Η πρώτη εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επί σκηνής, από το facebook της Τζένης Μητρογώγου

Η απώλεια του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα προκάλεσε συγκίνηση σε όλους, όχι μόνο γιατί υπήρξε ένας καλλιτέχνης που διέγραψε μία σημαντική πορεία στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού καθώς με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και την ερμηνεία του εξέπεμπε μία ξεχωριστή αύρα προς το κοινό του, αλλά και γιατί παράλληλα με τη μεγάλη του καριέρα κράτησε μία συνεπή πορεία ζωής, μακριά από τους βεντετισμούς που διακρίνουν πολλούς «καλλιτέχνες», με την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια και την προσήλωση στα πιστεύω του να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του.

Η Τζένη Μητρογώγου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας επέλεξε να πάει στον παράδεισο, όπως έλεγε στα τραγούδια του, στον τόπο που γεννήθηκε, στο Βόλο. Ήταν συμπατριώτης της συναδέλφισσάς μας Πόπης Μητρογώγου και χθες η αδερφή της Τζένη Μητρογώγου που είναι επίσης αναπόσπαστο μέλος της Ιονικής Οικογένειας, αφού συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, έκανε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook, η οποία αναδεικνύει την πρώτη εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επί σκηνής σε αντιδιαστολή με την τελευταία χθεσινή του εμφάνιση με ένα πολύ γλυκό τρόπο και την οποία πιστεύουμε αξίζει να δείτε όλοι:


Η πρώτη εμφάνιση του Λαυρέντη επί σκηνής από το βιβλίο του πατέρα μου “Θυμάμαι”. Τον κάλεσε στη σκηνή ο πατέρας μου (δίπλα του) για να του παραδώσει τον φάκελο με τα έσοδα της εκδήλωσης που διοργάνωσε για τη στήριξη του πατέρα του Μίμη, σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, ο οποίος χρειαζόταν μεταμόσχευση. Καλό Παράδεισο Λαυρέντη! «Εκεί στα φώτα εύρισκε η νύχτα τα σημάδια της τα πρώτα, είχα ξεμείνει από τσιγάρα και συμπόνια κι εσύ με κέρασες καπνό με ένα φιλί»