Συνδικαλιστική εκτροπή και θλιβερή συκοφαντία

Όλες οι ενέργειες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και της ακεραιότητας του συνδικαλιστικού μας χώρου, από τις 1.500 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της τράπεζας και τις επιτυχίες μας στο εφάπαξ μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου στο ταμείο υγείας και την επικείμενη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον όσων εγκλημάτησαν σε βάρος του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, φέρουν την ταυτότητά μας, γιατί αυτό το συνδικαλισμό πρεσβεύουμε και υπηρετούμε, της δράσης, της εγρήγορσης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Δυστυχώς όμως, στο χώρο της Ιονικής υπάρχουν κάποιοι που έχουν λοξοδρομήσει με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια να ανθεί ο συνδικαλιστικός τυχοδιωκτισμός.

Εν όψει των εκλογών στο Σύλλογο Συνταξιούχων ορισμένοι “καλοθελητές” -που σίγουρα τους γνωρίζετε- επεδίωξαν να σπιλώσουν τον πρόεδρο του Συλλόγου μας Σαράντο Φιλιππόπουλο και άλλα στελέχη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με πειρατικά, ανυπόγραφα σημειώματα, άνευ αποστολέα, που περιείχαν πλαστογραφημένα “ντοκουμέντα”. Η αμετροέπεια τους οδήγησε σε ανήκουστους ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία βάση, κανένα στήριγμα και δεν μπορούν να γίνουν πιστευτοί από κανένα συνάδελφο! Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει προκαλέσει πανικό στους εγκάθετους που είχαν τη φαεινή ιδέα να ισχυριστούν – άκουσον άκουσον – ότι ο συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος είχε έρθει σε συμφωνία με τον κο Γκιάτη για την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ώστε δήθεν να μην κινηθεί δικαστικά για τις μειώσεις των επικουρικών μας συντάξεων! Ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος σε συμφωνία με τον κο Γκιάτη! Αυτό κι αν είναι από τα άγραφα! Είναι γνωστό τοις πάσι στο συνδικαλιστικό και όχι μόνο χώρο, τι εστί Γκιάτης για τα συμφέροντα των Ιονικάριων και το σημείο μηδέν στο οποίο βρίσκονται εδώ και χρόνια οι σχέσεις του άσπονδου εχθρού της Ιονικής με το συνάδελφο Φιλιππόπουλο. Σε αντίθεση βέβαια με τον κο Κολλάτο που στηρίζεται απροκάλυπτα από τον κο Γκιάτη.

Εμείς δε θα… σκαλίσουμε τον πάτο μαζί με τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου και απαντάμε στη συνδικαλιστική εκτροπή ότι όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι, το κάνει επωνύμως και ενυπογράφως, χωρίς να κρύβεται πίσω από ανώνυμες επιστολές και καταγγελίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ένας θλιβερός συκοφάντης!

<

Πλήρες το… δικαστικό ρεπορτάζ!

Εξ άλλου, το επόμενο διάστημα θα έχουμε σειρά εξελίξεων στο… δικαστικό ρεπορτάζ της Ιονικής. Ο κος Κολλάτος και ορισμένοι από τον περίγυρό του αναφέρθηκαν ψευδώς σε υποτιθέμενες αναβολές που ζητήθηκαν από τους συναδέλφους Σαράντο Φιλιππόπουλο και Φάνη Κυριόπουλο, για την εκδίκαση της υπόθεσης της Κινέττας. Αυτός ο αναίσχυντος ψεύτης και συκοφάντης θα κληθεί σύντομα να αποδείξει ενώπιον της δικαιοσύνης τους ισχυρισμούς του, αφού ουδέποτε ζητήθηκε αναβολή για θέμα που αφορούσε δικαστική υπόθεση.

Αντίστοιχα, πρέπει να περιμένει και τη μήνυση και αγωγή που θα του κατατεθούν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του που διαστρεβλώνουν ολοκληρωτικά την πραγματικότητα για την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Έχει μπερδευτεί ο κος ΤΙΠΟΤΑ και νομίζει ότι οι άλλοι ενεργούν και σκέφτονται όπως ο ίδιος. Ε λοιπόν θα του υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι δεν μπορούν να τεθούν σε σύγκριση η συμπεριφορά, το ήθος και ο συνδικαλισμός που ασκούμε.

Μπορεί τον ίδιο να τον συμφέρει να προσπαθεί να υποβιβάσει το επίπεδο της αντιπαράθεσης στα Τάρταρα, γιατί εκεί μόνο έχει μάθει να λειτουργεί, αλλά εμείς δεν κάνουμε συμψηφισμούς και οι ενέργειές μας είναι κρυστάλλινες και διαυγείς.

Αντίθετα, οι ενέργειες του κου Κολλάτου και ιδιαιτέρως της στενής συνεργάτιδάς του κας Καραδελή που δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σειρά κατηγοριών κακουργηματικών πράξεων, είναι αυτές που θα έπρεπε να τους είχαν οδηγήσει στην παραίτηση από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Πάντως, η ώρα της λύτρωσης για την ιονική οικογένεια έφτασε και πιστεύουμε ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί τους ενώ βρίσκονται στη διοίκηση του ΣΣΙΛΤΕ. Με την εκλογή της νέας διοίκησης θα υπάρξει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια και υποσχόμεθα ότι θα υφίσταται αδιάκοπη ροή αποκαλύψεων και εξελίξεων για θέματα που τους αφορούν και θα κρατούν ασίγαστο το ενδιαφέρον των συναδέλφων.