Η Κωνσταντινούπολη πριν την Άλωση – Ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο από τη συνάδελφο Μαρία Βότση

Η συνάδελφός μας Μαρία Βότση υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία της Τράπεζας. Καθ’όλη τη διάρκεια της εργασιακής της πορείας διακρίθηκε για την υπηρεσιακή της επάρκεια και επαγγελματική ευσυνειδησία, αφού ήταν κορυφαία στον τομέα της, αφήνοντας σημαντικό έργο μέχρι την αποχώρησή της. Στην τράπεζα είχε ασχοληθεί επί σειρά ετών ως σχεδιάστρια, αλλά και με τη ζωγραφική, τις γκραβούρες κ.λπ.

Ταυτόχρονα όμως, η Μαρία είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που διακρινόταν από τη συναδελφική αλληλεγγύη, διατηρώντας πάντοτε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους της. Μάλιστα, όποτε ο Σύλλογός μας χρειάστηκε τη βοήθειά της, μας την παρείχε απλόχερα, αφού είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένη και πιστεύει στη δύναμη της συλλογικότητας.

Η συνταξιούχος πλέον συνάδελφός μας μπορεί να αποχώρησε από την τράπεζα, αλλά συνεχίζει να είναι πάντοτε ερωτευμένη με τις τέχνες… Η Μαρία μας απέστειλε έναν πολύ ενδιαφέροντα σύνδεσμο που αποτυπώνει με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από αναπαραστάσεις αρχαιολόγων την όψη της Κωνσταντινούπολης πριν την Άλωση το Μάιο του 1453.

Μεταξύ των απεικονίσεων ξεπροβάλλουν σημαντικά μνημεία της Πόλης, όπως η Αγία Σοφία, ταξιδεύοντάς μας πίσω στο χρόνο και βοηθώντας μας να “χτίσουμε” στο μυαλό μας την εικόνα της Βασιλεύουσας, λίγο πριν τις ριζικές αλλαγές που επέφερε η οθωμανική κυριαρχία :

http://www.tilestwra.com/dite-pos-itan-konstantinoupoli-prin-tin-alosi/