Καταθέστε άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διεκδίκηση αναδρομικών των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας μέσω του Συλλόγου μας προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής μέρους των αξιώσεων

Συνάδελφοι,

Όπως σας ενημερώσαμε με το από 16/10 δημοσίευμά μας, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων για συνταξιούχο που προσέφυγε σε αυτό, επιδικάζοντας στον προσφεύγοντα επιστροφή 11.184,57 ευρώ που αντιστοιχεί μαζί με τους τόκους στην επιστροφή Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας για το διάστημα 1/1/2012 έως 23/7/2015. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επειδή παρόμοιες υποθέσεις είχαν αρνητική έκβαση, το αποτέλεσμα μίας τέτοιας διεκδίκησης κρίνεται αβέβαιο. 

Το θέμα βέβαια αφορά όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας οι οποίοι επικοινωνούν καθημερινά με το Σύλλογό μας για να λάβουν έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τη διεκδίκηση των συγκεκριμένων αναδρομικών. Το τεράστιο ενδιαφέρον των συναδέλφων κινητοποίησε την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και έπειτα από σύσκεψη και ενδελεχή ανάλυση του ζητήματος με το νομικό μας συνεργάτη δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, σας γνωστοποιούμε ότι θα μπορέσετε να διεκδικήσετε τα αναδρομικά των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας από το έτος 2013 και έπειτα με ομαδικές αγωγές που θα κατατεθούν μέσω του Συλλόγου μας.

Για να συμμετάσχετε στις αγωγές και να διεκδικήσετε τα αναδρομικά από το έτος 2013, θα πρέπει να προσκομίσετε στο Σύλλογό μας τα κάτωθι έγγραφα μέχρι το αργότερο την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου:

· Απόφαση Συνταξιοδότησης

· Υποχρεωτικά ένα ενημερωτικό σύνταξης του ΙΚΑ – ήδη ΕΦΚΑ – οποιουδήποτε μήνα των ετών 2012 και 2013 και ένα ενημερωτικό οποιουδήποτε μήνα για τα υπόλοιπα έτη, δηλαδή 2014 – 2018 (τα ενημερωτικά σύνταξης ΕΦΚΑ από το 2014 και μετά μπορείτε να τα τυπώσετε από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://apps.ika.gr/ePensionStatement/ ,συμπληρώνοντας τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και τον αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ)

· Υπογεγραμμένο εις τριπλούν με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής το συνημμένο σχέδιο εργολαβικού

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ

· Υπογεγραμμένη με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής η συνημμένη εξουσιοδότηση

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

.

Γνωρίζοντας βέβαια τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι συνάδελφοί μας, πετύχαμε χαμηλή αμοιβή του δικηγορικού γραφείου του δρ. Παπακωνσταντίνου που θα αναλάβει την υπόθεση.

Με την παράδοση των ως άνω εγγράφων, θα πρέπει να προσκομίζετε μόλις 50 ευρώ και σε περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος η δικηγορική εταιρεία θα δικαιούται αμοιβή 9% επί του επιδικασθέντος ποσού.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

.

Ο δρ. Παπακωνσταντίνου μας ενημέρωσε ότι η άσκηση των ομαδικών αυτών αγωγών είναι αναγκαίο να ασκηθεί εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής μέρους των σχετικών αξιώσεων. 

Όσο για την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο την αναστολή παραγραφής για ένα εξάμηνο και μάλιστα μόνο για μία φορά.

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομαδική αγωγή αφορά ανεξαιρέτως όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας και είναι ανεξάρτητη από άλλες διεκδικήσεις που έχουμε κινήσει στο παρελθόν μέσω του Συλλόγου μας.  

Επομένως, καλούμε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας να υποβάλουν άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στις αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας.

Παραμένετε πάντα συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να έχετε την πλέον έγκυρη και άμεση πληροφόρηση για όλα τα θέματα που σας αφορούν.