ΣΥΙΛΤΕ Νο 25. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Είναι η τελευταία μας ευκαιρία την Κυριακή 5/8/18 στις 9:00 π.μ. στο Κλειστό του Πανελληνίου να σώσουμε ό,τι σώζεται από τα καταστροφικά σχέδια της διορισμένης διοίκησης των «αιμοδοτών» της ATTICA BANK

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4    FAX :  210 3311278

                                                                                                    e– mail : syilte.gramm@gmail.com

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 25

                                                                                                    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2018

.

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία την Κυριακή 5/8/18 στις 9:00 π.μ. στο Κλειστό του Πανελληνίου να σώσουμε ό,τι σώζεται από τα καταστροφικά σχέδια της διορισμένης διοίκησης των «αιμοδοτών» της ATTICA BANK

.

Προς τους εργαζόμενους στην ALPHA BANK που προέρχονται από την ΙΟΝΙΚΗ και ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Συνάδελφοι,

1. Μην αφήνετε το μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης στα χέρια εντολοδόχων του Συλλόγου του κ. Γκιάτη (κ.κ. Πετράκη, Λάτση, Τσιακούλια και Ξύστρα). Δε θα διαφυλάξουν, ούτε θα προστατέψουν το ασφαλιστικό σας κεφάλαιο, ούτε τις εισφορές και τις ατομικές σας μερίδες, αλλά ούτε και την περιουσία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όπως σας ανακοινώνουν. Αλήθεια τι καλό είδε η Ιονική Οικογένεια από το Σύλλογο του κ. Γκιάτη μέχρι σήμερα; Ο κ. Γκιάτης οδήγησε και τους παλαιούς συναδέλφους της Πίστεως στη σιγουριά του Δημοσίου ΕΤΕΑΕΠ και για τους εργαζόμενους της ΙΟΝΙΚΗΣ επεξεργάζεται σχέδια «ασφαλιστικής διασφάλισής» τους μέσα από δραστηριότητες με «παρεμφερείς σκοπούς» (με αυτούς του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ).

2. Μην περιμένετε καμία ωφέλεια για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και τα μέλη του από αυτούς που επένδυσαν τα 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK, την ώρα που το επικουρικό μας ταμείο ψυχορραγούσε οικονομικά. Αλήθεια, τι καλό περιμένετε από αυτούς που «επένδυσαν» στην ATTICA BANK και έχασαν 55,5 εκατ. ευρώ;

3. Μην περιμένετε να ακούσετε αλήθειες από αυτούς που αύξησαν τις συντάξεις των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (για να εξυπηρετήσουν τους άνομους συνδικαλιστικούς τους σκοπούς και τους σκοπούς της εργοδότριας τράπεζας) από 438 ευρώ σε 906 ευρώ από το 2006 έως το 2012 και σήμερα αυτοί οι ίδιοι, δηλαδή οι κ.κ. Πετράκης, Λάτσης, Ξύστρας κ.λπ. καταριούνται τους συνταξιούχους που έφαγαν τάχα τις εισφορές των εργαζομένων! Η αλήθεια είναι ότι οι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κ.κ. Πετράκης, Λάτσης κ.λπ. κατασπατάλησαν τις εισφορές σας και τώρα ζητάνε τη συγκατάθεσή σας για να βάλουν λουκέτο στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, προκειμένου να εξαφανίσουν και τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση του επικουρικού μας φορέα. Είναι αλήθεια ότι αναστατώθηκαν από τη μηνυτήρια αναφορά της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής για την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK;

Συνάδελφοι,

Η τελευταία και πιο πρόσφατη, προ 45 ημερών περίπου, βούληση της προσωρινής διορισμένης διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για το μέλλον του επικουρικού μας ταμείου, την οποία «μαγειρεύει» με τον άνθρωπο του κ. Γκιάτη, τον κ. Κολλάτο (βλ. δημοσιεύματά του), είναι η εξής :

Να οδηγηθούν οι συνταξιούχοι στο ΕΤΕΑΕΠ με τα 50άρικα και με όσα ψίχουλα ακόμα τους ανήκουν και τα υπόλοιπα ψίχουλα που έχουν μείνει από τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη βάσει των προτεινόμενων τροποποιήσεων να οδηγηθούν μέσω των Συλλόγων των Εργαζομένων σε παρεμφερείς σκοπούς (βλ. ασφαλιστικές εταιρείες) για να «διασφαλιστούν» οι εργαζόμενοι.

Αυτό σημαίνει ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πάει για διάλυση. Για το λόγο αυτό διαβάστε προσεκτικά τις προτάσεις τροποποιήσεων για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτή η μεθόδευση, την οποία ευτυχώς απορρίπτει προς το παρόν, όπως πληροφορούμαστε, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος περιμένει από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απόφαση-πρόταση καθολικής ένταξής του στο ΕΤΕΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο άρθ. 6 παρ. 3 περίπτωση 3 και παρ. 5 (σελ. 41-42) περί των όρων ομαδικής αποχώρησης ασφαλισμένων που οδηγεί σε διάλυση και εκκαθάριση το ταμείο «σχετικά με το ανεπαρκές της περιουσίας για την ολική κάλυψη της απαίτησης της αποχωρούσας συνδικαλιστικής οργάνωσης» (βλ. Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK γιατί αυτός θα εισπράξει τις εισφοροκρατήσεις σας που έχουν απομείνει και όχι εσείς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο άρθ. 30 (σελ. 96-97) για τις αναλυτικές μερίδες ασφαλισμένων, όπου μεταξύ των άλλων, οι κύριοι όροι συγκρότησης των μερίδων σας ανατίθενται (με την παρ. 3) στο Δ.Σ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και δεν ορίζονται, όπως θα έπρεπε και μάλιστα λεπτομερώς, στο καταστατικό. Τούτο δε διότι θέλουν, αν τους το επιτρέψετε, να αποφασίζουν κατά το δοκούν και να μειώνουν ακόμα και τις ατομικές σας μερίδες κατά 23% και αύριο κατά 50% με βάση την καταρρέουσα οικονομική κατάσταση του ταμείου. Διαβάστε προσεκτικά και το άρθ. 62 (σελ. 133-134) για την επιστροφή των ατομικών σας εισφορών για να αντιληφθείτε πώς από το συνδυασμό των προτεινόμενων διατάξεων μειώνονται – σε περίπτωση αποχώρησης από την τράπεζα – οι επιστρεπτέες ατομικές εισφορές με αποφάσεις Δ.Σ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο άρθ. 38 παρ. 4 περιπτώσεις 4 & 5 (σελ. 106 – 109) για τους όρους και τις διαδικασίες διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, για το ανεπαρκές ενεργητικό και πού θα οδηγηθεί η περιουσία – ό,τι απέμεινε από τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη – που θα εισπράξει ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK στην περίπτωση αυτή. Θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά και αποκλειστικά μόνο για παρεμφερείς σκοπούς με τους ασφαλιστικούς σκοπούς του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι εσείς συνάδελφοι δε θα εισπράξετε κανένα ποσό και η ατομική σας μερίδα θα καταλήξει, το πιο πιθανό, σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

Βεβαίως, η ατομική σας μερίδα και στην περίπτωση αυτή θα είναι μειωμένη – έως μηδενική – και ως προς τις δικές σας εισφορές και ως προς τις εισφορές του εργοδότη. Επειδή δε, αυτό θα σημάνει την εκκαθάριση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, το πιο πιθανό είναι να μην προκύψει κανένα ποσό για να διατεθεί στην ασφαλιστική ομάδα της Ιονικής Οικογένειας (διαβάστε προσεκτικά το προτεινόμενο άρθρο 30 «Αναλυτικές και Ατομικές Μερίδες Ενεργών Ασφαλισμένων…»). Τούτο δε διότι το προϊόν που αντιστοιχεί στην ομάδα της Ιονικής Οικογένειας που αριθμεί τους περισσότερους συνταξιούχους, έχει καταναλωθεί και η μερίδα της είναι ήδη αρνητική.

Επειδή δε, η επικουρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική, σε περίπτωση που οι όποιες ασφαλιστικές εισφορές σας και οι όποιες εργοδοτικές εισφορές καταλήξουν σε ασφαλιστική εταιρεία, εσείς θα ασφαλιστείτε υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑΕΠ και θα πληρώνετε και εκεί ασφαλιστική εισφορά, με μεγάλη πιθανότητα να μην πάρετε επικουρική σύνταξη αν δεν έχετε συμπληρώσει μέχρι την αποχώρησή σας από την τράπεζα τον απαιτούμενο από το ΕΤΕΑΕΠ συντάξιμο χρόνο, αφού ο χρόνος ασφάλισης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα έχει ακυρωθεί και θα ξεκινήσετε από την αρχή.

 

Συνάδελφοι,

Μόνο η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ θα διασφαλίσει την επικουρική μας σύνταξη. Ξεχάστε την επιστροφή εισφορών εργοδότη και εργαζομένου που σας τάζουν. Δεν φταίνε οι συνάδελφοι ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ που δεν πήρατε τα λεφτά σας, όπως διαδίδουν οι κ.κ. Πετράκης, Λάτσης κ.ά.! Σας δουλεύουν «ψιλό γαζί»! Τη διάταξη του καταστατικού ότι τις εισφοροκρατήσεις τις παίρνουν οι σύλλογοι -και όχι εσείς- τη θέσπισαν από το καλοκαίρι του 2015, τότε που πάλι σας έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Εμείς την ακυρώσαμε προσφάτως δικαστικά μαζί με όλες τις τροποποιήσεις και τώρα οι κ.κ. Πετράκης, Λάτσης κ.ά. την επαναφέρουν για να την εγκρίνετε για να εισπράξουν οι σύλλογοι τα λεφτά σας !!! Πρέπει επιτέλους να αναλογιστείτε ποιοι ενεργούν ως εχθροί σας ώστε να μην πέφτετε θύματα των επιδιώξεών τους, ειδάλλως στο εξής δεν θα έχετε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε για το πού θα καταλήξουν οι εισφοροκρατήσεις σας που έχουν απομείνει!

.

ΕΛΑΤΕ

στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή στις 5/8/18 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου ώρα 9:00 π.μ. και όχι αργότερα (γιατί ο σχεδιασμός των «αιμοδοτών» της ATTICA έχει στηριχθεί κυρίως στην ώρα προσέλευσης και στον ορισμό του Προεδρείου που θα διευθύνει τη Γ.Σ.) και

.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Α. Δια ανατάσεως της χειρός για Προεδρείο τους συναδέλφους : τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, τον πρ. Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνοκάρτας ΒΕΡΝΑΡΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών – Eurobank ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ. Σχετική πρόταση για τους υποψηφίους θα υποβάλει στη Γενική Συνέλευση ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος Σαράντος.

Β. Δια ανατάσεως της χειρός την εκλογή 5μελούς Εφορευτικής Επιτροπής και ισάριθμων μελών Γραμματείας αυτής για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Σχετική πρόταση για τους υποψηφίους θα υποβάλει στη Γενική Συνέλευση ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος Σαράντος.

Γ. Με μυστική ψηφοφορία για Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες, τους συναδέλφους :

1. ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ   (Αττικής)   2. ΓΙΑΛΑΜΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (Ιονικής)

3. ΜΑΓΓΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ (Ιονικής)           4. ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ (Εθνοκάρτας)

5. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ιονικής)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι και με πλειοψηφικό σύστημα εκλογής, θα πρέπει αυστηρά να σταυρώσετε και τους 5 προτεινόμενους υποψηφίους μας.

Δ. Δια ανατάσεως της χειρός τη διενέργεια αρχαιρεσιών σύμφωνα με την πρόταση που θα καταθέσει ο συνάδελφος ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ.

Ε. Δια ανατάσεως της χειρός την απόρριψη της πρότασης της διορισμένης διοίκησης για τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με πανελλήνια ψηφοφορία.

 

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

.

& ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ !

.

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ όπως ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Επειδή η πλειοψηφία ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ από συνταξιούχους και εργαζόμενους είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στη Γενική Συνέλευση και έχοντας ως παράδειγμα τη μεθοδευμένη από τους Συλλόγους των Εργαζομένων διάλυση της Γ.Σ. της 1/3/2015, σας καλούμε σε κάθε περίπτωση να παραμείνετε στη θέση σας γιατί η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, έστω κι αν η διορισμένη διοίκηση αποχωρήσει ηττημένη μαζί με τον εξοπλισμό και τη φρουρά της (όπως συνηθίζει). Την ομαλότητα στη Γ.Σ. θα διασφαλίσουν παρατηρητές της Πολιτείας που έχουν κληθεί αρμοδίως.

 

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να είστε όλοι την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου (Μαυροματαίων και Ευελπίδων, είσοδος από Ευελπίδων 2) στις 9 το πρωί, να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και να ακολουθήσετε τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας, της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής, του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών – Eurobank, καθώς και πολλών παρατάξεων εργαζομένων από όλες τις τράπεζες που συντάσσονται μαζί μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !

.

Υ.Γ. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής πού είναι; Γιατί τώρα που η Ιονική Οικογένεια και οι υπόλοιποι Σύλλογοι αγωνίζονται για να διασφαλίσουν την επικουρική μας σύνταξη και έχει σημάνει γενικός συναγερμός, ο γνωστός κ. Κολλάτος έκλεισε εδώ και μέρες τα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων και θα τα ανοίξει το Σεπτέμβριο;

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

             Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

 

       Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης