Η πολυαναμενόμενη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία εγκαινιάζει τη νέα εκδρομική σεζόν της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ 13 – 21 Οκτωβρίου 2018

Μπορεί πολλοί από εσάς να βρίσκεστε ακόμα σε διακοπές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει… απειλητικά! Ωστόσο, δε θέλουμε να απογοητεύεστε γιατί η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν θα σας άφηνε έτσι… 

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας εγκαινιάζει τις εξορμήσεις της νέας σεζόν με την πολυαναμενόμενη 9ήμερη οδική εκδρομή που είχαμε προαναγγείλει στην Κάτω Ιταλία!

Άλλη μια εκδρομική δραστηριότητα του συλλόγου μας σας υπόσχεται απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων και φυσικά άφθονη διασκέδαση! Άλλωστε, το βασικό συστατικό όλων των εκδρομών μας  είναι ότι από την εκκίνηση μέχρι την ολοκλήρωση τους γινόμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια και μια ευχάριστη παρέα, γεγονός που δεν μπορεί να το αποτυπώσει κανείς στα χαρτιά, παρά μόνο να το βιώσει! Θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει  και ως λογοπαίγνιο το στίχο γνωστού τραγουδιού, ” έλα να νιώσεις πώς είναι η Ιονική εκδρομή κι όλα τα ωραία μέχρι το πρωί” , κάτι που μας χαρακτηρίζει απόλυτα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι συνάδελφοι σε κάθε εκδρομική δραστηριότητα του συλλόγου μας. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τη σημαντική παρουσία των συναδέλφων – καλλιτεχνών του χώρου μας που με την ξεχωριστή φωνή τους δίνουν  έναν άλλο τόνο στη ψυχαγωγία μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε κάθε εκδρομική μας δραστηριότητα. 

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ λοιπόν κάνει πράξη την υπόσχεση που σας έχει δώσει για το μεγάλο αυτό ταξίδι… στο χρόνο και στην ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, την όμορφη και γραφική Σικελία, τις αρχαιοελληνικές αποικίες της λεγόμενης Μεγάλης Ελλάδας, όπου ακόμα υπάρχει το βαθύ αποτύπωμα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, αλλά και τα περίφημα ελληνόφωνα χωριά που κρατούν ακόμα τη γλώσσα και τις παραδόσεις αιώνων!

 


NOTIA ITAΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΜΠΑΡΙ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΑΙΤΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ –  ΡΗΓΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ – MATΕΡΑ -ΤΑΡΑΝΤΑΣ  –  ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΛΕΤΣΕ –  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

 

     9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

1H ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου μας στις 12:30 μ. για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. ‘Αφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας  και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.

.

2H ΗΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ : Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για την ΚΑΤΑΝΙΑ, με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της VILLA S GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σα στενό ΣΚΥΛΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ, φθάνουμε στην ΤΑΟΡΜΙΝΑ, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το Ελληνο ρωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας.  Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

3H ΗΜΕΡΑ : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ : Πρωινό και συνεχίζουμε  με προορισμό την Αίτνα – το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή – όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε και μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Συνεχίζουμε για τις Συρακούσες. Ξενάγηση  στην πιο αξιόλογη πόλη της “ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, το βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ των ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά το θέατρο της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

.

4Η ΗΜΕΡΑ : KATANIA AKΡAΓANTAΣ –  ΠΑΛΕΡΜΟ :  Πρωινό και περιήγηση  στην  πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Αναχώρηση για Ακράγαντα όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στο σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, «Κοιλάδα των ναών», όπου θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – MONΡEAΛE  : Πρωινό και  αρχίζουμε την περιήγηση  της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο “ΜΑΣΣΙΜΟ”, το “ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ”, το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμου στην πλατεία Olivella, το οποίο περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας, από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή. Θα δούμε ακόμα  τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια  θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15 χλμ.) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από το 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη.  Επιστοφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος έως το δείπνο, διανυκτέρευση.

.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – KEΦAΛOΥ- ΡΗΓΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ: Πρωινό και η περιήγησή μας στη Σικελία ολοκληρώνεται  με την επίσκεψή μας στη  γραφική Κεφαλού. Συνεχίζουμε για   την πόλη της ΜΕΣΣΙΝΑΣ, απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI και να συνεχίσουμε για την περιοχή της ΚΟΣΕΝΤΖΑ, αφού πρώτα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Καλαβρίας, το Ρήγιο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα . Συνεχίζουμε για την Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΣΕΝΤΖΑ – MATΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Απουλία , αφού πρώτα επισκεφθούμε  τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 Άφιξη στον Τάραντα  , αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα δούμε το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως  . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην Γκαλατίνα όπου θα έχουμε το δείπνο μας με γλέντι με τους Γκραικάνους & ταραντέλα – διασκέδαση και κρασί – Διανυκτέρευση.

.

8H ΗΜΕΡΑ, ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ: Πρωινό και  περιήγηση στο Λέτσε , το διαμάντι της Πούλια, το τακούνι της ιταλικής μπότας! Περιγράφεται ως η “Φλωρεντία του Νότου” και “η Ρώμη του μπαρόκ  . Στη συνέχεια αναχώρηση για  το Αλμπερομπέλο,  το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.)  Θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με ένα  από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Θα γνωρίσουμε, τη  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ, όπου το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Διανυκτέρευση εν πλω.

.

9H ΗΜΕΡΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣA ΑΘΗΝΑ : Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα ή Πάτρα και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεση στάση.

.

 

 

TIMH  KAT’  ATOMO

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

625,00 € 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

150,00 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛ. ΕΣΩΤ. ΚΑΜΠΙΝΑ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ : + 50 €

 .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

– Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

– Διαμονή στα ακόλουθα επιλεγμένα ξενοδοχεία  4 αστέρων με πρωινό και δείπνο:

ΚΑΤΑΝΙΑ : HOTEL IBIS STYLES CATANIA ACIREALE : https://www.accorhotels.com/gb/hotel-7557-ibis-styles-catania-acireale/index.shtml

ΠΑΛΕΡΜΟ : ΑSTORIA PALACE HOTEL : http://www.ghshotels.it/astoria/

KOΣΕΝΤΣΑ ( RENDE ) : SAN FRANCESCO HOTEL : http://www.hsf.it/ ή ΗΟΤΕL EUROPA

GALATINA   : HERMITAGE HOTEL : http://www.hermitagegalatina.it/

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 7 δείπνα  )

– ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ ΜΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ

– Τοπικοί ξεναγοί όπου απαιτούνται (Συρακούσες, Ακράγαντα, Παλέρμο)

Αρχηγός / Συνοδός που θα κάνει όλες τις υπόλοιπες περιηγήσεις της εκδρομής 

– Εισιτήρια ακτοπλοϊκά Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα   σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες

– Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

 ΔΩΡΟ Ασφάλεια  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη, απώλεια αποσκευών κλπ. ( κόστους 20 ευρώ )

Ξεναγήσεις – πειρηγήσεις όπου απαιτούνται

– Δημοτικοί φόροι , check point , εισιτήριο πλοίου στα στενά στη Μεσσίνα

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø  Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

 .

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

Ø  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 .


.

Είχαμε προαναγγείλει μέσα από την εφημερίδα μας ότι επίκειται αυτή η εκδρομή και είχαμε ζητήσει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός κρατήσεων! Επομένως και επειδή γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και οι θέσεις περιορισμένες, αφήστε για λίγο τις παραλίες και σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή (με τη δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταβάλετε 200 ευρώ προκαταβολή  2η δόση 200 ευρώ μέχρι 20/9 και πλήρης εξόφληση μέχρι 5/10).

Νομίζουμε ότι η 9ήμερη οδική περιήγησή μας στην Κάτω Ιταλία αποτελεί την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τις εκδρομές μας της νέας σεζόν και είμαστε σίγουροι ότι όσοι συνάδελφοι θα ταξιδέψουν μαζί μας, θα ζήσουν μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή…