Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι – Μη δίνετε σημασία σε αβάσιμες προκλήσεις και απειλές

Συνάδελφοι,

Δε θα σας κουράσουμε για μία ακόμα φορά τονίζοντάς σας τη σύγχυση που επικρατεί στα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων και στους συνεργάτες τους. Εξ άλλου, πιστεύουμε ότι πλέον, ακόμα και ο πιο μετριοπαθής συνάδελφός μας έχει συνειδητοποιήσει την πορεία τους, αλλά και τη ζημία που προκαλούν στα συμφέροντα των συνταξιούχων της ιονικής οικογένειας.

Δυστυχώς, όμως, οι ανούσιες και ανυπόστατες ενέργειές τους, προσπαθώντας να κρατηθούν στην επιφάνεια έστω και την ύστατη στιγμή, δεν έχουν τελειωμό :

·         Μετά την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Κολλάτος απέστειλε άκρως παραπλανητική επιστολή στα μέλη που είχαν προσφύγει, γνωστοποιώντας τους ότι πρέπει να καταβάλουν δικαστική δαπάνη 300 ευρώ – που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τους αιτούντες και αν τους κοινοποιηθεί η απόφαση θα καταβληθούν άμεσα. Επιπλέον, στην επιστολή ισχυρίζεται ότι οι προσφεύγοντες οφείλουν να καταβάλουν και τα δικηγορικά έξοδα που κατέβαλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων και τα οποία ανήλθαν σε 2.100 ευρώ, ενώ επικαλείται αβάσιμα ότι θα κληθούν να καταβάλουν και όσα έξοδα προκύψουν στο μέλλον από την εκδίκαση της νέας αγωγής.

Εκτός από το γεγονός ότι με αυτήν την επιστολή ουσιαστικά προεξοφλεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πρωτοδικείο και θα ακολουθήσει το Εφετείο, δε χρειάζεται επιπλέον να σας αναφέρουμε ότι οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποιητική βάση.

Ειδικότερα, ο κ. Κολλάτος εσκεμμένα θεωρεί ότι η απόρριψη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προεξοφλεί την απόρριψη της αγωγής για την ακύρωση των αρχαιρεσιών, η οποία εκδικάσθηκε με την τακτική διαδικασία και για την οποία αναμένεται η έκδοση απόφασης. Περιοριζόμαστε να σημειώσουμε ότι για την έκδοση απόφασης στην τακτική διαδικασία θα εξετασθούν σε βάθος όλοι οι λόγοι ακυρότητας των εκλογών και το αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής κρίσης δεν επηρεάζεται από παράγοντες που είναι καθοριστικοί για τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή εκτέλεσης, όπως η παρέλευση σημαντικού χρονικού διαστήματος μέχρι την εκδίκαση, λόγω της καθυστέρησης της ελληνικής δικαιοσύνης, και η στο μεταξύ συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα. Αυτή τη φορά ο κ. Κολλάτος δεν θα μπορέσει να μπλοκάρει την ακύρωση των εκλογών με τη σύγκληση συνεδριάσεων που κράτησαν για δέκα λεπτά, κατά τις οποίες υποτίθεται ότι λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το σύλλογο, όπως έπραξε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγει αβάσιμες και παράλογες συνδέσεις της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων με το αποτέλεσμα της απόφασης της αγωγής ακύρωσης.

Επιπλέον, σημειώνουμε ότι η εκκαθάριση της δικαστικής δαπάνης γίνεται από το Δικαστήριο που δικάζει το ένδικο βοήθημα και καθορίζει το αποδοτέο ποσό με ειδική διάταξη της απόφασης. Αποκλειστικά το ποσό που καθορίζεται με την απόφαση ως δικαστική δαπάνη οφείλουν να αποδώσουν οι ηττηθέντες διάδικοι, και μάλιστα οφείλουν αυτό κατ’ ίσα μέρη. Επομένως, η απαίτηση του κ. Κολλάτου να καταβάλουμε επιπλέον των 300 €, τα οποία καθορίσθηκαν ως δικαστική δαπάνη από το Δικαστήριο, ποσό 2.100 € για δικηγορική αμοιβή υπερβαίνει κάθε όριο λογικής και εκτός από παράλογη και αναιτιολόγητη είναι και εντελώς αβάσιμη νομικά. Και τούτο είναι μια ακόμη ένδειξη του τρόπου με τον οποίο διοικεί το Σύλλογο και της τακτικής του να εκφοβίζει και απειλεί όποιον διαφωνεί με την άποψή του και αντιτίθεται στις καταστροφικές για τα συμφέροντα του Συλλόγου ενέργειές του.

·         Επιπλέον, επικαλείται το άρθρο 6 του καταστατικού, που αναφέρεται στις πειθαρχικές κυρώσεις και την αποβολή μελών.

Θα του το χαλάσουμε βέβαια, γιατί η αποβολή μελών βάσει του καταστατικού γίνεται μόνο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.). Ευτυχώς, αποκαλύπτει ο ίδιος το ανούσιο περιεχόμενο της επιστολής του, αφού στο άρθρο 6 του καταστατικού που επισυνάπτει στην επιστολή, αναφέρεται σαφώς ότι οι κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει το Δ.Σ. εξαντλούνται στη σύσταση, παρατήρηση ή την επίπληξη.

Όταν, μάλιστα, ο κ. Κολλάτος έφερε αυτό το θέμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, τα μέλη της παράταξης της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που συμμετέχουν, του πρότειναν να προκηρύξει άμεσα Γ.Σ. προκειμένου να θέσει το θέμα ενώπιον του Σώματος των συναδέλφων (όπως δηλαδή ορίζει το καταστατικό περί αποβολής μελών) ή να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο που έχει τη δυνατότητα έστω και της προσωρινής αποβολής. Αλλά πού να τολμήσει! Στο μεν Γενικό Συμβούλιο την πλειοψηφία έχει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ενώ στη Γ.Σ. οι συνάδελφοι το πιθανότερο είναι να αποβάλουν τον ίδιο λόγω της τεράστιας ζημιάς που έχει προκαλέσει στα θέματα των συνταξιούχων! Άλλωστε έχει πικρή εμπειρία από διαδικασίες Γ.Σ. αυτός ο κύριος, αφού στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, καταψηφίστηκε τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός της διοίκησής του. Επομένως ακούει Γ.Σ. και τρέμει…

·         Θέλοντας και μη βέβαια, τη Γ.Σ. δε θα την αποφύγει, αφού το επόμενο διάστημα με βάση τις καταστατικές διατάξεις, θα κληθεί αυτός ο κύριος σε απολογία για μία σειρά λόγους που θα σας εκθέσουμε άμεσα, αναλυτικά και τεκμηριωμένα.

·         Το περιεχόμενο της επιστολής αναδεικνύει επίσης την εμφανή σύγχυση του κ. Κολλάτου, που έχει απολέσει κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και λειτουργίας, ταυτίζοντας το συμφέρον του με αυτό του Συλλόγου Συνταξιούχων, αφού θεωρεί ότι όποιος έχει το σθένος να στρέφεται σε βάρος του ιδίου, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά του με βάση το καταστατικό, στρέφεται σε βάρος και του Συλλόγου!

Υπενθυμίζουμε ότι τα σωματεία αποτελούν χώρους δημοκρατίας και είναι απολύτως παράλογο να εγκαλούνται τα μέλη εκείνα που αποφάσισαν να διασφαλίσουν την ανόθευτη έκφραση της βούλησης των μελών, η οποία επλήγη σοβαρά στις τελευταίες εκλογές, και να ζητήσουν την ακύρωση των εκλογών. Ο έλεγχος της δημοκρατικής λειτουργίας κάθε σωματείου, άρα και του Συλλόγου Συνταξιούχων, πρέπει να είναι καλοδεχούμενος από την εκάστοτε διοίκηση και όχι να αντιμετωπίζεται σαν μία ενέργεια  που ζημιώνει ηθικά και οικονομικά τόσο τον Σύλλογο όσο και τα μέλη του ΔΣ που νομίμως εξελέγησαν, για να δανειστούμε τη διατύπωση του κ. Κολλάτου στην κατάπτυστη επιστολή. Άλλωστε, εφόσον θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας των εκλογών, τότε για ποιο λόγο δεν αναμένει την έκδοση της απόφασης επί της αγωγής, αλλά σπεύδει να εκφοβίσει τα μέλη που προσέφυγαν; 

Να τον ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Συνταξιούχων δεν είναι “τσιφλίκι” του και να είστε σίγουροι ότι το συμφέρον του Συλλόγου και κατ’επέκταση των συνταξιούχων συναδέλφων μας είναι να απομακρυνθεί αυτή η παρέα από τη διοίκησή του.

Ενδεικτικό ότι ο κ. Κολλάτος θεωρεί ιδιοκτησία του το Σύλλογο Συνταξιούχων είναι και το γεγονός ότι οι επιστολές που απέστειλε υπογράφονται μόνο από τον ίδιο και δεν συνυπογράφονται από τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.4 του καταστατικού. Είναι τουλάχιστον αστείο ότι απέστειλε τη συγκεκριμένη επιστολή απειλώντας μέλη του Συλλόγου με την εφαρμογή της προβλεπόμενης στο καταστατικό πειθαρχικής διαδικασίας, χωρίς όμως ο ίδιος να σέβεται τις καταστατικές προβλέψεις.

Ο κ. Κολλάτος εξακολουθεί να προκαλεί και να απειλεί, δίχως κανένα έρεισμα και νομιμοποίηση. Σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε να αγνοείτε τα λεγόμενά του, να μη δίνετε σημασία στις απειλές του και να τον αφήσετε να περιπλανιέται στη μοναχική έρημο των προκλήσεών του, μέχρι να αποτελέσει θλιβερή ανάμνηση από το Σύλλογο Συνταξιούχων.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της παράταξης της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που έλαβαν την εν λόγω επιστολή και αφού στη συνέχεια οι νομικοί σύμβουλοι της παράταξής μας εξετάσουν τη νομιμότητα και το σκοπό της αποστολής αυτής της «εκφοβιστικής» επιστολής, θα προβούν στις ανάλογες νομικές ενέργειες.