ΣΥΙΛΤΕ Νο 5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank κ. Κονιδάρη !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4  3311279    FAX :  210 3311278

                                                                                     emailsyilte.gramm@gmail.com

 

                       ANAKOIΝΩΣΗ Νο5

                                                                                                                                   Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017       

>

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ο Υ Μ Ε !

ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ALPHA BANK κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ

ότι καταπατά ουσιαστικά το διατακτικό δικαστικών αποφάσεων

μεθοδεύοντας εκδικητικά αργομισθίες και δυσμενείς συνθήκες εργασίας

στους δικαιωθέντες δικαστικά συναδέλφους μας της Λιβαδειάς

 

Συνάδελφοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια τις εκδικητικές και δυσμενείς συνθήκες εργασίας, που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι και μέλη μας Γιώργος Παπαφώτης και Σταυρούλα Σκλαπάνη σήμερα 27.7.2017 κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους στο ενοποιημένο Κατάστημα Λιβαδειάς (ΚΑ 230) σε εκτέλεση της προσωρινής διαταγής της Δικαστή του Μονομ. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που διέταξε την προσωρινή απασχόλησή τους σε θέση teller ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση (βλ. ανακοίνωσή μας υπ’ αριθμ. 4/21-7-17).

Οι συνάδελφοι, αν και tellers, τοποθετήθηκαν στον όροφο του Καταστήματος σε κυριολεκτικά άδεια έπιπλα γραφείου (χωρίς υπολογιστή, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς καν ένα στυλό) και ιδίως χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας και χωρίς καμία επαφή με την πελατεία, παρότι λόγω των θερινών αδειών υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας tellers (μια) και ΥΠΙ (τέσσερις) στο Κατάστημα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές πελατών.

            Σε σχετική διαμαρτυρία μας προς τον Διευθυντή του Καταστήματος Λιβαδειάς, μας τόνισε ότι αυτή δεν είναι δική του επιλογή αλλά εντολή της Διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Κονιδάρη.

            Καταδικάζουμε την εκδικητική αυτή πρακτική της Τράπεζας που, καταπατώντας ουσιαστικά το διατακτικό δικαστικών αποφάσεων, περιάγει τους συναδέλφους σε καθεστώς αργομισθίας προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να κάμψει το ηθικό τους και να τους απαξιώσει εργασιακά και κοινωνικά έναντι των λοιπών συναδέλφων του Καταστήματος και της τοπικής κοινωνίας.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά και, αν χρειαστεί, θα προβούμε σε κάθε νομική ενέργεια και/ή αγωνιστική κινητοποίηση.  

Διαβεβαιώνουμε την κ. Κονιδάρη ότι θα μας βρει απέναντί της σε κάθε περίπτωση μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας κάθε συναδέλφου μας και δη των επαπειλούμενων μονομερών μεταθέσεων εκτός νομού των καθαριστριών και φυλάκωνπου δε θα δεχτούν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» στο πλαίσιο της κατάργησης του κλάδου τους.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ              Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ