Νέα εξόρμηση του συλλόγου μας το διήμερο 28-29/10: Δελφοί – Αράχωβα – Δίστομο – Όσιος Λουκάς – Κάτω Τιθορέα – Αμφίκλεια – Γραβιά – Βάργιανη – Μεταλλευτικό Πάρκο – Παύλιανη

Στα πλαίσια της ψυχαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας του συλλόγου μας, η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας έχει προσθέσει στις δραστηριότητές της τις ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις σε σπουδαίους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, για να έχουν την ευκαιρία τα μέλη μας να γνωρίσουν, με την κατάλληλη καθοδήγηση από έμπειρους ξεναγούς, τους απαράμιλλους πολιτισμικούς θησαυρούς της πατρίδας μας.

Οι πρώτες επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά Αθηνών που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από τους συναδέλφους, μας έδωσαν την ώθηση να ξεφύγουμε από τα όρια της πρωτεύουσας. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του συλλόγου μας θα συνεχιστεί με διήμερη εκδρομή στις 28-29/10 στο Μαντείο των Δελφών. Με αφορμή την ξενάγησή μας στον “ομφαλό της Γης” θα επισκεφθούμε ακόμα το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς, θα πάρουμε ένα… γερό μάθημα ιστορίας στο μαρτυρικό Δίστομο και θα γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή σε μία ακόμα υπέροχη εξόρμηση των Ιονικάριων!

.

Σάββατο 28/10:

Αναχώρηση από τα γραφεία μας, Ευπόλιδος 8, πλατεία Κοτζιά, το Σάββατο 28/10 το πρωί. Ακολουθώντας τη διαδρομή του εθνικού δικτύου Αθηνών-Λαμίας, θα πάρουμε τη στροφή στο ύψος του κάστρου για να κατευθυνθούμε απ’ευθείας στους Δελφούς, τον “ομφαλό της Γης”, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Θα ξεναγηθούμε στον παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο του Μαντείου και στο μουσείο.

Μετά το τέλος της ξενάγησης θα σταματήσουμε στην Αράχωβα για καφέ ή φαγητό και αφού πάρουμε δυνάμεις, θα συνεχίσουμε για το Δίστομο, όπου θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική συλλογή και το συγκλονιστικό Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, όπου οι μοναχοί είναι πρόθυμοι να μας φιλοξενήσουν και να μας ενημερώσουν για την ιστορική του διαδρομή. Από εκεί θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κάτω Τιθορέα. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια προαιρετικά θα πάμε στη γειτονική Αμφίκλεια για βραδινή διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ωστόσο η ξεκούραση μπορεί να περιμένει, καθόσον θα… φάμε, θα πιούμε και θα διασκεδάσουμε σε τοπική ταβέρνα με την αυθεντική λαϊκή φωνή της Ιονικής, το συνάδελφο Πλούταρχο Κούσουλα, να μας εγγυάται ατελείωτο χορό, τραγούδι και γλέντι!

.

Κυριακή 29/10:

Αφού έχουμε γεμίσει τις μπαταρίες μας και μετά το πρωινό, θα περάσουμε από τη Γραβιά, ένα χωριό χτισμένο σε στρατηγική οχυρική θέση. Κάτι που γνώριζε πολύ καλά ο Οδυσσέας Ανδρούτσος που μαζί με τους λιγοστούς συντρόφους του αμύνθηκε ηρωικά ενάντια στις στρατιές του επελαύνοντος Ομέρ Βρυώνη.

Φεύγοντας από τη Γραβιά θα περάσουμε από το χωριό Βάργιανη και για να καταλήξουμε στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στους χώρους των εγκαταστάσεων της “ΑΕ Βιομηχανικά Ορυκτά”. Για όσους το επιθυμούν, θα περιηγηθούμε με βαγονέτα που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, σε μία πρωτόγνωρη και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παύλιανη, ένα ορεινό χωριό του Νομού Φθιώτιδος, χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μ. στις πλαγιές της Οίτης μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.

Σε αυτό το σημείο θα ολοκληρωθούν οι περιηγήσεις μας και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ 
ΤΡΙΚΛΙΝΟ/ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  45 €
ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 50 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 65 €

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν

  • Είσοδος και ξενάγηση στους Δελφούς και στους υπόλοιπους ιστορικούς χώρους

  • Διανυκτέρευση με πρωινό

.

Οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πατρίδας μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και άλλα μέρη της Ελλάδας και θα συνεχιστούν στη συνέχεια στα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βεργίνα, τα Ανάκτορα της Κνωσού κ.ά.

Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μία ακόμα απόλυτα επιτυχημένη εκδρομή του συλλόγου μας, αφού αποτελεί εγγύηση η διοργάνωσή της από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του συλλόγου μας. Λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους συναδέλφους, όπως πάντα, θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και εμείς προτρέπουμε όσους Ιονικάριους δεν έχουν ακόμα… τολμήσει να ενωθούν με την παρέα μας σε κάποια προηγούμενη εξόρμηση, να το πράξουν αυτήν τη φορά και είμαστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσουν!