Ανάστατη η κοινωνία της Λιβαδειάς από τις εκβιαστικές πρακτικές της Alpha Bank σε βάρος των συναδέλφων μας! Καταγγελία του πρώην βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά της τράπεζας

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της Alpha Bank αποφάσισε πλέον να εισέλθει δυναμικά σε μία “νέα εποχή”, προσφέροντας ως θυσία στο βωμό του κάλπικου νεωτερισμού και υποτιθέμενου εκσυγχρονισμού -τι άλλο;– τα παγιωμένα εργασιακά δικαιώματα. Ακολουθώντας τις επιταγές της νέας εποχής των “αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων”, αιχμή της αντεργατικής πολιτικής της είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων με κάθε κόστος, μέσω των στοχευμένων απολύσεων προσωπικού.

Δυστυχώς, όσα συμβαίνουν στην τράπεζα το τελευταίο διάστημα δεν έχουν συγκινήσει τον κο Γκιάτη και την ΟΤΟΕ. Η προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης των κλάδων των καθαριστριών και των φυλάκων “πέρασε και δεν ακούμπησε” από τις συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

Οι σύλλογοί μας βέβαια δε θα ανεχτούν το σχέδιο εργασιακής εξόντωσης των συναδέλφων και ήδη απάντησαν δυναμικά στην εκβιαστική μετάθεση που επιχείρησε η τράπεζα σε βάρος δύο συναδέλφων μας από τη Λιβαδειά. Οδηγήσαμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη που τους δικαίωσε σε πρώτο βαθμό.

Παρά τη δικαστική απόφαση και τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στο κατάστημα της Λιβαδειάς, όπου ακόμα και εν μέσω του θέρους δημιουργούνται ανυπόφορες ουρές καθημερινά, η διοίκηση αποφάσισε να “βάλει στο ψυγείο” τους συναδέλφους μας, αρνούμενη να τους εντάξει στη λειτουργία της.

Ερχόμενοι αντιμέτωποι με την εκδικητική συμπεριφορά της τράπεζας, σκοπεύουμε πλέον να διευρύνουμε τις ενέργειές μας, γνωστοποιώντας τον εργασιακό Μεσαίωνα της Alpha Bank στα ΜΜΕ και απευθυνόμενοι τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και στους συντεταγμένους φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας για να καταγγείλουμε και να γνωστοποιήσουμε τις πρωτοφανείς πιέσεις που δέχονται συναδέλφισσες καθαρίστριες, συνάδελφοί μας φύλακες, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στην τράπεζα, προκειμένου να αποχωρήσουν από την εργασία τους, αφού τους αποδοθεί μία αποζημίωση «οικειοθελούς αποχώρησης» (έτσι τη χαρακτηρίζουν…).

Η υπόθεση της επιχειρούμενης, εκβιαστικής μετάθεσης των συναδέλφων και ο συνακόλουθος παραγκωνισμός τους, έχουν προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς – με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη φήμη της τράπεζας.

Ήδη, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και προσωπικότητες της πόλης ενεργοποιούνται και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στην πόλη της Λιβαδειάς για να αναδείξουμε τις ανάλγητες πρακτικές της τράπεζας.

Δημοσιοποιούμε στη συνέχεια την επιστολή του πρώην βουλευτή Βοιωτίας κου Γιάννη Σταθά, που καταγγέλλει την εκδικητική συμπεριφορά της τράπεζας έναντι των συναδέλφων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Να είναι σίγουροι όσοι κρύβονται πίσω από τις επονείδιστες, εργοδοτικές πρακτικές, ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι ο μήνας που θα αποκαλυφθούν πλήρως οι πρωτοφανείς πολιτικές που προσπαθεί να επιβάλει και βρίσκονται εν εξελίξει στην Alpha Bank. Πρέπει να γνωρίζει η διοίκηση της τράπεζας ότι, εν τέλει, δε θα τη σώσει ούτε η ασυλία της ΟΤΟΕ, ούτε η αγαστή συνεργασία με τον κο Γκιάτη…