Υπόθεση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Μόνο ο σοβαρός και υπεύθυνος συνδικαλισμός είναι αποτελεσματικός

Η σημαντική χθεσινή απόφαση 2724/2018 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία ακυρώνεται τελεσίδικα η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ανοίγει το δρόμο για τη διευθέτηση της υπόθεσης της επικουρικής μας σύνταξης προς το συμφέρον όλων των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων, του επικουρικού μας ταμείου.

Υπενθυμίζουμε ότι την ανακοπή κατά της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είχαν ασκήσει μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας, ενώ στο σχεδιασμό της υπόθεσης εξ αρχής είχε συμμετάσχει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και μέλη της που επιπλέον άσκησαν παρέμβαση στη δίκη.

.

Όπου γάμος και χαρά… ο Κολλάτος πρώτος

Σε αυτήν την άκρως θετική εξέλιξη για το σύνολο των ασφαλισμένων του επικουρικού μας ταμείου, λίγοι είχαν συμμετοχή, αλλά πολλοί… μετά Χριστόν προφήτες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μερίδιο της επιτυχίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να οικειοποιούνται τη χθεσινή απόφαση όσοι :

  • Συνεργάστηκαν για μακρά περίοδο με την καταστροφική διοίκηση του ταμείου

  • Μέχρι πρόσφατα ισχυρίζονταν ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έχει 30 χρόνια ζωής (!!!)

  • Προχωρούσαν σε δικαστικές ενέργειες επιδιώκοντας το διπλασιασμό των συντάξεων σε ένα ταμείο που ψυχορραγεί…

Συνεπώς, μόνο ως… φάρσα μπορεί να εκληφθεί το δημοσίευμα των κκ. Κολλάτου, Βέργου και Καραδελή σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου… Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο σχεδιασμό της υπόθεσης, ενώ βέβαια δεν έδωσαν το παρών στην πρωτόδικη εκδίκαση. Στο Εφετείο δε, εμφανίστηκαν στο… παρά πέντε για να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση.

* Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι προσερχόμενοι στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, ο δικηγόρος του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ όταν τους αντίκρισε… έλαμψε από τη χαρά του και τους καλωσόρισε θερμά, θεωρώντας ότι με βάση τη μακρά συνεργασία τους, θα ασκούσαν παρέμβαση υπέρ της διοίκησης… Όταν διαφάνηκε ότι είχαν προσέλθει για να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ανακοπής κατά της τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, οι δικηγόροι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τους επέπληξαν επειδή πήραν -εν τέλει- το μέρος των -κοινών- αντιπάλων τους…

.

Μόνο ο σοβαρός και υπεύθυνος συνδικαλισμός είναι αποτελεσματικός

Η χθεσινή απόφαση αυξάνει το αίσθημα ευθύνης που νιώθουμε στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απέναντί σας για να προβούμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Τα στελέχη του Συλλόγου μας και οι ασφαλιστικοί μας συνεργάτες θα πραγματοποιήσουμε άμεσα σύσκεψη για να χαράξουμε με υπευθυνότητα τη στρατηγική μας και να αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την οριστική, θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι δυσκολίες ακόμα είναι πολλές και ο δρόμος αυτός θα έχει πολλά εμπόδια, ωστόσο αυτή η απόφαση θα αποτελέσει τη στέρεη βάση για την οικοδόμηση μίας λύσης που θα δίνει προοπτική για τη διασφάλιση της επικουρικής μας σύνταξης.

Επομένως, όπως πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ασφαλισμένων του επικουρικού μας ταμείου και της ιονικής οικογένειας, θα σας γνωστοποιήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, καλώντας σας να ακολουθήσετε πιστά το σχεδιασμό μας για την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ, που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διάσωσης της επικουρικής σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

.

Συνάδελφοι,

  • ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

  • Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ

.

Υ.Γ. Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνοκάρτας όσο και τα μέλη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στη διαδικασία της ανακοπής κατά της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ :

.

Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνοκάρτας :

1. Καρμίρη Άννα 2. Κουρέτα Μαρίνα 3. Κουρέτσης Κωνσταντίνος 4. Κουτρουβιδέας Αντώνιος 5. Κωνσταντά Κωνσταντίνα 6. Μαχαίρα Χρυσάνθη 7. Μερκούρης Γεώργιος 8. Μπουρνιάς Γεώργιος

ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :

1. Αλεξόπουλος Νικόλαος 2. Ευταξίας Δημήτριος 3. Ρουβάκη Δήμητρα 4. Μοιρισκλάβου Μαρία 5. Κοντογούλα Γλυκερία 6. Ζαφειροπούλου Χαρά 7. Κρόκου Ευμορφία 8. Καινούργιου Μαριάνθη 9. Γιάννου Παναγιώτα 10. Μούστου Γιαννούλα 11. Πιτερού Ελένη 12. Γλυνού Ελένη 13. Γκουτζιομήτρος Φώτιος 14. Κωλέττη Χριστίνα 15. Γροπατσάκης Νικόλαος 16. Στατήρης Αστέριος 17. Σακελλαρίου Νικόλαος 18. Οικονόμου Ελευθερία 19. Καραγιάννης Βασίλης 20. Καγγελάρης Νικόλαος 21. Σαμαρτζής Χαράλαμπος 22. Δαυίδ Λέων 23. Ανδρεώλα Ευαγγελία – Μαρία 24. Σοφιανόπουλος Ιωάννης 25. Παππάς Φώτιος 26. Κυριαζής Ιωάννης 27. Σαμαράς Βασίλης 28. Τσοντάκη Αφροδίτη 29. Πέππας Γεώργιος 30. Γιαννόπουλος Ιωάννης 31. Αναστασοπούλου Φωτεινή 32. Στασινόπουλος Νικόλαος 33. Ξυλάς Ιπποκράτης 34. Δεμίρης Σταύρος 35. Φιλιπποπούλου Μαρία 36. Μητσόπουλος Ανδρέας 37. Βλάχος Γεώργιος 38. Ξύδης Χαράλαμπος 39. Λέκκας Σοφιανός 40. Σωφρόνης Σπυρίδων 41. Κωστόπουλος Παναγιώτης 42. Ιορδανοπούλου Αλεξάνδρα 43. Κάρμας Ηλίας 44. Μίχος Γεώργιος 45. Τσιούγκος Δημήτριος 46. Μπουτουρέλης Αριστείδης 47. Κάλπος Παντελής 48. Ταουσάκη Ελπίδα 49. Κυριόπουλος Φώτιος 50. Χρυσικός Ιωάννης 51. Κολιός Γεώργιος 52. Μπάφας Δημήτριος 53. Γάσπαρης Γεώργιος 54. Φραγκουλόπουλος Γεώργιος