και σημαντικά δικαστικά έξοδα για τον ΣΣΙΛΤΕ για να διαγνωσθεί το αυτονόητο (!!!) που προέκυπτε από την απλή ανάγνωση του καταστατικού και από την πάγια πρακτική του ΣΣΙΛΤΕ, το οποίο όμως εντελώς αυθαίρετα αποφάσισε να αναιρέσει ο κ. Κολλάτος. Τώρα, μετά από δύο βαθμούς δικαιοδοσίας, και ενώ το μόνο που κατάφερε ήταν να καταδικάσει τον ΣΣΙΛΤΕ σε δικαστικά έξοδα συνολικού ύψους 1.250 €, πλέον παραβόλου ποσού 150 € – και εννοείται χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα για τη δικαστική εκπροσώπηση του Συλλόγου από δικηγόρο σε δύο βαθμούς δικαιοδοσίας – ο κ. Κολλάτος οφείλει και θα κληθεί άμεσα να εκτελέσει την τελεσίδικη απόφαση και να εγγράψει το Σαράντο Φιλιππόπουλο ως μέλος του ΣΣΙΛΤΕ, όπως ρητά επιτάσσουν τόσο η πρωτόδικη όσο και η τελεσίδικη απόφαση.

Αναλυτικότερα, με την ανωτέρω απόφαση κρίθηκε ότι «ο ισχυρισμός του εναγομένου ότι η εγγραφή ενός μέλους στο σύλλογό του δεν είναι αυτόματη, αλλά υφίστανται περιορισμοί εγγραφής που εντοπίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, είναι απορριπτέος ως ουσιαστικά αβάσιμος, καθόσον τέτοιοι περιορισμοί εγγραφής τακτικών μελών, αφενός δεν περιλαμβάνονται στο καταστατικό του, αφετέρου δεν προβλέπεται σχετική διαδικασία εντοπισμού τους από το αρμόδιο προς τούτο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού. Ήτοι, δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό μέσο ότι υφίστατο διαδικασία έγκρισης της εγγραφής μέλους από το ΔΣ για το χρονικό διάστημα πριν την 31-3-2015 κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε ο ενάγων, ούτε θα μπορούσε να υπάρξει ως τέτοια, καθότι θα ήταν αντικαταστατική, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, αλλά και από το ότι δεν προκύπτει από το άρθρο 10 παρ.5 του ως άνω καταστατικού ότι το ΔΣ έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της έγκρισης της αίτησης να καταστεί τρίτο πρόσωπο μέλος (…)».

ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΣΙΛΤΕ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦ.ΑΘ. 2818-2019

.

Μετά από αυτή την ξεκάθαρη καταδίκη του ΣΣΙΛΤΕ και της πρακτικής του κ. Κολλάτου, αναμένουμε την άμεση επαναφορά της διαδικασίας αυτοδίκαιης εγγραφής που ίσχυε για δεκαετίες στο σύλλογο και την άμεση εγγραφή όλων των συνταξιούχων Ιονικάριων που έχουν στερηθεί την ιδιότητα του μέλους του συλλόγου εξαιτίας της παράνομης και αντικαταστατικής πρακτικής του κ. Κολλάτου, ο οποίος «πέτυχε» για μια ακόμη φορά να ζημιώσει τον ΣΣΙΛΤΕ με τη συμμετοχή του σε δικαστικές διαμάχες  με υψηλό κόστος για ζητήματα απολύτως ξεκάθαρα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τόσο τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» όσο και τα μέλη της παράταξής μας, δεν αποδεχόμαστε ουδεμία οικονομική επιβάρυνση στο ΣΣΙΛΤΕ από παράνομες ενέργειες της διοίκησης, αφού μάλιστα στο παρελθόν τους είχαμε επισημάνει επανειλημμένως την παράνομη πρακτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι και σήμερα στο θέμα της εγγραφής των νέων μελών… κατά το δοκούν, αλλά για λόγους σκοπιμότητας επέλεξαν να κωφεύουν και να συνεχίζουν την παράνομη και αντικαταστατική πρακτική τους. Είναι δεδομένο ότι όλες οι δαπάνες που έχει χρεωθεί ο ΣΣΙΛΤΕ εξ αιτίας των παράνομων και αντικαταστατικών ενεργειών της πλειοψηφίας της διοίκησής του θα αναλυθούν στην επόμενη Γ.Σ. και θα αναζητηθούν με τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες από όσους τις υπερψήφισαν.

Αυτή η νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη σειρά των γεγονότων που καθιστούν άμεση και επιτακτική τη σύγκληση Γ.Σ. για απόδοση μομφής και έκπτωσης στη σημερινή διοίκηση του ΣΣΙΛΤΕ, ώστε το συντομότερο δυνατό να σταματήσει να είναι το «κλειστό κλαμπ» στο οποίο τον έχει μετατρέψει το σημερινό προεδρείο, να αποκατασταθούν το κύρος και η λειτουργία του συλλόγου, να ανακτήσει την αξιοπιστία του ανάμεσα στους συναδέλφους της Ιονικής και να ταχθεί εκ νέου στην προάσπιση των ασφαλιστικών και λοιπών συμφερόντων των μελών του, όπως επιτάσσει ο ρόλος του, από τον οποίο έχει απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια.  

.

Υ.Γ. Ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη νομικό κ. Αγγελική Καίσαρη που ανέλαβε τη διαχείριση της υπόθεσης και την έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.