Σε αδιέξοδο το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Στην ύστατη προσπάθεια επιβίωσής τους, έφτασαν στο σημείο να αποστείλουν απειλητικές επιστολές στα μέλη του ταμείου! Αγνοήστε τις αβάσιμες απειλές τους! Καμία απάντηση στην καταστροφική διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απαντά στα αδιέξοδά της όπως αρμόζει σε κάθε απελπισμένο που βλέπει το τέλος να πλησιάζει…

.

Προσφάτως απεστάλη από το ταμείο στα μέλη του συστημένη επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο!

Οι διοικούντες το επικουρικό μας ταμείο ζητούν από τους «αμελείς» να φροντίσουν σύντομα να αποστείλουν τις άκρως απαραίτητες με βάση το νέο καταστατικό δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, προκειμένου να συγκαλέσουν Γ.Σ. δια αντιπροσώπων, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δασωθούν από τις τεράστιες ευθύνες που τους βαραίνουν για το ναυάγιο του επικουρικού μας φορέα.

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ασχοληθείτε με τις «οδηγίες» της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, πολλώ δε μάλλον με τις απειλές τους, που δεν έχουν καμία απολύτως νομική βάση και πιθανότητα υλοποίησης.

Όπως γνωρίζετε βέβαια από τις εκκρεμείς δικαστικές διαδικασίες, αμφισβητούμε τη νομιμότητα και εγκυρότητα των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Έχουμε δικαιωθεί πανηγυρικά με την υπ’ αριθμ. 2258/30-12-2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε άκυρο το νέο καταστατικό, ενώ έχουν αχθεί στη δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ανακοπές κατά της διάταξης του ειρηνοδίκη που ενέκρινε τις τροποποιήσεις, όσο και αγωγές για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της 1.3./24.4.2015 του ταμείου, οι οποίες και εκκρεμούν.

Μέχρι την οριστική απόφαση περί της νομιμότητας των καταστατικών τροποποιήσεων του επικουρικού μας ταμείου, οφείλουμε να μη συμπράξουμε με κανέναν τρόπο και σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα συνιστά εφαρμογή του νέου καταστατικού και των διατάξεων αυτού.

Ο κλοιός σφίγγει για τους διοικούντες εν όψει της εκδίκασης της νομιμότητας του καταστατικού το Φεβρουάριο και ευελπιστούμε ότι η απόφαση του Εφετείου θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τους καταστροφείς του ταμείου. Παράλληλα, η ακύρωση του νέου καταστατικού θα επιφέρει σειρά εξελίξεων που με τις ενδεδειγμένες ενέργειες που θα δρομολογήσει ο σύλλογός μας θα οδηγήσουν στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της ένταξής μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

Η διαχρονική και διατυπωμένη εδώ και μία πενταετία πρόταση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την ένταξή μας στο ΕΤΕΑ (πλέον ΕΤΕΑΕΠ), αποτελεί σταθερά τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για τη σωτηρία της επικουρικής μας ασφάλισης και τη διασφάλιση συνέχισης καταβολής της επικουρικής σύνταξης σε όλα τα συνταξιοδοτηθέντα και μελλοντικά στα εν ενεργεία μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Στις άμεσες ενέργειες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ περιλαμβάνεται η κατάθεση πιλοτικών αγωγών προκειμένου να υποχρεωθεί η Πολιτεία και η Κυβέρνηση να εντάξουν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, καθόσον η επικουρική ασφάλιση έχει καταστεί υποχρεωτική από το 1984 και η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στα επικουρικά ταμεία σύνταξη αντίστοιχη με αυτήν που αποδίδεται από το ΕΤΕΑΕΠ.

Εν όψει και της κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς για την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK που απογύμνωσε τα αποθεματικά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, οι διοικούντες το ταμείο, αντιλαμβανόμενοι και την απομόνωσή τους από τους συναδέλφους καθόσον δεν μπορούν να σχηματίσουν απαρτία για να νομιμοποιήσουν τις επιλογές τους, βρίσκονται πλέον σε πλήρη σύγχυση και καταφεύγουν σε ακραίες και παράνομες επιλογές, αποστέλλοντας επιστολές με παράνομο και εκβιαστικό περιεχόμενο!

.

Πλανώνται πλάνην οικτράν! Όσοι έχουν συμβάλει με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους στην καταστροφή του ταμείου, σύντομα θα κληθούν να τεθούν ενώπιον των τεράστιων ευθυνών τους!

.

Ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας

– Είναι περιττό να ασχοληθείτε με όσα αναφέρονται στο περιεχόμενο της επιστολής για το σύλλογό μας, αφού ισχυρίζονται ότι η βασική μας επιδίωξη είναι να επαναφέρουμε τις επικουρικές συντάξεις στα 970,97 ευρώ, θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν ολότελα ψευδείς εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τα μέλη του ταμείου.

– Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ στο διπλασιασμό των συντάξεων! Άλλοι διέπραξαν στο παρελθόν αυτά τα εγκλήματα, ενώ ο σύλλογός μας ήταν σθεναρά αντίθετος σε αυτές τις επιλογές. Αντίθετα μάλιστα, ήμασταν η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που όταν οι ανεύθυνοι λαϊκιστές στο Σύλλογο Συνταξιούχων επιδίωκαν να διπλασιάσουν τις συντάξεις, η διοίκηση του συλλόγου μας έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της τότε διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να ακυρώσει αυτές τις εξελίξεις!

– Επιπλέον, στην επιστολή αναφέρονται ονόματα συναδέλφων που υποτίθεται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ωστόσο μέχρι στιγμής, έχοντας επικοινωνήσει με αρκετούς από τους εν λόγω συναδέλφους, αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη και μας απαντούν ότι η δημοσίευση των ονομάτων τους έγινε εν αγνοία τους!

– Οι μοναδικές προτάσεις τους πλέον μοιάζουν να εξαντλούνται στη διάσωσή τους ενώπιον των ευθυνών που τους βαραίνουν και τη διάλυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για το διαμοιρασμό των… λιγοστών ιματίων (αποθεματικών) του. Αλλά ούτε και σε αυτό το έσχατο σχέδιό τους έχουν την παραμικρή πιθανότητα να πετύχουν, επομένως ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!

.

  • Κανένας συνάδελφός μας δε θα συμμετάσχει στην παρωδία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στα τραγικά αδιέξοδα της διοίκησής του

  • ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ! Δείχνοντας έμπρακτα την καταδίκη σας απέναντι στις τραγικές επιλογές τους

  • Μην ενδίδετε σε αβάσιμους εκβιασμούς

  • Ο σύλλογός μας σας ενημερώνει υπεύθυνα ότι δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος να υποστείτε οποιαδήποτε συνέπεια όλοι εσείς που θα αγνοήσετε για μία ακόμα φορά τις απειλητικές επιστολές τους!

  • Βρισκόμαστε στην τελική φάση του δράματος της επικουρικής μας σύνταξης και ελπίζουμε ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε ένα ευχάριστο τέλος…

  • Για τους λόγους αυτούς σας συμβουλεύουμε να στηρίξετε τη στρατηγική μας και να μην αποστείλετε καμία απάντηση στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που με τις καταστροφικές της επιλογές έχει οδηγήσει το ταμείο μας στα πρόθυρα της διάλυσης.

.

Αγνοήστε τις απειλητικές επιστολές που σας απεστάλησαν !

.

Καμία απάντηση στην καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !