Συνεχίστηκε χθες, Πέμπτη 8/6, η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας

Χθες, Πέμπτη 8 Ιουνίου, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας που συνήλθε σε πέμπτη συνεδρίαση. Στη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας η κα Αδαμαντία Ντάνου που υπηρετούσε από το 2008 στο ταμείο υγείας ως εκκαθαρίστρια ενταλμάτων νοσηλείας. Η κατάθεσή της έχει βαρύνουσα σημασία γιατί αναφέρθηκε συνολικά στις παθογένειες του ταμείου, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της παράνομης λειτουργίας του.

Η σημασία της υπόθεσης αυτής, στην αποκάλυψη της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά ο σύλλογός μας, δεν περιορίζεται στα στενά τραπεζικά όρια αφού μπορεί να εκληφθεί ως παράδειγμα της στρεβλούς λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ταμείο υγείας μας έχει απασχολήσει επανειλημμένως για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος με περαιτέρω συνέπειες τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου και φυσικά των ασφαλισμένων μελών του, έχοντας εμπλακεί μεταξύ άλλων και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Εξ άλλου, μετά την ύποπτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2012, που κατέστρεψε χιλιάδες παραστατικά, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του ταμείου, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί!

Ο σύλλογός μας διαχρονικά είχε διατυπώσει τις επικρίσεις του μέσω συνεχών δημόσιων καταγγελιών για τον ανορθόδοξο τρόπο λειτουργίας του και βεβαίως για την άρνηση των διοικήσεών του να αναβαθμίσουν και να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα μηχανογράφησης που υφίστατο στο ΤΑΠΙΛΤ, που θα αποτελούσε τον πυρήνα της χρηστής λειτουργίας του.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα συνεχίσει να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις, σαφώς όχι από αίσθημα εκδικητικότητας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι η χρηστή λειτουργία των θεσμών και η απόδοση ευθυνών όταν υπάρχουν σε αυτούς που την καταστρατήγησαν, είναι ο μοναδικός δρόμος για να βελτιώσουμε τη λειτουργία των δομών του κράτους και την αποτελεσματικότητά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στους κατηγορούμενους του σκανδάλου του ταμείου υγείας μας συμπεριλαμβάνεται και η κα Αθηνά Καραδελή, Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε από το δικαστήριο να διεξαχθεί τη Δευτέρα 10/7, στο Εφετείο Αθηνών στον 1ο όροφο.