Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας. Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης : Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένης και της Γραμματέως του Συλλόγου Συνταξιούχων κ. Αθηνάς Καραδελή !

Συνάδελφοι,

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο συνεχών (17) συνεδριάσεων, η πολύκροτη εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας μας έφτασε σήμερα στο τέλος της.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διασκέφθηκε και ανακοίνωσε την απόφασή του για την ενοχή των 8 από τους 9 κατηγορουμένους :

  • Γεωργία Καλαντζή : 12 έτη κάθειρξη για απάτη κατά του Ταμείου

  • Αγγελική Βενιζέλου : 6 έτη κάθειρξη για απάτη κατά του Ταμείου και 1 έτος φυλάκιση για πλαστογραφία

  • Αθηνά Καραδελή : 4 έτη φυλάκιση για απάτη κατά του Ταμείου και 9 μήνες για πλαστογραφία

  • Μιχαήλ Κουλιζάκος : 26 μήνες φυλάκιση για απάτη κατά του Ταμείου

  • Ελένη Παπαχρήστου : 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κατά του Ταμείου

  • Γεώργιος Σταρόπουλος : 30 μήνες φυλάκιση για απάτη κατά του Ταμείου

  • Ιωάννα Τσούτη : 30 μήνες φυλάκιση για απάτη κατά του Ταμείου

  • Ιωσήφ Κουράκης : 26 μήνες φυλάκιση για άμεση συνέργεια στην απάτη κατά του Ταμείου

  • Αθωώθηκε ο Χρήστος Τασσόπουλος

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση πλην της κ. Παπαχρήστου.

.

Συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας επί σειρά ετών έθετε μέσω συνεχών δημοσιευμάτων τους έντονους προβληματισμούς του για τον τρόπο λειτουργίας του ταμείου και το έλλειμμα οργάνωσής του που το άφηναν έκθετο σε φαινόμενα διαφθοράς.

Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2012, που κατέστρεψε χιλιάδες παραστατικά, ο Σύλλογός μας εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα αίτια της πυρκαγιάς, συμβάλλοντας με αποφασιστικό τρόπο με τα δημοσιεύματά του στην ανάδειξη της υπόθεσης.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έπραξε το αυτονόητο, στηρίζοντας τις Αρχές στο έργο τους, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των ασφαλισμένων. Παρακολουθήσαμε από την αρχή τη διαδικασία και σας ενημερώναμε για την εξέλιξή της, αναμένοντας την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ζημίωσαν τους ασφαλισμένους, κατασπαταλώντας χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης, εξετάζοντας μόνο μία μικρή περίοδο λειτουργίας του ταμείου για την οποία υφίστανται παραστατικά, κατέληξαν στην ενοχή στελεχών του ταμείου, ασφαλισμένων μελών του και – δυστυχώς – συνδικαλιστικών στελεχών.

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για κάθαρση, μέσω της συνέχισης της διερεύνησης της λειτουργίας του ταμείου μας.

Αναμένουμε την καθαρογραφή των πρακτικών της δίκης, προκειμένου να αξιολογηθούν από τους νομικούς μας συνεργάτες, γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία που προέκυψαν από τις μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που εγείρουν ερωτηματικά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, προκειμένου να αποδοθούν περαιτέρω ευθύνες, αν υπάρχουν, σε όσους θεώρησαν ότι είχαν βρει το κατάλληλο πεδίο δράσης σε ένα φορέα κοινωνικής ασφάλισης για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.