Ο Σύλλογός μας επανέλαβε το αίτημα προς τον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η στήριξή σας με την υπογραφή της επισυναπτόμενης αίτησης !

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ διακηρύσσει σταθερά τη διαχρονική και πάγια θέση ότι η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Οι ενέργειες του Συλλόγου μας για την επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου μας με συνέπεια και υπευθυνότητα εντείνονται και η προσπάθειά μας έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στην επικουρική μας ασφάλιση έχουν πλέον δικαιώσει πλήρως τις θέσεις μας και δεν αφήνουν πλέον άλλη διέξοδο από την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Παρά το προ διετίας υπόμνημα-αίτημα του συλλόγου μας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών της επικουρικής μας ασφάλισης.

Ο σύλλογός μας από κοινού με το Σύλλογο Εγαζομένων της Ιονικής επανήλθαν στο υπ’ αριθμ. 29-70/7.10.2015 κατατεθέν αίτημα προς τον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ με τις διατάξεις του καταστατικού του ΕΤΕΑΕΠ, με το κάτωθι υπόμνημα που περιλαμβάνει και την προτεινόμενη διάταξη για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο τεκμηριώνεται κατ’ απόλυτο τρόπο η υποχρέωση της Πολιτείας να παρέμβει προκειμένου να εντάξει τον επικουρικό μας φορέα στο ΕΤΕΑΕΠ :

.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

.

Μαζί με το υπόμνημα καταθέσαμε τις 1.076 αιτήσεις των συναδέλφων της Ιονικής, του πλέον αντιπροσωπευτικού χώρου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, για την ένταξη του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ. Σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς και τους νομικούς μας συμβούλους οφείλουμε να συγκεντρώσουμε άμεσα το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό αιτήσεων προκειμένου να κατατεθούν στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να υποχρεωθούν ο Υπουργός και η Κυβέρνηση να προχωρήσουν στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες θεμελιωμένα και τεκμηριωμένα έχουμε προτείνει και συμπεριλάβει στο ως άνω υπόμνημα.

Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις με τη σχεδιαζόμενη ένταξη και άλλων ομοειδών επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΕΠ ευνοούν πλέον την υπόθεσή μας και έχει επέλθει το πλήρωμα του χρόνου για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ..

Καλούμε κάθε συνάδελφό μας, εργαζόμενο και συνταξιούχο, που δεν έχει συμπληρώσει την κάτωθι αίτηση ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, να το πράξει άμεσα και να την αποστείλει στο σύλλογό μας :

.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ

.

* Την αίτηση θα βρείτε και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας και επίσης μπορούμε να σας την αποστείλουμε με mail ή με fax κατόπιν αιτήματός σας ή να προσέλθετε να την υπογράψετε στα γραφεία του συλλόγου μας

.

Συνάδελφοι,

Είμαστε βέβαιοι ότι πλέον έχετε κρίνει τη συνέπεια των θέσεών μας, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας και την υπευθυνότητα με τη οποία αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που αφορούν την ιονική οικογένεια, μακριά από λαϊκισμούς και ψευδείς υποσχέσεις.

Στο θέμα της επικουρικής μας ασφάλισης και της βιωσιμότητας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είμαστε η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που :

  • από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε σε όλους εσάς με ειλικρίνεια και ευθύτητα και σας είπαμε ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το δυσοίωνο μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης, με τις εξελίξεις να μας δικαιώνουν

  • ΔΕΝ σας εξαπατήσαμε λέγοντάς σας ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έχει δεκαετίες ζωής

  • καταδικάσαμε την εξαπάτηση που επιχειρήθηκε για δήθεν επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως σας “διαβεβαίωναν” ορισμένοι

  • είχαμε εναντιωθεί στους “αγιοβασίληδες” που διπλασίαζαν τις συντάξεις στα 900 ευρώ, θεωρώντας ότι αυτή η απόφαση υποθήκευε το μέλλον του ταμείου

  • ασκήσαμε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ όταν ο Σύλλογος Συνταξιούχων και ο Σύλλογος Βοηθηματούχων επιχείρησαν να επαναφέρουν τις επικουρικές συντάξεις στα 900 ευρώ, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία κατακρήμνισης των επικουρικών μας συντάξεων στα 50 ευρώ

  • καταδικάσαμε τις εγκληματικές επιλογές και καταστροφικές αποφάσεις των διοικήσεων του ταμείου

  • εναντιωθήκαμε στην καταστροφική “επένδυση” των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK, που έχουν ήδη εξανεμιστεί και πλέον είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε τις ποινικές και αστικές ευθύνες όσων έλαβαν αυτές τις ολέθριες αποφάσεις

.

Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας ζητήσουμε να εμπιστευτείτε το σχεδιασμό μας και να στηρίξετε τις επιλογές μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης !

.

Είναι καθήκον κάθε Ιονικάριου να υπογράψει και να μας αποστείλει άμεσα

την αίτηση ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ !