Εκδρομή του Συλλόγου μας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (9-11 Μαρτίου) με ένα… πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με επίκεντρο το μοναδικό καρναβάλι της Πάτρας (Μονή Μεγάλου Σπηλαίου – Μονή Αγίας Λαύρας – Καλάβρυτα – Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία)!

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είθισται πλέον να το περνάμε «συναδελφικά» σε μία από τις εκδρομές της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Έχοντας την «κληρονομιά» των προηγούμενων εκδρομών μας και των υπέροχων αναμνήσεων, αποφασίσαμε ότι φέτος έπρεπε να διοργανώσουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο που θα αναβαθμίσει τις Αποκριές μας!

Και τι πιο ταιριαστό για τη γιορτή των Αποκριών, από την επίσκεψή μας στην Πάτρα για να γλεντήσουμε με την καρδιά μας και να κάψουμε το Βασιλιά Καρνάβαλο σε ένα από τα πλέον φημισμένα καρναβάλια της Ευρώπης!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό… Παράλληλα με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσουμε και βέβαια τις γνωστές Ιονικές βραδιές που θα τις συνοδεύσουν γλέντι, τραγούδι και χορός, έχουμε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα επισκέψεων σε χώρους ιστορικής σημασίας και εξαιρετικής ομορφιάς. Πάρτε βαθιά ανάσα λοιπόν και ξεκινάμε :


 

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου – Μονή Αγίας Λαύρας – Καλάβρυτα – Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

.

Σάββατο 9/3

Η αφετηρία της Ιονικής Αποκριάς θα γίνει, όπως πάντα, κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας το πρωί του Σαββάτου στις 8 το πρωί. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, το πρόγραμμά μας ξεκινά από τη θαυμαστή Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου– κατά πολλούς η αρχαιότερη της Ελλάδας αφού έχει χτιστεί το 362 μ.Χ. Το εντυπωσιακό τοπίο, η σπουδαία ιστορία της αφού δεν κατακτήθηκε ποτέ λόγω της απόκρημνης θέσης της – είναι χτισμένη στην είσοδο μίας φυσικής σπηλιάς σε υψόμετρο  924 μ.- και συνέβαλε αποφασιστικά στον Απελευθερωτικό Αγώνα και ο εντυπωσιακός πλούτος των κειμηλίων της την καθιστούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας.

Ανάμεσα στα σπάνια και εντυπωσιακά κειμήλιά της, ιδιαίτερη θέση κατέχει η εικόνα τη Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Σύμφωνα με την παράδοση, με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε η εικόνα στη θέση που χτίστηκε η Μονή από την Αγία Ευφροσύνη. Επίσης θα θαυμάσουμε ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, τον πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια με περγαμηνές κ.ά.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρώτη μας επίσκεψη στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου θα αποτελέσει τον καλύτερο προάγγελο για όσα όμορφα θα ακολουθήσουν στην εκδρομή μας. Σειρά θα πάρει η πασίγνωστη Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης από τον Επίσκοπο Παλιών Πατρών  Γερμανό και τους Καλαβρυτινούς επαναστάτες. Η Μονή ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. και η πολυτάραχη διαδρομή της μέσα στους αιώνες περιλαμβάνει καταστροφές από όλους τους κατακτητές που πέρασαν από τη χώρα. Η τελευταία ήταν το 1943 όταν οι Γερμανοί μετά τη σφαγή των Καλαβρύτων, πυρπόλησαν το μοναστήρι και οι μοναχοί φονεύθηκαν κάτω από τον ιστορικό πλάτανο που βρίσκεται στο περίβολο του Ναού. Με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χτίστηκε στη σημερινή του μορφή. Ξεχωριστή θέση στα κειμήλια της Μονής έχει βέβαια ο πολύτιμος θησαυρός, το Λάβαρο της ορκωμοσίας της Επανάστασης, της πρώτης σημαίας του έθνους.

Φεύγοντας από την Αγία Λαύρα και μέσα από μία πολύ όμορφη διαδρομή κατά μήκος του Βουραϊκού ποταμού, θαυμάζοντας και το ομώνυμο φαράγγι, εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος, θα φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων στα Αροάνια Όρη (ή Χελμός), όπου θα παραμείνουμε για ένα ζεστό ρόφημα, για παραδοσιακά γλυκά ή ελαφρύ γεύμα σε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα με θέα τη μυθική Στύγα. Φεύγοντας από το χιονοδρομικό κέντρο, θα επισκεφθούμε τα γραφικά Καλάβρυτα και όσοι επιθυμούν θα γευματίσουν στις ταβέρνες της ιστορικής κωμόπολης. Επειδή ακόμα και για τους πιο… ανθεκτικούς εκδρομείς, απαιτείται λίγη ξεκούραση, στη συνέχεια θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας «Πόρτο Ρίο» 5 χλμ από την Πάτρα. Αφού θα έχουμε τακτοποιηθεί θα απολαύσουμε το πλούσιο δείπνο μας σε μπουφέ, αλλά και το αποκριάτικο πάρτι του ξενοδοχείουυ με DJ.

.

Κυριακή 10/3

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το πασίγνωστο για την εκλεκτή μαυροδάφνη του ιστορικό οινοποιείο «ACHAIA CLAUSS» για μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους χώρους του. Το μεσημέρι πλέον θα έχει φτάσει η ώρα να τιμήσουμε το πνεύμα της Αποκριάς, καθώς θα φτάσουμε στην στολισμένη και γιορτινή Πάτρα για τη μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα που μετρά περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας, Θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη φαντασμαγορική παρέλαση με τα άρματα και τα πληρώματα με ξεχωριστά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από την επικαιρότητα, και θα διασκεδάσουμε με την ψυχή μας, αφού στις εκδηλώσεις η μεταμφίεση δεν αλλάζει μόνο τα εξωτερικά μας γνωρίσματα, αλλά επιδρά κυρίως και στην εσωτερική μας μεταμόρφωση, με τον αυθορμητισμό, τον αυτοσχεδιασμό και την πηγαία έμπνευση να κυριαρχούν!

Μετά το τέλος της παρέλασης, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο γιατί οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ και επομένως θα χρειαστούμε ξεκούραση και ενέργεια για να αντέξουμε για όσα ακολουθήσουν! Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την κορύφωση των εκδηλώσεων στην Πάτρα με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και αφού πλέον θα είμαστε όλοι διαποτισμένοι πλήρως με το αποκριάτικο πνεύμα, θα επιστρέψουμε στο  ξενοδοχείο για το πλούσιο δείπνο σε μπουφέ και για να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και τη γνωστή τραγουδίστρια Κωνσταντίνα που είμαστε σίγουροι ότι θα ανεβάσει το κέφι μας στα ύψη!

.

Καθαρά Δευτέρα 11/3

Η επόμενη μέρα μετά από ένα ολοήμερο γλέντι σίγουρα δεν είναι ποτέ «εύκολη», επομένως θα κρατήσουμε πιο… χαμηλά τους τόνους. Μετά το πρωινό μας, θα πάρουμε το δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στο Δία, ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Η σημασία του βέβαια τόσο για τον αρχαίο όσο για το σύγχρονο κόσμο είναι γνωστή σε όλους, αφού η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας γίνεται πριν από κάθε Ολυμπιάδα στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας και αναγγέλλει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Αγώνες. Στην περιήγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο θα έχουμε τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού για να μας παρουσιάσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάθε Έλληνας να γνωρίζει για το σπουδαίο αυτό μνημείο του ελληνισμού και της ανθρωπότητας.

Δε θα μπορούσαμε βέβαια να μην τιμήσουμε τα Κούλουμα με τον παραδοσιακό τρόπο κι έτσι μετά την αρχαία Ολυμπία θα καταλήξουμε σε κοντινό χωριό για να απολαύσουμε όλοι μαζί τα παραδοσιακά σαρακοστιανά γεύματα: Οι λαγάνες, η ταραμοσαλάτα, τα όσπρια, τα θαλασσινά και ο χαλβάς θα έχουν την τιμητική τους σε ένα πλούσιο και απολαυστικό σαρακοστιανό τραπέζι.

 


Διαβάζοντας το πρόγραμμα της εκδρομής μας γίνεται κατανοητό ότι περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κάθε είδους και… για όλα τα γούστα – όπως δηλαδή είναι συνήθως οι εκδρομές της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Οι συνάδελφοι της Επιτροπής Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας έδωσαν κι αυτήν τη φορά τον καλύτερο εαυτό τους και νομίζουμε ότι το πρόγραμμα που κατάρτισαν θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό συμμετέχοντα! Οπλιστείτε με κουράγιο και αντοχές ώστε να απολαύσουμε όλοι μαζί το αποκριάτικο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με το μοναδικό τρόπο που μόνο η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μπορεί να σας προσφέρει!

 .

                                     ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ             

ΔΙΚΛΙΝΟ                                185 €

ΤΡΙΚΛΙΝΟ/ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ        170 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ                        225 €

 .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

  • Όλες οι μετακινήσεις με το πούλμαν και οι περιηγήσεις
  • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο 4* PORTO RIO
  • Πρωινό σε μπουφέ αμερικάνικου τύπου
  • Βραδυνό σε μπουφέ
  • Το Σάββατο 9/3 αποκριάτικο δείπνο και πάρτι με DJ
  • Την Κυριακή 10/3 δείπνο με ζωναντή μουσική με την Κωνσταντίνα
  • Δωρεάν είσοδος στο χώρο του Casino 
  • Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Το τέλος διανυκτέρευσης (3 € ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση)

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ :

  • Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Για παιδιά έως 18 ετών είναι δωρεάν και για τους ενήλικες είναι 6 € μέχρι τις 31/3.

.

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

 .

Επειδή είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή (με τη δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει άμεσα να καταβάλετε 100 ευρώ προκαταβολή και πλήρη εξόφληση μέχρι 28/2/19).