Ένα απέραντο φρενοκομείο… – Του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου

Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την τοποθέτηση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου επικεφαλής της επιτροπής Ελλάδα 2021 για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αιφνιδίασε τους πάντες. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία αδιανόητη ενέργεια του Πρωθυπουργού, που για ένα μείζον θέμα της ιστορικής μνήμης του έθνους μας όφειλε να ήταν πιο προσεκτικός και να επέλεγε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής τόσο από τα υπόλοιπα κόμματα, όσο και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μιας και πλέον στην Κυβέρνηση βρίσκεται η συντηρητική παράταξη, είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να τοποθετήσει σε αυτήν την τιμητική θέση ευθύνης ένα συντηρητικό, καταξιωμένο Έλληνα με γενικευμένη κοινωνική αποδοχή.

Η τοποθέτηση της κ. Αγγελοπούλου πιστεύω ότι προσβάλλει το κοινό αίσθημα και εν τέλει, τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου για την Ελλάδα. Δεν μπορεί μία διαδικασία που σηματοδοτεί τόσα πολλά για την ιστορία του έθνους μας και συνολικά τον Ελληνισμό, να ανατίθεται σε μία κυρία που έχει «διακριθεί» μονάχα στο lifestyle και έχει συνδεθεί με τη σκανδαλώδη διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων που κόστισε τόσο ακριβά στον ελληνικό λαό! Η αδιαφάνεια της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων και το «πάρτι» που στήθηκε με τα κονδύλια αποκαλύφθηκαν εν καιρώ και αποτέλεσαν από τους βασικούς παράγοντες καταβύθισης της ελληνικής οικονομίας, με τον ελληνικό λαό να πληρώνει μέχρι σήμερα «τα σπασμένα»!

Ειλικρινά, όταν πρωτοδιάβασα την είδηση, πίστεψα ότι ήταν fake news, αλλά δυστυχώς ήταν η πραγματικότητα. Στην πολιτική και τη ζωή, όλοι κάνουμε λάθη. Θα ήταν μία θαρραλέα ενέργεια εκ μέρους του Πρωθυπουργού να ζητήσει συγνώμη για αυτήν την άστοχη και προκλητική επιλογή του, να την ακυρώσει και να προχωρήσει σε μία επιλογή ευρείας αποδοχής.

Το παράξενο βέβαια σε όλη αυτήν την ιστορία, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν είδα καμία ανακοίνωση από τα υπόλοιπα κόμματα. Μήπως τελικά συμφωνούν όλοι με τη σιωπηρή συναίνεσή τους; Αν συμβαίνει αυτό, για μία ακόμα φορά καθίσταται επίκαιρη η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Και σίγουρα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε μήπως τελικά το πρόβλημα το έχουμε όλοι εμείς, δηλαδή ο ελληνικός λαός που επιλέγει αυτούς που του αξίζουν…

Σαράντος Φιλιππόπουλος