Όλοι μαζί θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία και την ομαλότητα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή το πρωί 5-8-2018 στο Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν έχουν προηγούμενο. Όσα βίωσαν οι συμμετέχοντες δεν έχουν συμβεί  όχι μόνο σε αντίστοιχες συνελεύσεις ασφαλιστικού ταμείου, αλλά ούτε και στις πιο ακραίες συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όλα όσα εξελίχθηκαν ήταν προσχεδιασμένα και “αρχιτέκτονες” αυτών ήταν ο εργοδοτικός συνδικαλιστής και πρόεδρος του συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank Γκιάτης, ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων της τράπεζας Αττικής Σταθόπουλος και η διορισμένη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, παρά στις μαύρες μέρες της χούντας και στην περίοδο της “καρφίτσας”, να μην δίδεται ο λόγος σε πρόεδρο συνδικαλιστικής οργάνωσης να καταθέσει την πρότασή του για το προεδρείο, να μην γίνεται σεβαστή και να ανατρέπεται πραξικοπηματικά η βούληση και η απόφαση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων ασφαλισμένων για την αποδοχή της πρότασης του συν. Σ. Φιλιππόπουλου  και να προστατεύεται η διορισμένη διοίκηση – οι “επενδυτές” της Attica Bank – από εταιρία security. Τα όσα συνέβησαν στις 5  Αυγούστου μας φέρνουν στη μνήμη τα γεγονότα μιας ημέρας νωρίτερα αρκετών χρόνων πριν (4 Αυγούστου 1936) όταν ο Ιωάννης Μεταξάς, σε συνεργασία με το βασιλιά Γεώργιο, κατήργησε τον κοινοβουλευτισμό και επέβαλε δικτατορία.

Είναι χρέος όλων μας, όχι απλά να καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα αλλά να ενεργοποιούμεθα όλοι και με συλλογική προσπάθεια να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά. Για το λόγο αυτό, σαν πρώτη ενέργεια, γιατί θα υπάρξουν και άλλες, κυρίως νομικές, σας καλούμε να υπογράψετε την παρακάτω δήλωση, αν είναι δυνατό με γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη δημόσια αρχή και να την αποστείλετε άμεσα στο σύλλογο μας είτε με φαξ στο 2103311278 είτε στο e-mail: info@ionikienotita.gr .

Επίσης επειδή μας είναι δύσκολο να ενημερώσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου, σας ζητάμε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ενημερώσετε για την υπογραφή – αποστολή της ανωτέρω δήλωσης. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας, για τον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης. Η προσπάθειά μας  πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους ασφαλισμένους που δεν παραβρέθηκαν, ώστε  όλοι οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να συνδράμουμε στη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξη με στόχο  να επιτύχουμε  την υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συντάξεις. Τέλος, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν  ώστε να μην μείνουν ατιμώρητοι οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής του επικουρικού μας ταμείου.

.

 

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη Γ.Σ.  του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στις 5-8-2018 θα πρέπει να υπογράψουν και να μας αποστείλουν την κάτωθι δήλωση: 

.

.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΙΣ 5-8-2018