Τέλος Εποχής ! Ο κ. Βασίλης Ψάλτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας

Μετά τον κ. Γιώργο Αρώνη, ήρθε η σειρά και του κ. Σπύρου Φιλάρετου να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpha Bank, αφήνοντας μοναδικό υποψήφιο τον κ. Βασίλη Ψάλτη, ο οποίος θα εκλεγεί από το αυριανό Δ.Σ..

Ο Σύλλογός μας είχε επανειλημμένως καυτηριάσει το επί σειρά ετών μοντέλο της διοίκησης στην Alpha Bank με την κυριαρχία ευνοιοκρατικών, οικογενειοκρατικών και αναξιοκρατικών χαρακτηριστικών, που επέκτεινε και διατηρούσε παθογενείς καταστάσεις εντός της λειτουργίας της τράπεζας με εμφανείς, επιβλαβείς συνέπειες στην ανάπτυξή της.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει τη φήμη ενός ικανού τεχνοκράτη που χαίρει της εμπιστοσύνης των κεντρικών παραγόντων της ΕΚΤ. Ελπίζουμε η έλευσή του να σηματοδοτήσει την είσοδο της τράπεζας σε μία νέα εποχή, μακριά από τα κακώς κείμενα που είχαν καλλιεργήσει οι προηγούμενες διοικήσεις, επιφέροντας καθυστέρηση στην ανάπτυξή της.

Εμείς είμαστε ανοικτοί σε μία παραγωγική συνεργασία και διάλογο με τον κ. Ψάλτη, για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την άμεση βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, αλλά και πρόθυμοι για την επίτευξη της απαραίτητης για την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας συνεννόησης με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Παράλληλα, ελπίζουμε η διοικητική δομή της τράπεζας να οργανωθεί και θεμελιωθεί σε σύγχρονα πρότυπα, ίσων ευκαιριών, έντιμης και ορθολογικής διαχείρισης, με όραμα για το μέλλον, αφήνοντας πίσω τα κατά γενική ομολογία διαπιστωμένα ελλείμματα που την κρατούσαν καθηλωμένη, καθώς και το ανεκδιήγητο, «παρά φύσει» μοντέλο συνδιοίκησης με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό,  έχοντας επιφέρει απογοήτευση σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, ιδιαίτερα σε όσους προέρχονταν από τράπεζες που συγχωνεύτηκαν με την Πίστεως. Μία μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Ψάλτης είναι η αξιοκρατική λειτουργία της τράπεζας προκειμένου να «πείσει» τους δύσπιστους πλέον εργαζομένους της που έχουν θέληση να προσφέρουν στην τράπεζα, να «ανοίξουν τα φτερά τους» προς όφελος δικό τους και της τράπεζας.

Ελπίζουμε ο κ. Ψάλτης να έχει τη διάθεση και το σθένος να λάβει και «δύσκολες» αποφάσεις που είναι κομβικές για το μέλλον της τράπεζας, τόσο ως προς την ωρολογιακή βόμβα που λέγεται «κόκκινα δάνεια», όσο και να την ωθήσει σε μία νέα, εξωστρεφή επενδυτική προσπάθεια που θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία, για μία νέα, σύγχρονη τράπεζα προς όφελος των εργαζομένων της και του ελληνικού λαού.