Βαθαίνει η κρίση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Απερρίφθη η αίτηση συλλόγων με ασφαλισμένα μέλη στο ταμείο για την ανάκληση της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης και το διορισμό νέας. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν τη συμπαράταξή μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης !

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι οι εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες. Οι ενέργειες της διοίκησής του όχι μόνο δεν αρμόζουν σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό ταμείο που θα έπρεπε να έχει μοναδική σκοπιμότητα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μελών του, αλλά παραπέμπουν στις πλέον σκοτεινές μέρες του συνδικαλισμού!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, με την από 6/6/2018 υπ’αριθμ. 2724/2018 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ακυρώθηκαν όλες οι τροποποιήσεις καταστατικού του ταμείου του 2015 και συνεπώς όλες οι μετέπειτα ενέργειες της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με αποκορύφωμα της παρακμιακής τους δράσης την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK που πλέον έχουν χαθεί οριστικά και τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων δια αντιπροσώπων προκειμένου να μπορούν να αποφασίζουν… μεταξύ συγγενών και φίλων!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αντί η διοίκηση του επικουρικού μας φορέα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να οδηγήσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε αρχαιρεσίες προκειμένου να εκλεγεί νέα διοίκηση που θα αποφάσιζε για το μέλλον του, οι διοικούντες που έχουν οδηγήσει το επικουρικό μας ταμείο στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες να το κρατούν εγκλωβισμένο των ολέθριων επιδιώξεών τους!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από την ιστοσελίδα μας, τρία ασφαλισμένα μέλη του ταμείου,  φίλα προσκείμενα στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ζήτησαν εν κρυπτώ και πέτυχαν με προσωρινή διαταγή διορισμό της ίδιας διοίκησης (ουσιαστικά δηλαδή «αυτοδιορίστηκαν», πλην βεβαίως του συναδέλφου Γιάννη Κουτσογιάννη που στην πρώτη συνεδρίαση παραιτήθηκε καταγγέλλοντας αυτές τις πρακτικές), χωρίς μάλιστα να το κοινοποιήσουν –ως όφειλαν- ούτε στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ούτε στο Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας που διατελούμε διάδικοι στην υπόθεση ακύρωσης της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Ενώπιον των σοβαρών κινδύνων που εγκυμονεί ο εκ νέου διορισμός της ίδιας διοίκησης που είναι υπεύθυνη για την απώλεια του ½ του ασφαλιστικού κεφαλαίου του ταμείου μας και το οδηγεί με σταθερά βήματα στη διάλυση, σύλλογοι με ασφαλισμένα μέλη στο επικουρικό μας ταμείο (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας,  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής και Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών) καταθέσαμε την Παρασκευή 29/6 αίτηση ανάκλησης της (…αυτοδιορισθείσας) προσωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και διορισμού νέας.

Η υπόθεση εξετάστηκε την Τετάρτη 4/7/2018. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι συνήγοροί μας εξέθεσαν τα ακλόνητα επιχειρήματά μας, τη ζημιά που έχει προκαλέσει η σημερινή διοίκηση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με αποκορύφωμά την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που… έκαναν φτερά, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι ήδη, από την Παρασκευή 29/6, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων προερχομένων εκ της Ιονικής έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δυστυχώς ο δικαστής δε συνεκτίμησε ούτε τον κίνδυνο που υφίσταται αυτήν τη στιγμή για το ταμείο, ούτε την αναγκαιότητα να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση οι προτεινόμενοι από την πλευρά μας συνάδελφοι -που στην πλειοψηφία τους μάλιστα είναι εργαζόμενα ασφαλισμένα μέλη- και με σημερινή απόφαση απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης και διορισμού νέας διοίκησης.

Ο Σύλλογός μας κρίνει ως πρωτοφανή και απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση που δυστυχώς επιτείνει τα αδιέξοδα του επικουρικού μας φορέα, αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πικρή εμπειρία από τις διαδικασίες εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) που και σε άλλες υποθέσεις ύψιστης σημασίας αποτυγχάνουν να εξετάσουν την ουσία και την επείγουσα μορφή των αιτημάτων.

Οφείλουμε μάλιστα να σημειώσουμε ότι στον αρχικό «αυτοδιορισμό» οι διοικούντες το ταμείο είχαν ζητήσει να τους δοθούν αρμοδιότητες τροποποίησης του καταστατικού μέσω διενέργειας εκλογικών διαδικασιών, αίτημα που απορρίφθηκε από την Πρόεδρο της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής διορισμού τους.

Ωστόσο, με νέα προσωρινή διαταγή που κατέθεσαν οι ίδιοι, ζήτησαν και πέτυχαν να τους δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν στην τροποποίηση του καταστατικού και επεκτείνουν αυθαίρετα τη δικαιοδοσία τους στη διενέργεια εκλογικών συνελεύσεων στις 5/8/2018.

Εκτός από το προφανές σε κάθε κοινό νου ατόπημα διορισμού της Γενικής Συνέλευσης που θα κρίνει πιθανώς το μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης στις αρχές Αυγούστου, σε μία συνέχεια της τακτικής τους να αποφασίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων, επιπλέον πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου απόφαση στα σωματειακά χρονικά με σκοπό να συνεχίσουν την αιχμαλωσία του ταμείου παραμένοντας γαντζωμένοι στη διοίκησή του, προκειμένου να αποκρούσουν τη μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται εις βάρος τους και να μην καταστεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πολιτική αγωγή στην υπόθεση…

Εν ολίγοις, τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του!

Για τις εξελίξεις αυτές πραγματοποιείται σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή  των εκπροσώπων των Συλλόγων που καταθέσαμε την απορριφθείσα αίτηση διορισμού νέας διοίκησης, παρουσία των νομικών μας συνεργατών, προκειμένου να διαμορφώσουμε την κοινή στρατηγική μας για την προστασία των συντάξεών μας.

 .

Συνάδελφοι,

·         Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε την επικουρική μας σύνταξη να χαθεί χωρίς να αγωνιστούμε και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε τη μαζική και δυναμική υποστήριξή σας!

·         Είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται για να ανατραπεί η καταστροφική διοίκηση που επέφερε ολέθρια αποτελέσματα στο επικουρικό μας ταμείο και να διενεργηθούν εκλογές που θα αναδείξουν μία νέα διοίκηση που θα αποφασίσει για το μέλλον του και κυρίως θα υλοποιήσει τον καθολικό στόχο της υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διασφάλισης και διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης.

·         Κανείς δε δικαιούται να αδιαφορήσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου ενωμένοι να διασώσουμε την επικουρική μας σύνταξη!