Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν !

Είναι σίγουρο ότι από μερικούς έχει χαθεί η έννοια του μέτρου και σίγουρα σε μας στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει εξαντληθεί η υπομονή μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Αλήθεια τι να σχολιάσουμε για πρόσφατο δημοσίευμα του Συλλόγου Συνταξιούχων το οποίο, άκουσον άκουσον, μας χαρακτηρίζει “ριψάσπιδες” και “μηδίσαντες”, επειδή αποστείλαμε ολοκληρωμένο υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς με πλήρη ανάλυση για τον ορθό επαναϋπολογισμό των συντάξεων!!!

Σύμφωνα με το συνδικαλισμό του προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων, δεν έπρεπε να τεκμηριώσουμε το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ και ο εργοδότης μας επί σειρά ετών πλήρωναν το μεγαλύτερο ασφάλιστρο, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις μας!

Έπρεπε αφού ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου περί επαναϋπολογισμού των συντάξεων, να περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ περί της συνταγματικότητάς του και ακολούθως να κινητοποιούμασταν! Τότε θα ήταν σαν να κάναμε πράξη την παροιμία του θυμόσοφου λαού μας “βάζοντας το άλογο πίσω από το κάρο”! Βέβαια, σύμφωνα με αυτήν τη λογική που διέπει το συνδικαλισμό που ασκεί το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων, ούτε υπόμνημα στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή έπρεπε να είχαμε αποστείλει για την αύξηση του εφάπαξ, ούτε θα έπρεπε να είχαμε προβεί σε σειρά άλλων ενεργειών που αποδείχθηκαν ευεργετικές για τους συναδέλφους…

Ε λοιπόν, εμείς στη ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, τιμώντας τη λαϊκή παράδοση, προτιμάμε την ιστορία του τζίτζικα και του μέρμηγκα και την άλλη παροιμία, “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”!