Αίτηση ανάκλησης της (…αυτοδιορισθείσας) προσωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και διορισμού νέας, κατέθεσαν Σύλλογοι με ασφαλισμένα μέλη στο επικουρικό μας ταμείο

Συνάδελφοι,

Η μείζονος σημασίας από 6/6/2018 εφετειακή απόφαση 2724/2018 που έκρινε άκυρες τις τροποποιήσεις του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το 2015, ύστερα από ανακοπή που κατατέθηκε από το Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας και παρέμβαση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη δίκη – υπόθεση την οποία χειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι κκ. Ανδρέας Ματθαίου, Αγγελική Καίσαρη (νομική συνεργάτιδα του Συλλόγου μας) και Δήμητρα Πρέντζα – δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων στο επικουρικό μας ταμείο.

Σας έχουμε ενημερώσει ότι… οι αμετανόητοι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θέλησαν να συνεχίσουν την περιπετειώδη πορεία του επικουρικού μας φορέα προς τη διάλυση, αφού χωρίς καμία ενημέρωση προς τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του (ούτε καν στην ιστοσελίδα του ταμείου δεν το δημοσίευσαν), αλλά και στους διάδικους της υπόθεσης της τροποποίησης του καταστατικού, ως όφειλαν, ουσιαστικά εν κρυπτώ, χρησιμοποίησαν σαν βιτρίνα ορισμένα φίλα σε αυτούς προσκείμενα ασφαλισμένα μέλη για να αιτηθούν το διορισμό της ίδιας διοίκησης, με αποτέλεσμα, κατ’ ουσίαν, με την από 12/6/18 απόφαση χορήγησης προσωρινής διαταγής να… αυτοδιοριστούν εκ νέου στη διοίκηση του ταμείου, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, βάζοντας τροχοπέδη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης. Στη συγκεκριμένη αίτηση οι κύριοι αυτοί ζητούσαν να τους χορηγηθούν απεριόριστες αρμοδιότητες, κάτι που όμως το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε.

 .

Ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε να οδηγήσουν στα βράχια την επικουρική μας ασφάλιση. Αρκεί να συμπαραταχθούμε απέναντί τους και να εναντιωθούμε στην επιχείρηση διάλυσης του ταμείου μας!

Αμέσως μετά το διορισμό τους και χωρίς να προκύπτει από την προσωρινή διαταγή, κυκλοφόρησαν αιτήσεις στα εργαζόμενα μέλη του ταμείου προκειμένου να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση τροποποίησης του καταστατικού προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις τους!

Ήδη, μετά τη σημερινή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των μελών της διοίκησης του ταμείου που πήραν την απόφαση για την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, υπό τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, κατατέθηκε σήμερα επίσης (Παρασκευή 29/6) αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που όρισε προσωρινή διοίκηση στο ταμείο και διορισμού νέας προσωρινής διοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και να διαμορφωθεί η προοπτική μίας σοβαρής διαχείρισης της υπόθεσης της επικουρικής μας ασφάλισης, ώστε με συντεταγμένες διαδικασίες να προχωρήσουμε στη μοναδική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας ασφάλισης, που είναι βεβαίως η ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

 .

Η αίτηση κατατέθηκε από τους:

·         Σαράντο Φιλιππόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων και Εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,

·         Γιώργο Ανδριώτη, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Προερχομένων εκ της Ιονικής,

·         Αγγελική Οικονόμου Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας

·         Χάρη Δάσκαλο, Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής

·         Χριστίνα Πιπέρα, Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών

 .

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να συμπαραταχθούμε σε κοινό μέτωπο για να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις όσων μέχρι σήμερα οδήγησαν σε τραγικό αδιέξοδο την επικουρική μας ασφάλιση.

Η επιδίωξη των συλλόγων που συμμετείχαμε σε αυτήν την κίνηση είναι ξεκάθαρη:

Ο διορισμός μίας διοίκησης, που θα περιφρουρήσει τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και θα οδηγήσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε μία αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, στην οποία θα ψηφίσουν όλα τα μέλη του Ταμείου και όχι μόνο οι «διορισμένοι αντιπρόσωποι» του άκυρου καταστατικού, ώστε απερίσπαστοι, με νέα εκλεγμένη διοίκηση να κινηθούμε προς το μεγάλο στόχο ένταξής μας στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί επί σειρά ετών την πάγια θέση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τη διασφάλιση και διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Επιθυμία μας είναι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να απαρτίζεται από εργαζόμενους συναδέλφους μας προκειμένου να αρθούν όλες οι υποψίες και σε καμία περίπτωση να μην εκληφθεί αυτή η κίνησή μας ως μία προσπάθεια να επωφεληθούν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας με την απόδοση αναδρομικών και την επικίνδυνη αναπροσαρμογή των συντάξεων που βλάπτει τα συμφέροντα του ταμείου.

Δυστυχώς, επειδή αυτές οι προσπάθειες έχουν ήδη γίνει από ορισμένα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων της Ιονικής, οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι… δεν είμαστε ελέφαντες. Καταδικάζουμε τις ενέργειές τους και τονίζουμε πρέπει να απομονωθούν όσοι έχουν αυτές τις εφήμερες, ιδιοτελείς επιδιώξεις και προσδοκούν να επωφεληθούν από τη διοικητική αναστάτωση που υφίσταται σήμερα στο ταμείο σε βάρος συναδέλφων τους.

Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούμε το μέτωπο εξυγίανσης στα διοικητικά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δε φέρουμε την παραμικρή ευθύνη ούτε για τις καταστροφικές αποφάσεις υπερδιπλασιασμού των συντάξεων, αλλά ούτε και για τη σημερινή καταβύθιση των επικουρικών μας συντάξεων στα 50 ευρώ.

Συνάδελφοι,

Όλοι οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ασφαλισμένοι του ταμείου οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου ενωμένοι να διασφαλίσουμε τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα και με πρωτοπόρα την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να υλοποιήσουμε τη μοναδική προοπτική για την επικουρική μας σύνταξη με την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, για την οποία έχουμε δεσμευθεί εδώ και χρόνια.

Γι’αυτό,

 

Καλούμε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ταμείου την Τετάρτη 4/7/2018 στις 12:30 το μεσημέρι να βρεθούν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 5 των Δικαστηρίων στη Σχολή Ευελπίδων στην εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης και διορισμού νέας διοίκησης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !