Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά Αθηνών την Πέμπτη 18/5 με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (φωτογραφίες)

Μετά την άκρως επιτυχημένη επίσκεψη και δωρεάν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και τη μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτό το νέο εγχείρημα της Επιτροπής Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του συλλόγου μας, σειρά είχε την Πέμπτη 18/5 η δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά Αθηνών.

Η ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων) προσφερόταν για… αρχαιολογικές περιπλανήσεις και η επίσκεψη αρχικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα θαυμαστό δείγμα σύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου με τις σύγχρονες ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων και φίλων του συλλόγου μας. Αφού οι συμμετέχοντες θαύμασαν τα παγκόσμιας πολιτισμικής σημασίας και ακτινοβολίας εκθέματα του Μουσείου, με την πολύτιμη βοήθεια βεβαίως του έμπειρου ξεναγού μας, η περιπλάνηση στον κόσμο του επιδραστικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού συνεχίστηκε στην Αρχαία Αγορά που αποτελούσε το διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό κέντρο της κλασικής Αθήνας.

Μετά το πέρας αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας δραστηριότητας του συλλόγου μας, όσοι συνάδελφοι είχαν ακόμα αντοχές, συνέχισαν την περιπλάνησή τους, αυτήν τη φορά στις… καφετέριες της περιοχής του Ζαππείου.

Και επειδή… μαθαίνοντας ανοίγει η όρεξη, η περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά αποτελεί κομμάτι της αλυσίδας των οργανωμένων περιηγήσεων και ξεναγήσεων που προγραμματίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να γνωρίσουμε τους αρχαιολογικούς -και όχι μόνο- θησαυρούς της πατρίδας μας, θα συνεχιστεί με την επίσκεψή μας σε σπουδαίους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, όπως στο Μαντείο των Δελφών, τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βεργίνα, τα Ανάκτορα της Κνωσού κ.ά.