Επιτέλους η τράπεζα ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες του Συλλόγου μας για την απόσπαση ενός ακόμα υπαλλήλου στον ΕΦΚΑ-ΤΑΠΙΛΤ!

Συνάδελφοι,

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε υποστεί ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή σας στο ταμείο και έχετε βιώσει την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των αιτημάτων και των εργασιών σας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στη στελέχωσή του. Παράλληλα, όλοι γνωρίζετε τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλλουμε (επρόκειτο για ένα από τα βασικά αιτήματά μας κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων το Μάρτιο του 2017 έξω από το Κεντρικό, αποστέλλοντας και σχετικές επιστολές) για να βρεθεί λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα και τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Η πιο πρόσφατη ενέργειά μας όμως, επιτέλους έπιασε τόπο! Μετά την αποχώρηση του ενός εκ των δύο αποσπασμένων συναδέλφων, του συνάδελφου Γ. Σημιριώτη, η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, καθιστώντας ουσιαστικά ανενεργό τον κλάδο σύνταξής μας, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλε ο εναπομείναν συνάδελφος Χ. Ιωάννου. Στα πλαίσια της δραματικής κατάστασης υπολειτουργίας που δημιουργήθηκε, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής απέστειλε την κάτωθι υπ’αριθμ. 50/5.10.18 επιστολή ζητώντας από την τράπεζα την άμεση απόσπαση ενός συναδέλφου στον ΕΦΚΑ –ΤΑΠΙΛΤ για να συνεχιστεί η στοιχειώδης λειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ύστερα από την κατάθεση του αιτήματός μας, τις πιέσεις που ασκήσαμε στην τράπεζα και τις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους λειτουργούς του ΕΦΚΑ, ευτυχώς αυτήν τη φορά, η τράπεζα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, γνωστοποιώντας με επιστολή της στο ταμείο την απόσπαση από τις αρχές Δεκεμβρίου ενός συναδέλφου μας. Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή επιτυχία και κουράγιο στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει!

Ωστόσο, τονίζουμε την αδιαφορία της τράπεζας, καθώς έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο έσχατο σημείο και να απευθύνουμε απεγνωσμένες εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς για να πράξει το ελάχιστο που θα εξασφαλίσει μονάχα τη στοιχειώδη λειτουργία του ταμείου μας. Επιδίωξή μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση του ΕΦΚΑ – ΤΑΠΙΛΤ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επέλθει η κανονικότητα, ώστε το ταμείο επιτέλους να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε όλο το εύρος της λειτουργίας του για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.

Εν κατακλείδι, εμείς παραμένουμε πάντοτε υπέρμαχοι του διαλόγου και της συνεργασίας και συνεπώς ευχαριστούμε την τράπεζα που έστω την ύστατη στιγμή με χαρακτηριστική καθυστέρηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ελπίζουμε σε ανάλογη αντιμετώπιση και καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον.