Την Κυριακή 2/12 δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στην Αρχαία Αγορά Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς και συνέχεια για ατελείωτο γλέντι στο κέντρο που εμφανίζεται ο συνάδελφος Ιπποκράτης Ξυλάς!

Την Κυριακή 2/12 ετοιμάζουμε μία ξεχωριστή, ψυχαγωγική ΙΟΝΙΚΗ εμπειρία, που θα συνδυάσει ιδανικά την πνευματική καλλιέργεια με την αυθεντική ΙΟΝΙΚΗ διασκέδαση.

 

Η προσπάθεια του Συλλόγου μας για να γνωρίσουμε τα αναρίθμητα, σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία του τόπου μας έχει ενθουσιάσει τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δίνουν βροντερό παρών σε κάθε εξόρμησή μας. Μετά από την επίσκεψη στην αρχαία Κόρινθο και την αρχαία Σικυώνα, επιστρέφουμε την Κυριακή 2/12 στην Αθήνα και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, καθώς και για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς.

Βέβαια, ο αρχικός μας σχεδιασμός ήταν να επισκεφθούμε το Μουσείο της Ακρόπολης. Ωστόσο το γεγονός ότι  το έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν, κάτι που δεν ισχύει για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς καθόσον στην προηγούμενη επίσκεψή μας εκεί βρισκόταν υπό ανακαίνιση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πληροφορηθήκαμε ότι η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης και η περιοδική έκθεση του Κινέζου Αυτοκράτορα έχουν διαφορετικό εισιτήριο εισόδου, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας. *

Επομένως, αποφασίσαμε ότι είναι προτιμότερο, πριν αρχίσουμε τις… επαναλήψεις, να γνωρίσουμε και τα σημαντικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών. Καλούμε τους συναδέλφους και τους συγγενείς τους να θαυμάσουμε όλοι μαζί τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Αγορά που αποτελούσε το διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό κέντρο της κλασικής Αθήνας, με τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού που θα προσπαθήσει να μας μεταδώσει τις γνώσεις του και να μας προσφέρει μία αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

*Με την πρώτη ευκαιρία, θα κανονίσουμε νέα ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δώσουν το παρών στην προηγούμενη επίσκεψή μας. 

 .

Ωστόσο, μετά το πέρας της ξενάγησης η Ιονική παρέα μας θα συνεχίσει σε πιο… έντονους «πολιτιστικούς» ρυθμούς, αφού όσοι συνάδελφοι έχουν ακόμα αντοχές, τους προσκαλούμε να συνεχίσουμε στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ερατούς» όπου εμφανίζεται ο συνάδελφος Ιπποκράτης Ξυλάς (Χαροκόπου 93 και Ελευθερίου Βενιζέλου, 1ος όροφος, Καλλιθέα) σε αξέχαστα έντεχνα ελληνικά τραγούδια, παλιά λαϊκά και νησιώτικα, για να ανέβει το κέφι στο κατακόρυφο! Και όλα αυτά συνοδεία καταπληκτικών μεζέδων, χάρη στην εξαιρετική κουζίνα που διαθέτει το Κέντρο και γλυκόπιοτου κρασιού, όλα σε εξαιρετικές τιμές, αφού η συμμετοχή κατ’ άτομο με φαγητό, κρασί και… άφθονη διασκέδαση, δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ.

Όσοι πιστοί… προσέλθετε!

.

  • Η συνάντησή μας θα γίνει έξω από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, επί της οδού Αδριανού, πλησίον του σταθμού “Θησείο” του ΗΣΑΠ στις 9.45 π.μ. H ξενάγηση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 10:00 π.μ., οπότε καλούμε όσους προσέλθουν να είναι συνεπείς με την ώρα συνάντησης, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μαζί με το γκρουπ μας.

  • Μπορεί να προσέλθει κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος με συγγενικά του πρόσωπα.

  • Η συμμετοχή όσων προσέλθουν θα είναι δωρεάν.

  • Στο τέλος της ξενάγησης θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας το συνάδελφο Ιπποκράτη Ξυλά στο Κέντρο όπου εμφανίζεται.

  • Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ακολουθήσουν στο Κέντρο «Ερατούς» θα πρέπει να μας έχουν ενημερώσει τηλεφωνικώς τις προηγούμενες μέρες ώστε να έχουμε κλείσει τραπέζι