Συζητήθηκε σήμερα η έφεση της καταστροφικής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την τροποποίηση του καταστατικού του επικουρικού μας ταμείου. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες

Συζητήθηκε σήμερα η έφεση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που επιχειρεί να διασώσει την καταστατική τροποποίηση του 2015, που είχε κριθεί άκυρη με την απόλυτα θεμελιωμένη και αιτιολογημένη υπ’αριθμ. 2258/2016 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (την ανακοπή είχε καταθέσει ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας και είχε κάνει κύρια παρέμβαση ο Σύλλογός μας).

Στη σημερινή διαδικασία ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε εκ νέου από τη νομική μας συνεργάτιδα κ. Αγγελική Καίσαρη. Σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη γίνει σημαντική νομική προεργασία για την υπόθεση που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21/2, στη διαδικασία προσθήκης-αντίκρουσης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

.

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

Σίγουρα, η προκλητική στάση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δημιουργεί οργή και αγανάκτηση, αφού μόνον ως θρασύτητα μπορεί να χαρακτηριστεί η εμμονή αυτών των ανθρώπων να παραμένουν στις καρέκλες τους και να συνεχίζουν να προωθούν τους σχεδιασμούς τους, ενώ έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει το ταμείο, με αποκορύφωμα την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK!

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, αφενός μεν για να απομακρυνθεί η σημερινή διοίκηση που οδήγησε σε ναυάγιο το επικουρικό μας ταμείο

  • Mέσω της δικαστικής οδού
  • Μέσω της αναζήτησης ευθυνών για την καταστροφική επένδυση

.

και αφετέρου δε, μέχρι να επιτευχθεί ο μείζων στόχος  υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

  • Μέσω των αιτιολογημένων υπομνημάτων που έχουμε καταθέσει στους αρμόδιους φορείς
  • Μέσω της συλλογής αιτήσεων από τους συναδέλφους (έχουν ήδη κατατεθεί άνω των 1.100, η συλλογή τους συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν και οι υπόλοιπες) προκειμένου να διατρανώσουμε μαζικά την επιθυμία μας ως αντιπροσωπευτικότερος χώρος στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την υπαγωγή του ταμείου μας στο ΕΤΕΑΕΠ, ώστε πλέον να μη μείνει κανένα περιθώριο στο Υπουργείο, παρά να ασχοληθεί σοβαρά με αυτήν την υπόθεση

.

Ενώ όλες οι αναλογιστικές μελέτες αναδεικνύουν την οικονομική κατάρρευση του ταμείου και την αδικία που υφίστανται τόσο οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του που ένα μεγάλο μέρος τους λαμβάνουν σύνταξη – φιλοδώρημα των 50 ευρώ, όσο και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι που ενώ καταβάλλουν επί σειρά ετών τις εισφορές τους, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να λάβουν επικουρική σύνταξη με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, η διοίκηση του ταμείου συνεχίζει να κωφεύει και να προωθεί απτόητη τους ολέθριους σχεδιασμούς της.  

Δύο μόνο επιλογές έχει η καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ:

  1. είτε να παραιτηθούν άμεσα, αν έχουν ακόμα ίχνος ευθιξίας,
  2. είτε να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ

.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, όπως έχει αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα και με αποτελεσματικότητα όλα τα κρίσιμα ζητήματα του χώρου μας, έτσι και σε αυτήν την υπόθεση θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.

 .

* Όπου γάμος και χαρά ο Κολλάτος πρώτος

Ο κ. Κολλάτος και ο Σύλλογος Συνταξιούχων απουσίαζαν εκκωφαντικά στην πρωτόδικη εκδίκαση της τροποποίησης του καταστατικού του ταμείου, στην οποία είχαμε δικαιωθεί. Σήμερα εμφανίστηκε στα δικαστήρια για να ασκήσει εκ των υστέρων πρόσθετη παρέμβαση, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξιλεωθεί για την αδράνειά του.

Εμείς τονίζουμε ότι λόγω της σοβαρής ζημίας που έχουν προκαλέσει αυτός ο κύριος και οι συνεργάτες του στα συμφέροντα των συνταξιούχων της Ιονικής, το επόμενο διάστημα θα κληθείτε να κρίνετε τη διάσωση του κύρους και της λειτουργίας του Συλλόγου Συνταξιούχων