Άκρως απαραίτητη η υπογραφή των αιτήσεων ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ για την εξέλιξη της διαδικασίας

Συνάδελφοι,

Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας, ειδικότερα όσον αφορά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, καθώς και οι προβλέψεις μας για τις εξελίξεις στην επικουρική μας σύνταξη, σίγουρα έχουν επιβεβαιωθεί κατ’ απόλυτο τρόπο.

Σταθήκαμε ασυμβίβαστοι απέναντι στην καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όταν οι κύριοι του Συλλόγου Συνταξιούχων σας διαβεβαίωναν ότι το ταμείο έχει 50 χρόνια ζωής! Και μάλιστα, συμπαρατάχθηκαν με πρόσθετη παρέμβαση στην αγωγή που άσκησαν οι κκ. Ντίνος και Βέργος για το διπλασιασμό των συντάξεων, γεγονός που οδήγησε τις επικουρικές μας συντάξεις στα 50 ευρώ!

Ο Σύλλογός μας συνεχίζει να στηρίζει και να κινητοποιείται για την υλοποίηση της διαχρονικής πρότασής μας για την υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ (πλέον ΕΤΕΑΕΠ) ως τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πραγματοποιεί το σχεδιασμό που μας έχουν προτείνει ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος, πρώην Υπουργός Εργασίας κος. Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας και πρώην Διευθυντής του ΤΑΠΙΛΤ, συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος.

Η προσπάθεια ένταξης βασίζεται στη διαδικασία με την οποία εντάχθηκε το επικουρικό ταμείο της Γενικής Τράπεζας που έχει ως βασική προϋπόθεση την κατάθεση αιτήσεων από την πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που εν προκειμένω είναι οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα, ώστε να υποχρεωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ, καθόσον το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αποτελεί φορέα ασφάλισης κατά την έννοια του άρθρου 2 του Ν2084/92 και ως εκ τούτου υπάγεται στην αρμοδιότητα και εποπτεία του Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι η διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου διαβεβαιώνει το Υπουργείο ότι οι σύλλογοι των εργαζομένων απαιτούν την ανάληψη εισφορών εργαζομένου και εργοδότη που τους αναλογούν (που έχουν ήδη υποστεί κούρεμα κατά 2/7 περίπου με την τροποποίηση του καταστατικού στη Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στις 3/12/17) και δεν αποφασίζει την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ως εκ τούτου πλέον είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των ίδιων των ασφαλισμένων και μονόδρομος η υποβολή προσωπικής αίτησης ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Αυτοί που σαμποτάρουν την υποβολή αυτής της αίτησης εργάζονται για τη διάλυση του ταμείου, μέσω της διανομής της περιουσίας του, σύμφωνα με την απαίτηση των συλλόγων των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 29-70/7.10.2015 αίτησής μας για ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο τότε ΕΤΕΑ, νυν ΕΤΕΑΕΠ, επανήλθαμε και καταθέσαμε εκ νέου επικαιροποιημένο ΥΠΟΜΝΗΜΑ που συντάχθηκε από τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, μαζί με 1076 αιτήσεις συναδέλφων μας για την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ (τις οποίες ο γνωστός υπονομευτής των ασφαλιστικών μας συμφερόντων θεωρεί ότι πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων…)!

.

– Είναι απαραίτητη η προσκόμιση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων για να θωρακίσουμε την εξέλιξη της διαδικασίας. Δυστυχώς, το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων υπονομεύει αυτήν την προσπάθεια, τη μοναδική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης, ζητώντας σε δημοσίευμά του να μην υπογράψουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι!

– Εξ άλλου, να υπενθυμίσουμε ότι το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων έλαμψε δια της απουσίας του όταν από κοινού με το Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας δικάσαμε ανακοπή κατά της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και πρωτόδικα δικαιωθήκαμε. Εντός του Φεβρουαρίου εκδικάζεται η έφεση που έχει ασκήσει κατά της απόφασης η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αφού λοιπόν, δεν έχουν πραγματική πρόταση, καταφεύγουν στη μόνη οδό που τους έχει απομείνει, τις υπονομευτικές ενέργειες…

.

Συνάδελφοι,

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο της Ιονικής να εμπιστευτεί για μία ακόμα φορά το σχεδιασμό μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, υπογράφοντας την κάτωθι αίτηση ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, προκειμένου να τις καταθέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ