Η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα της περικοπής των δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας των δημοσίων υπαλλήλων δεν επηρεάζει τις δικές μας διεκδικήσεις

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με σειρά αποφάσεων της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, κρίθηκε ότι η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας των δημοσίων υπαλλήλων δεν αντίκειται στο Σύνταγμα.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με το νομικό μας συνεργάτη δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου που χειρίζεται την υπόθεση της διεκδίκησης μέσω ομαδικών αγωγών των δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας, καθώς και των μνημονιακών περικοπών και της και εισφοράς αλληλεγγύης, για να μας διαφωτίσει σχετικά με το κατά πόσο επηρεάζονται οι διεκδικήσεις μας.

Στο συνοδευτικό σημείωμα που σας παραθέτουμε στη συνέχεια, ο δρ. Παπακωνσταντίνου μας αναλύει συνοπτικά το σκεπτικό της απόφασης και εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι οι ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν συνιστούν θετικό πρόκριμα, δεν επηρεάζουν, σε καμία περίπτωση, τις αντίστοιχες δικαστικές διεκδικήσεις μας, καθώς οι συνάδελφοι συνταξιούχοι διαφοροποιούνται ουσιωδώς σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους, αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία και δεν μπορεί να συγκριθούν με αυτούς από νομικής απόψεως.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 17.7.2019