Εθελούσια Έξοδος

Άμεσα ανακοινώνεται  μια ακόμα εθελούσια έξοδος από την Alpha Bank. Τονίζουμε μια ακόμα εθελουσία έξοδο γιατί η εκτίμηση μας είναι ότι οι εθελούσιες έξοδοι στις τράπεζες θα συνεχιστούν.

Μια επίσης σημαντική εξέλιξη που θα προκύψει το επόμενο εξάμηνο, πιθανό το πρώτο μισό του νέου έτους είναι ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε νέες συγχωνεύσεις. Η σημερινή δυσχερή θέση των τραπεζών, το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, τα διαρθρωτικά τους προβλήματα, οι αλόγιστες δανειοδοτήσεις, η επέκταση του δικτύου τους χωρίς καμία σοβαρή μελέτη όπως και τα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε νέες συγχωνεύσεις στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Για την επικείμενη εθελουσία έξοδο για μια ακόμη φορά εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους μας, ότι όποια απόφαση και να λάβουν θα πρέπει να την πάρουν αφού ενημερωθούν για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς τους, διότι αν δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανακληθεί. Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας που μας οδηγεί στο να επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή σας για την απόφαση συμμέτοχης σας στην εθελούσια έξοδο είναι ότι η απόφαση αυτή είναι απόφαση ζωής και δυστυχώς επειδή στο παρελθόν έχουν υπάρξει πάρα πολλές αποφάσεις συναδέλφων μας που δήλωσαν συμμετοχή στις εθελούσιες εξόδους χωρίς να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια την απόφαση αυτή, σήμερα βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση.

Ο σύλλογος μας για μια ακόμη φορά όπως έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν, είναι στην διάθεση των συναδέλφων μας προκειμένου να ενημερωθούν από τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όπως έχει γίνει άλλωστε και σε άλλες τράπεζες, θα διευρυνθεί ο χρόνος του sabbatical, πιθανόν και πάνω από τα πέντε έτη (αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα καταβάλλει ένα μέρος του μισθού, που προσδιορίζεται από την εγκύκλιο της τράπεζας καθώς και καλύπτει ασφαλιστικά τον εργαζόμενο όσο χρόνο ορίζεται από την εγκύκλιο της τράπεζας).

Ο σύλλογος μας θα παρακολουθήσει και αυτή την διαδικασία της εθελουσίας εξόδου με υπευθυνότητα, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα. Είναι ο μοναδικός άλλωστε σύλλογος τραπεζών σε όλη την Ελλάδα που έχει την δυνατότητα να συνδράμει τους συναδέλφους, ενημερώνοντας τους και στηρίζοντας την επιλογή τους.