Ζήστε το ξακουστό Πάσχα στην Κέρκυρα με τα μοναδικά έθιμα παρέα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Μεγάλη Πέμπτη με Δευτέρα του Πάσχα, 25-29 Απριλίου)!

Αν σας ρωτούσαν ποια περιοχή της Ελλάδας είναι πιο ξακουστή για τα πασχαλινά της έθιμα και τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, είμαστε βέβαιοι ότι η Κέρκυρα θα ήταν από τους πρώτους προορισμούς που θα σας έρχονταν στο μυαλό.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί ένα μοναδικό, σύνθετο λατρευτικό θρησκευτικό κράμα του παλιού τοπικού βυζαντινού τυπικού, με επιρροές από τα βενετικά πρότυπα και τα τοπικά αυτόνομα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα είναι θεσμοθετημένο από τα χρόνια της Βενετοκρατίας να συνεορτάζεται από την Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία.

Στο κερκυραϊκό Πάσχα έχουν την τιμητική τους οι λιτανείες, οι λατρευτικές τελετές και οι ποικίλες εκδηλώσεις, που διεκπεραιώνονται με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών και των χορωδιακών συνόλων, συνθέτοντας ένα μοναδικό σύνολο που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη του νησιού.

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στο νησί των Φαιάκων για να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία που προσφέρουν οι θρησκευτικές παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού που κρατούν όλες τις γιορτινές μέρες και αποτυπώνουν αξέχαστες στιγμές κατάνυξης και παράλληλα έντονης επτανησιακής κουλτούρας στους επισκέπτες.

Και αφού το Πάσχα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, πιο κατανυκτικό και πιο επιβλητικό στην Κέρκυρα, αποφασίσαμε ότι οφείλαμε να τα ζήσουμε όλοι μαζί με τη μοναδική παρέα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει μία εκπληκτική πενθήμερη οδική εκδρομή (Μεγάλη Πέμπτη με Δευτέρα του Πάσχα, 25-29 Απριλίου) στην Κέρκυρα για να ζήσουμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία που είμαστε βέβαιοι ότι θα μας προσφέρει υπέροχες στιγμές και θα αποτυπωθεί στη μνήμη όλων των συμμετεχόντων!

.


ΚΕΡΚΥΡΑ 25-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 .

1η μέρα Μεγάλη Πέμπτη 25/4

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα βρίσκεται ήδη σε… προχωρημένο στάδιο, επομένως όσοι συγκεντρωθούμε κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι και ανυπόμονοι για μία μοναδική πασχαλινή εμπειρία!

Η αναχώρησή μας με το πούλμαν θα γίνει με κατεύθυνση την Κέρκυρα μέσω Ρίου – Αντιρρίου και Ηγουμενίτσας, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση που προϋποθέτει το ταξίδι. Η κούραση βέβαια του ταξιδιού πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστεί όταν αντικρίσουμε το εντυπωσιακό υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Lambranda Sandy Beach Resort» 5* στον Άγιο Γεώργιο της Κέκρκυρας! Μετά την τακτοποίησή μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στις… αριστοκρατικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να παραβρεθούν σε παραπλήσια εκκλησία για την παρακολούθηση της λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης. Το βράδυ στο ξενοδοχείο μας θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε πλούσιο μπουφέ με νηστίσιμα και άλλα εδέσματα και στη συνέχεια όσοι… αντέχουν μπορούν στη συνέχεια να απολαύσουν το ποτό τους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

 .

2η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 26/4

Μετά το πλουσιοπάροχο σε μπουφέ πρωινό μας θα ξεκινήσουν οι εξορμήσεις μας προς τα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Αρχικά θα επισκεφθούμε το ξακουστό Αχίλλειο, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Θα συνεχίσουμε στο Κανόνι με την υπέροχη θέα στο περίφημο Ποντικονήσι με τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών που αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο θα μας περιμένει το μεσημέρι για να μας προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα σε μπουφέ και μετά την απαραίτητη, αλλά σύντομη, ξεκούραση, θα κατεβούμε στην πόλη για να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή περιφορά των 33 επιταφίων που συγκεντρώνονται και διασταυρώνονται στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σκηνικό. Μετά από μία γεμάτη μέρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 .

3η μέρα Μεγάλο Σάββατο 27/4

Τα ιδιαίτερα, τοπικά, πασχαλινά έθιμα κορυφώνονται το Μεγάλο Σάββατο και θα είμαστε έτοιμοι για να τα ζήσουμε από κοντά! Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη για να παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος και την περιφορά του επιταφίου του, ενώ οι φιλαρμονικές της πόλης θα παιανίζουν πένθιμες μελωδίες. Στη συνέχεια, στις 11:00 π.μ. θα γίνει η πρώτη Ανάσταση και θα ακολουθήσει το έθιμο «των Μπότηδων» που όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι περιμένουν! Από όλα τα μπαλκόνια οι κάτοικοι πετούν στο δρόμο μεγάλα πήλινα κανάτια ή στάμνες (δηλαδή τους μπότηδες) γεμάτα νερό την ίδια ώρα που όλες οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπάνε χαρμόσυνα και οι οι φιλαρμονικές παίζουν χαρούμενα εμβατήρια.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη Παλαιοκαστρίτσα που το καλοκαίρι κατακλύζεται από πλήθος ντόπιων και ξένων τουριστών και ίσως να έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για φαγητό και το βράδυ πλέον θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση σε κοντινή εκκλησία. Στο ξενοδοχείο θα μας περιμένει το αναστάσιμο δείπνο μας με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο μία υπέροχη μέρα κατάνυξης και πρωτόγνωρων εμπειριών.

 .

4η μέρα Κυριακή του Πάσχα 28/4

Μετά το ξενύχτι της προηγούμενης βραδιάς, το πρωινό θα είναι ελεύθερο για ξεκούραση και… προετοιμασία για το πολυαναμένομενο σε όλες τις εκδρομές μας γλέντι: Αυτήν τη φορά το γλέντι μας θα έχει πασχαλιάτικο χαρακτήρα, αφού θα συνοδευτεί από το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού και ζωντανή μουσική και όποιος αντέξει! Θα ακολουθήσει ξεκούραση και το απόγευμα μία τελευταία βόλτα στο πανέμορφο και μοναδικό αρχιτεκτονικά κέντρο της Κέρκυρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο.

 

5η μέρα Δευτέρα του Πάσχα 29/4

Μετά το πλούσιο πρωινό θα αποχαιρετήσουμε το όμορφο νησί του Ιονίου και το… αριστοκρατικό ξενοδοχείο μας για να αναχωρήσουμε για μακρύ ταξίδι επιστροφής για την Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.  

 .

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

·        4 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Lambranda Sandy Beach Resort» 5*

·        Όλες οι ημέρες με πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό σε πλούσιο μπουφέ

·        Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

·        Πλούσιο πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική την Κυριακή του Πάσχα

·        Μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, συγκεκριμένοι καφέδες και ποτά, σνακ και παγωτά για κατανάλωση στο χώρο του ξενοδοχείου

·        Ελεύθερη είσοδος σε σάουνα, τένις, μπάσκετ, γυμναστήριο, πισίνα, πινγκ-πονγκ κ.λπ.

·        Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και άλλες μετακινήσεις και μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

·        Φόροι διανυκτέρευσης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

·        Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 .

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ **

ΔΙΚΛΙΝΟ                    265 €

ΤΡΙΚΛΙΝΟ                  245 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ           365 €

 .

*Παιδιά μέχρι 2 ετών χωρίς να καταλαμβάνουν θέση στο πούλμαν ΔΩΡΕΑΝ

**Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με 2 γονείς:

  • 1ο παιδί έως 6 ετών 65 ευρώ
  • 1ο παιδί 6-12 ετών 150 ευρώ
  • 2ο παιδί 2-12 ετών 150 ευρώ

 .

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι αναμφίβολα από τα πιο μεγαλοπρεπή σε όλη την Ελλάδα καθώς οι Κερκυραίοι ζουν το Θείο Πάθος με ένταση και κατάνυξη διατηρώντας στο ακέραιο τα έθιμα του νησιού. Δίχως καμία αμφιβολία η Λαμπρή στο νησί των Φαιάκων θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους τυχερούς προλάβουν να κλείσουν θέσεις στην εκδρομή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Και λέμε για όσους προλάβουν, επειδή είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο! Επομένως σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε το Πάσχα στην Κέρκυρα μαζί με την καλύτερη παρέα της Ιονικής!