Στη μνήμη του Μπάμπη Ζυγούρη – Του συνάδελφου Καρυοφίλη Γιαννόπουλου

Η ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για όλους εμάς που προερχόμαστε από τους κόλπους της δεν ήταν απλά μία επιχείρηση. Πάνω από όλα ήταν οι άνθρωποι και οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν και στέριωσαν μέσα στο χρόνο. Οικογενειακές και φιλικές σχέσεις που σημάδεψαν τις ζωές μας. Ο συνάδελφος Καρυοφίλης Γιαννόπουλος από την Καλαμάτα – γνωστός και ως Μπίλης – θέλησε να αποχαιρετήσει με λόγια καρδιάς τον αείμνηστο συνάδελφο μα πάνω από όλα φίλο του, Μπάμπη Ζυγούρη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

.

Αείμνηστε Μπάμπη,

Μαζί με την ψυχή σου που πέταξε στους ουρανούς δεν έφυγε μόνο ένας εξαίρετος συνάδελφος στην πρώην Ιονική Τράπεζα, όπου τις δεκαετίες 60’, 70’, 80’, όλοι μαζί με σκληρή εργασία και τιμιότητα καταστήσαμε την τότε μικρή και άγνωστη Ιονική τράπεζα περιωπής και την αναδείξαμε ως την πιο ανθρώπινη τράπεζα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μαζί με την ψυχή σου έφυγε και ένας παλιός, καλός φίλος που τον διέκρινε ο καλός ο λόγος, το χιούμορ, το χαμόγελο, η αλληλεγγύη και το φιλότιμο.

Σε ένα κόσμο παρακμής, της πτώσης των ηθικών αξιών και της εμπορευματοποίησης των πάντων, αυτό που μένει αναλλοίωτο στις καρδιές των ανθρώπων και την αιωνιότητα είναι το ήθος, η ανθρωπιά και το φιλότιμο.

Εμείς, οι παλιοί σου φίλοι, θα κρατάμε πάντα τη μνήμη σου στις καρδιές μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και στους οικείους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ευλογημένης μεσσηνιακής γης που σε σκεπάζει.

Μπίλης

.