Συνεχίζεται αύριο, Τρίτη 19/9, η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας

Συνάδελφοι,

Η… θερινή ραστώνη τέλος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Μετά την τελευταία συνεδρίαση στις 10/7, συνεχίζεται αύριο, Τρίτη 19/9, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας που συνέρχεται σε έβδομη συνεδρίαση.

Η υπόθεση αυτή έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το σύνολο των συναδέλφων μας, αφού στο ταμείο υγείας μας στήθηκε επί σειρά ετών το σκηνικό του εγκλήματος της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με περαιτέρω συνέπειες τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου και φυσικά των ασφαλισμένων μελών του, έχοντας εμπλακεί μεταξύ άλλων και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Εξ άλλου, μετά την ύποπτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2012, που κατέστρεψε χιλιάδες παραστατικά, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του ταμείου, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί!

Ο Σύλλογός μας, πολύ πριν τις αποκαλύψεις, είχε επανειλημμένως διατυπώσει τις επικρίσεις του για τον ανορθόδοξο τρόπο λειτουργίας του ταμείου και για την πεισματική άρνηση των διοικήσεών του να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα μηχανογράφησης που υφίστατο στο ΤΑΠΙΛΤ, που θα επέφερε την αναβάθμισή του και θα αποτελούσε εγγύηση για τη χρηστή λειτουργία του.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο του ταμείου υγείας βρίσκεται και η κα Αθηνά Καραδελή, Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Ο Σύλλογός μας – που συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου – θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία μέχρι την τελική ετυμηγορία και συνολικά την υπόθεση μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!