Οι διακοπές δε σταματούν ποτέ με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! Εκδρομή του συλλόγου μας σε Ρουμανία (Καρπάθια) και Βουλγαρία (30/9 – 8/10)!

Αν κάποιοι… καλοπροαίρετοι βιάζονται να σας ευχηθούν καλό χειμώνα, αγνοήστε τους! Οι διακοπές δεν έχουν να κάνουν με την εποχή, αλλά με τη διάθεση για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε νέες εμπειρίες και να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Και η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του Συλλόγου μας βρίσκεται μόνιμα σε αυτήν τη διάθεση!

Εγκαινιάζουμε τη σεζόν με μία υπέροχη 9ημερη εκδρομή στη Ρουμανία, στα Καρπάθια Όρη και στη Βουλγαρία.

Μην… τρομάζετε από την επίσκεψη στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα!

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή για μία εκδρομή με τους συναδέλφους που θα σας μείνει αξέχαστη!

.

.

Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α – Κ Α Ρ Π Α Θ Ι Α – Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ι Α

.

9 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ

 .

 Μονή Ρίλα – Σόφια – Βουκουρέστι – Σινάια – Μπρασόφ  – Ποϊάνα Μπρασόφ –

 Καρπάθια Όρη –  Κάστρο Δράκουλα – Σιγκισοάρα – Σιμπιού – Ιάσιο – Μπράιλα –

Γαλάτι – Τούλτσεα – Κωστάντζα – Βάρνα – Φιλιππούπολη – Μπάνσκο – Σαντάνσκι

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  30/09/17

.

1η ΜΕΡΑ : AΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑ – ΣΟΦΙΑ  

      Συγκέντρωση και αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, για Σόφια. Στάση στο μοναστήρι της Ρίλα του 10ου – 11ου αιώνα στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.   

.

.

2η  ΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (380 χλμ)

      Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία). Στη συνέχεια  αναχώρηση για τη ρουμανική πρωτεύουσα, μέσω ΠΛΕΒΕΝ – ΡΟΥΣΕ, καταλήγουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διαν/ση.

.

.

3η  ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  –  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣ ΠΟΛΗΣ

     Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία, όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις.  

Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Στις 19.00 συγκέντρωση για επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

.

.

.

.

4η ΜΕΡΑ : ΚΑΡΠΑΘΙΑ–ΣΙΝΑΙΑ–ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΦ- ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΩΦ (185χλμ)

      Πρωινό και αναχωρούμε με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική κατοικία του, το εκπληκτικό κάστρο Πέλες, ένα νεο-αναγενησσιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ – οθωμανικό, γαλλικό. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση, ηλεκτρικό και κεντρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα!

Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα! Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ.

Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποϊάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της, σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Συνεχίζουμε για την Ποϊάνα Μπρασόβ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.

.

.

5Η ΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ – IAΣΙΟ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το Σιμπίου, την πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Τρανσυλβανίας και θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης. Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλα μουσεία, το υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο ASTRA και το μουσείο έργων τέχνης Μπρούκενταλ στο οποίο εκτίθενται έργα πολύ σημαντικών ζωγράφων. Συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, το πιο όμορφο και καλά διατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη, που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες, εξοχικό τοπίο, την Σιγκισοάρα. Θα περιηγηθούμε στα πιο αξιόλογα σημεία της πόλης, που αποτελείται από εννέα πύργους, ο πιο ξεχωριστός εκ των οποίων είναι ο ψηλός πύργος του Ρολογιού 64μ. και αποτελεί το σύμβολο της πόλης . Συνεχίζουμε για το Ρόμαν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

.

6Η ΜΕΡΑ:   ΡΟΜΑΝ – ΙΑΣΙΟ – ΒΡΑΪΛΑ – ΤΟΥΛΤΣΕΑ

Μετά το πρόγευµα,  αναχωρούμε για το Ιάσιο. Περιήγηση στην πρωτεύουσας της Μολδαβλαχίας που ως γνωστόν συνδέεται µε την ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης όπoυ βρίσκεται το άγαλµα του Αλέξ-Κούζα µε τα εµβλήµατα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ, δεσπόζει και το µνηµειώδες οικοδόµηµα όπoυ στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισµού. Επίσης, εδώ υπάρχει και το αρχαιότερο Πανεπιστήµιο της Ρουµανίας. Κατόπιν συνεχίζουμε για Βράιλα, µια σύντοµη περιήγηση στην πόλη της νοτιοανατολικής Ρουμανίας, λιμάνι στο Δούναβη και γενέτειρα του ποιητή και πεζογράφου Εµπειρίκου. Συνεχίζουμε για Τούλτσεα. Άφιξη, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

.

7η ΜΕΡΑ : ΒΡΑΪΛΑ – TOYΛΤΣΕΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ ΒΑΡΝΑ

Πρωινό και μικρή βόλτα στην Τούλτσεα – χτισμένη στην δεξιά όχθη του Δούναβη στο σημείο που αρχίζει το δέλτα του ποταμού, στην γεωγραφική περιοχή της Δοβρουτσάς. Συνεχίζουμε για την Κωστάντζα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Περιήγηση στην ιστορική πόλη, όπου θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ και το Ιστορικό – Αρχαιολογικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για τη Βάρνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

.

.

8η ΜΕΡΑ :  ΒΑΡΝΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιηγησή μας στην όμορφη πόλη, η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως «Η θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Η καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας. Περιήγηση στη Μητρόπολη και στο Ενυδρείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Εκεί θα δούμε το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, την παλιά πόλη, το Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, το ναό του Κωνσταντίνου και Ελένης και επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε για το Bansko. Άφιξη στο νεότερο χιονοδρομικό θέρετρο της Βουλγαρίας αλπικής μορφής. Παραδοσιακό χωριό που άρχισε να αναπτύσσεται πρόσφατα. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 925μ. Με την ψηλότερη κορυφή του χιονοδρομικού, Βίχρεν, στα 2.914μ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο με μουσικη βραδιά – διασκέδαση, διαν/ση.

.

.

.

9η ΜΕΡΑ :   ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΡΟΥΠΕΛ – ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση. Μέσω Σαντάνσκι συνεχίζουμε για τα σύνορα και εφόσον υπάρχει χρόνος θα σταματήσουμε στο Οχυρό Ρούπελ, όπου αντιστάθηκαν ηρωικά οι Έλληνες στρατιώτες στη γερμανική εισβολή και μετά στο Νέο Πετρίτσι (για προαιρετικό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με σπεσιαλιτέ βουβαλίσια εδέσματα και άλλες τοπικές νοστιμιές). Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, άφιξη στην Αθήνα.

.

TIMH  KAT΄  ATOMO ΣΕ   
ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

445,00  €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

595,00  €

.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν, όπως αναφέρονται
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*  με πρωινό σε μπουφέ και δείπνο:

Σόφια: EXPO HOTEL 4*, Βουκουρέστι: INTER BUSINESS 4*, Ποϊοάνα Μπρασόβ: RIZZO BOUTIQUE HOTEL 4*, Ρόμαν: HOTEL ROMAN PLAZA 4*, Τούλτσεα: ESPLANADA 4*, Βάρνα: AQUA HOTELS 4*, Μπάνσκο: HOTEL ORPHEY 4*

  • Σύνολο 8  δείπνα εκ των οποίων τα περισσότερα σε μπουφέ
  • Αρχηγός / συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
  • Δημοτικοί φόροι
  • Μουσική βραδιά – διασκέδαση την τελευταία βραδιά

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα πόλης , ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  :

 

  1. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες
  2. Δηλώσεις συμμετοχής:

α) στα τηλέφωνα του συλλόγου μας:  210 3250692 – 3 – 4

β) στο mail του συλλόγου μας:             info@ionikienotita.gr

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται η κατάθεση προκαταβολής 200 ευρώ/άτομο και η συνολική εξόφληση μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

 

  1. Το ενδιαφέρον από τους συναδέλφους που έχουν ενημερωθεί τις τελευταίες μέρες για την εκδρομή είναι ήδη μεγάλο και επειδή υπάρχει δυνατότητα μόνο για ένα μεγάλο πούλμαν 60 θέσεων, θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

.

Επομένως… ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !