Υπόθεση καθαριστριών, θέμα τιμής για το χώρο μας

Η υπόθεση των καθαριστριών αποτελεί ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ

για το συνδικαλισμό στο χώρο μας

.

Οι μονομερείς, ακραίες και προκλητικές ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας, που διεκπεραιώθηκαν μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μας προσβάλλουν ως εργαζόμενους, αλλά και ως ανθρώπους.

.

Προδιαγράφοντας τα προσεχή εργασιακά “ήθη και έθιμα” στο χώρο της Alpha Bank, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα. Πηνελόπη Κονιδάρη με τους συνεργάτες της, ξεκίνησαν την πολιτική αναζήτησης και εκδίωξης των “αδύναμων κρίκων”, καλώντας μεμονωμένα, εν είδει προσωπικής “Ιεράς Εξέτασης”, τις συναδέλφισσες καθαρίστριες, θέτοντάς τους το δίλημμα της “οικειοθελούς” αποχώρησης ή της καταγγελίας σύμβασης. Δυστυχώς, οι περισσότερες συναδέλφισσες λύγισαν ενώπιον των αφόρητων πιέσεων, υπογράφοντας την παραίτησή τους.

Παρά την άμεση κινητοποίησή μας και τις ενέργειές μας, μέχρι σήμερα η διοίκηση της τράπεζας δεν έχει οριστικά διευθετήσει την υπόθεση για τις συναδέλφισσες που για σοβαρούς οικογενειακούς, οικονομικούς και λόγους υγείας δεν υπέκυψαν και κράτησαν την αξιοπρέπειά τους απέναντι στις προσβλητικές ενέργειες της τράπεζας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε με κάθε μέσο τις συναδέλφισσες και απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα συμπαράταξης:

Αν η διοίκηση της τράπεζας επιχειρήσει να καταγγείλει τη σύμβαση έστω και σε μία συναδέλφισσα καθαρίστρια, θα εγκατασταθούμε μόνιμα έξω από το Κεντρικό, καλώντας τις συναδέλφισσες από όλη την επικράτεια να συμμετάσχουν για όσο διάστημα απαιτηθεί, ενώ ταυτόχρονα θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες για να επανέλθει η τράπεζα στη νομιμότητα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας τους.

.

Είναι δεδομένο ότι σε αυτήν την προσπάθεια δε θα συμμετάσχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, κρατώντας σταθερά και αμετανόητα το ρόλο του ως μακρύ χέρι της τράπεζας…

Απευθύνουμε κάλεσμα όμως προς :

  • Κάθε συνάδελφό μας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του

  • Κάθε συμπολίτη μας να αφυπνιστεί η συνείδησή του και συνταχθεί μαζί μας

  • Κάθε άνθρωπο να καταγγείλει και να καταδικάσει την ανάλγητη στάση της τράπεζας

.

Συνάδελφοι,

Στην πρόθεση της τράπεζας να απολύσει τις συναδέλφισσες καθαρίστριες για να πετύχει… οικονομίες κλίμακας, εμείς απαντάμε στη διοίκηση και την κυβέρνηση ότι η επιτυχημένη αναπτυξιακή διαχείριση διενεργείται μέσω :

  • του εξορθολογισμού της διοίκησης

  • του επαγγελματικού management

  • της αξιοκρατικής λειτουργίας

και όχι με :

  • τη χορήγηση αφειδώς “αεροδανείων” και “θαλασσοδανείων” χωρίς αντίκρισμα

  • μετοχοδάνεια και την “αυτοχορήγηση” bonus για την αποπληρωμή τους…

.

Συναδέλφισσες,

Εσείς που υψώσατε το ανάστημά σας και αντέξατε στις αφόρητες πιέσεις, σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κατοχυρώσετε τις θέσεις εργασίας σας !

.

Τη στιγμή που η τράπεζα κάνει πράξει την δηλωθείσα πρόθεσή της, κοινοποιώντας οποιαδήποτε καταγγελία σύμβασης, θα ενημερώσουμε μέσω της ιστοσελίδας, της εφημερίδας και προσωπικών μηνυμάτων τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους πολιτειακούς θεσμούς για την εγκατάστασή μας έξω από το Κεντρικό προκειμένου να αγωνιστούμε για τις θέσεις εργασίας των συναδελφισσών μας και τότε θα φανεί ποιος στέκεται δίπλα στους εργαζομένους όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις!

.

Εμείς ελπίζουμε να μην υποχρεωθούμε να βρεθούμε έξω από το Κεντρικό και οι συναδέλφισσες να κρατήσουν την εργασία τους…

.

Αν όμως προκληθούμε, δίνουμε ραντεβού, όλοι μαζί,

.

για ένα μεγάλο και όμορφο αγώνα!