Οι αγωγές για τη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων (νόμοι 4051/2012 και 4093/2012) και της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων συνεχίζονται για όλα τα μέλη του Συλλόγου μας. Σπεύσατε να συμμετάσχετε!

Συνάδελφοι,

Με το από 1/6/18 δημοσίευμά μας σας ενημερώσαμε για τη σοβαρότητα της υπόθεσης της διεκδίκησης της διαφοράς του εφάπαξ, που απαιτεί ειδική και υπεύθυνη αντιμετώπιση.

Στην ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε για τις μέχρι σήμερα ενέργειές μας και τις εξελίξεις για αυτό το κρίσιμο θέμα, αλλά και σας επιστήσαμε την προσοχή να μην ενεργείτε μεμονωμένα και αποσπασματικά, ιδιαίτερα γιατί μία ενδεχόμενη αρνητική απόφαση λόγω κακού χειρισμού της υπόθεσης πιθανώς να ανατρέψει το σχεδιασμό μας και τις προοπτικές μας για την απόδοση πλήρους εφάπαξ.

Ωστόσο, αρκετοί συνάδελφοί μας επικοινώνησαν μαζί μας εκφράζοντας απορία αν οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη διεκδίκησή μας επηρεάζουν και τις υπόλοιπες διεκδικήσεις που έχουμε κινήσει με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Όπως μας ξεκαθαρίζει ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει τις εν λόγω υποθέσεις (όπως και τη διεκδίκηση της διαφοράς του εφάπαξ) στο από 21/2/18 σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι εξελίξεις στην υπόθεση διεκδίκησης της διαφοράς του εφάπαξ δεν επηρεάζουν, ούτε κατ’ ελάχιστον, τις αγωγές που έχουμε καταθέσει εκ μέρους εκατοντάδων συνταξιούχων – μελών του Συλλόγου μας για τη διεκδίκηση των ποσών που αντιστοιχούν στις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων (νόμοι 4051/2012 και 4093/2012) και την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Για τις υποθέσεις αυτές αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ορισμό των δικασίμων για την εκδίκασή τους. Συντρέχουν μάλιστα σοβαροί λόγοι αισιοδοξίας όσον αφορά την έκβασή τους. Η Δικηγορική Εταιρεία του δρ. Παπακωνσταντίνου, η οποία είναι η πλέον ειδικευμένη στα αντικείμενα αυτά, συνεχίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάθεση νέων αγωγών.

Καλούνται δε οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, μέλη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που δεν έχουν ήδη προσκομίσει τα στοιχεία τους στα γραφεία του Συλλόγου μας, να συμμετέχουν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να περιληφθούν στις νέες αγωγές που θα κατατεθούν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Εξ άλλου, η κατάθεση των αγωγών θα συνεχίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επομένως όσοι συνάδελφοι, μέλη του Συλλόγου μας, δεν έχετε συμμετάσχει, καλείστε να το πράξετε το επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συλλόγου μας.