Άποψη του συναδέλφου Νίκου Αλεξόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις

Συνάδελφοι,

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται αισίως στην τρίτη και τελική της φάση. Διαβλέπω με απόλυτη βεβαιότητα ότι παρά την καθημερινή τρομοκρατική επίθεση των καναλιών και τη μεγάλη αγωνία της διαπλοκής για εξεύρεση προθύμων να εκλέξουν Πρόεδρο, τα σχέδιά τους δε θα αποδώσουν καρπούς και κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη λύση και είμαι σίγουρος ότι θα αποβεί λυτρωτική για την πατρίδα μας δίνοντας ένα οριστικό τέλος στη συγκυβέρνηση των τραγικών επιλογών και της  εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων.

Αυτό που είναι πραγματικά εξωφρενικό είναι ότι η συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της να διασώσει εν όψει εκλογών το κύρος της, χρησιμοποιεί στην επιχειρηματολογία της την αρχή της δεδηλωμένης. Μα η δεδηλωμένη απωλέσθη από την πρώτη στιγμή που ο κος Σαμαράς σχημάτισε αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση και εν μία νυκτί από αντιμνημονιακός (στα λόγια) μετατράπηκε σε ακραιφνή μνημονιακό (στην πράξη)! Γι’ αυτό πλέον η μοναδική ελπίδα για το λαό και τους εργαζομένους είναι οι εκλογές που πιστεύω ότι θα μας λυτρώσουν από το δίδυμο της αθλιότητας που συνιστούν τρόικα και συγκυβέρνηση.

Η νέα χρονιά θα μας δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την τύχη μας με την ψήφο μας. Το 2015 δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες στους εργαζόμενους για ένα καλύτερο αύριο με μία νέα κυβέρνηση που θα έχει το σθένος να αντιταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα και στις εμμονές των δανειστών μας, θέτοντας σε προτεραιότητα το λαϊκό συμφέρον. Μία νέα κυβέρνηση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει δυσκολίες και να διαβεί ένα δύσβατο δρόμο που κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα θα είναι, αλλά με τη δυναμική που θα της δώσει η λαϊκή στήριξη πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθει και θα χαρίσει ξανά χαμόγελα στους πολίτες της πατρίδας μας.

Νίκος Αλεξόπουλος