Η ιστορική Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΞΑΝΑ ΖΩΗ! Τετάρτη 13/12/17 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8, Πλατεία Κοτζιά)

Όταν είχαμε αναγγείλει την επαναλειτουργία της υπηρεσίας αιμοδοσίας, αρκετοί συνάδελφοί μας ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα του συλλόγου μας επειδή η μεγάλη πλειονότητα των μελών μας είναι συνταξιούχοι και κατά συνέπεια αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις.

Ωστόσο, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν πτοήθηκε, προσδοκώντας τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων που είναι εμποτισμένοι με το πνεύμα της αλληλεγγύης και κυρίως της νέας γενιάς της ιονικής οικογένειας.

Η Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας επανεκκίνησε και επίσημα την κοινωνική της προσφορά για την κάλυψη των αναγκών αίματος των συναδέλφων και των οικείων τους, με την πρώτη αιμοδοσία που διοργανώσαμε στα γραφεία του συλλόγου μας.

Ήδη μετά από την πρώτη αιμοδοσία του συλλόγου μας, εξυπηρετήθηκαν από την υπηρεσία αιμοδοσίας του συλλόγου μας δεκάδες συνάδελφοί μας που χρειάστηκαν κάλυψη σε αίμα.

Στόχος μας είναι εκτός από πρωτοπόροι στην προάσπιση των συναδέλφων μας, να γίνουμε πρωτοπόροι και σε παράλληλες συνδικαλιστικές δράσεις και η αιμοδοσία αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, αφού είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα των Ιονικάριων.

.

 Η ιστορική Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής 

.

 Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Ε Ι   Ξ Α Ν Α   Ζ Ω Η  

.

Ο πρώτος σπόρος πλέον ερρίφθη και γνωρίζοντας από το παρελθόν τη συναδελφική κουλτούρα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς των Ιονικάριων, είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα με τις δράσεις που θα οργανωθούν τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια, η Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα έχει άκρως ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία.

.

Η επόμενη οργανωμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/12/17 στα γραφεία του συλλόγου μας 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. (Ευπόλιδος 8, Πλατεία Κοτζιά)

.

Παράλληλα, τα στελέχη της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας έχουν κινητοποιηθεί για την επέκταση της δράσης της και στην περιφέρεια. Και επειδή η αιμοδοσία αποτελεί μία πράξη προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και επομένως δε γνωρίζει όρια και ταμπέλες, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει έλθει σε συμφωνία με το Σύλλογο Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας “Αγία Λαύρα” για κοινή πορεία σε επίπεδο Υπηρεσίας Αιμοδοσίας και Συνεταιρισμού στην Πάτρα. Την ακριβή αιμοδοσία θα σας τη γνωστοποιήσουμε σύντομα μέσα από την ιστοσελίδα μας.

.

Συνάδελφοι,

Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη, απλή και ασφαλής διαδικασία για τον εθελοντή, που αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο του μπορεί να σώσει ζωές.

Ήδη, μετά την πρώτη αιμοδοσία έχουν καλυφθεί οι ανάγκες περίπου 20 συναδέλφων μας σε αίμα. Αντιληφθείτε τη μεγάλη σημασία αυτού του θεσμού και ενισχύστε την προσπάθειά μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης, δηλαδή όλα όσα πρεσβεύει ο σύλλογός μας και συνολικά η ιονική οικογένεια. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα πως κάθε συνάδελφος μπορεί και πρέπει να γίνει αιμοδότης και να σώσει ζωές.

Επειδή πράγματι ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας δεν μπορεί να συμμετέχει λόγω των ηλικιακών περιορισμών, να μεταδώσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και να προτρέψουμε τη νέα γενιά της Ιονικής να δώσει πνοή στο εγχείρημά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους συγγενείς, τους φίλους και τη νέα γενιά της ιονικής οικογένειας να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για να κάνουμε πάλι πρωτοπόρα την Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας.

.

Επειδή το αίμα δεν έχει υποκατάστατα και η Εθελοντική Αιμοδοσία σώζει ζωές…

.

Α Σ   Τ Ο   Κ Α Ν Ο Υ Μ Ε   Ο Λ Ο Ι !

.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . .  .  . . . . . . . . . . . . . . . . . .

.

*Στα γραφεία του συλλόγου μας, Αθήνα, Ευπόλιδος 8, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

** Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους

*** Σας ενημερώνουμε ότι όποιος συνάδελφός μας επιθυμεί να συμμετάσχει σε αιμοληψίες σε κρατικά νοσοκομεία ανά την επικράτεια, καλό είναι να διευκρινίζει ότι αιμοδοτεί για την Υπηρεσία του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Ιονικής “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”, γνωστοποιώντας τον κωδικό υπηρεσίας της αιμοδοσίας “13451” ώστε αυτόματα το αίμα να πιστωθεί στο αποθεματικό της υπηρεσίας μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κάλυψη των αναγκών της ιονικής οικογένειας και των συνεργαζόμενων με αυτήν φορέων.