Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (29/4-1/5) πιάσαμε το Μάη με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ταξιδεύοντας στην Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, την Ύδρα, τις Σπέτσες και τον Πόρο (φωτογραφίες)

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (29/4-1/5) πιάσαμε το Μάη με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε μία ακόμα εξόρμηση του συλλόγου μας που άφησε αξέχαστες αναμνήσεις στους συναδέλφους που έδωσαν το παρών, αυτήν τη φορά με προορισμούς την Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, την Ύδρα, τις Σπέτσες και τον Πόρο.

.

1η μέρα – Σάββατο 29/4

Το σημείο εκκίνησης ήταν για μία ακόμα φορά η Πλατεία Κοτζιά κάτω από τα γραφεία του συλλόγου μας. Αφού συγκεντρωθήκαμε, ξεκινήσαμε για τον πρώτο μας προορισμό που δεν ήταν άλλος από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Περιττό να αναφέρουμε ότι στη διαδρομή, μετά το αρχικό μούδιασμα λόγω του πρωινού ξυπνήματος, ως είθισται υπήρξε ατελείωτο κέφι και τραγούδι.

Στην Επίδαυρο επισκεφθήκαμε το φημισμένο στα πέρατα της Γης Αρχαίο Θέατρο και συνολικά τον αρχαιολογικό χώρο και εν συνεχεία πήραμε το δρόμο για το Λυγουριό, για μία πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική από τα συνηθισμένα επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Πλέον είχε φτάσει η στιγμή της ξεκούρασης και φτάνοντας στο ξενοδοχείο “Nautica Bay Hotel” μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, αφού βρισκόταν “πάνω στη θάλασσα” και είχε μία υπέροχη θέα. Μάλιστα, οι πιο τολμηροί από τους συναδέλφους το εκμεταλλεύτηκαν και δε δίστασαν να βουτήξουν και να κολυμπήσουν στα -ακόμα παγωμένα λόγω της εποχής- νερά. Οι υπόλοιποι πιο… συμβατικοί, είτε απόλαυσαν μία όμορφη βόλτα στο Πόρτο Χέλι είτε πέρασαν στιγμές χαλάρωσης στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, μέχρι να φτάσει η ώρα του δείπνου που ομολογουμένως ήταν καταπληκτικό. Με την ευχάριστη συντροφιά των συναδέλφων, οι ώρες… τρέχουν και πλέον η πρώτη μέρα όδευε προς το τέλος της και ήταν η κατάλληλη ώρα για ξεκούραση για να ανταπεξέλθουμε και όσα θα ακολουθούσαν… 

.

Αρχαία Επίδαυρος – Ακληπιείο

.

.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας 

.

 

.

2η μέρα – Κυριακή 30/4

.

Αφού απολαύσαμε τον πλούσιο πρωινό μπουφέ μας, αναχωρήσαμε για να επισκεφθούμε σε μία ημερήσια κρουαζιέρα τα διαμάντια του Σαρωνικού, την κοσμοπολίτικη Ύδρα και το νησί των καπεταναίων, τις ιστορικές Σπέτσες. Στη διαδρομή ο καπετάνιος μας προσέφερε μία καταπληκτική εμπειρία ξενάγησης των σημείων που περνούσαμε και όταν πλέον φτάσαμε στην “Αρχόντισσα Ύδρα” υπήρξε ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της, αλλά και για να γεμίσουμε τις μνήμες των φωτογραφικών μηχανών και των κινητών μας με εκατοντάδες αναμνήσεις!

.

Διαδρομή προς Ύδρα -Σπέτσες 

.

.

Η Αρχόντισσα Ύδρα

.

 

Στη συνέχεια “μπαρκάραμε” για τις Σπέτσες, όπου αρκετοί περιηγήθηκαν στο νησί με τις γραφικές άμαξες, ενώ άλλοι απόλαυσαν τους παραδοσιακούς μεζέδες της περιοχής δίπλα στην παραλία. Οι εκδρομικές δραστηριότητες της ημέρας όδευαν προς την ολοκλήρωσή τους και πήραμε το πλοίο της επιστροφής για την Ερμιόνη και μετά το ξενοδοχείο, όπου μας περίμεναν τα γευστικότατα εδέσματα που μας είχαν ετοιμάσει οι σεφ για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, τους οποίους οφείλουμε να συγχαρούμε για την εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που μας προσέφεραν αυτές τις δύο ημέρες της παραμονής μας στο ξενοδοχείο.

.

Σπέτσες 

.

.

3η μέρα – Δευτέρα Πρωτομαγιά

.

Η τελευταία μέρα της εκδρομής μας ξεκίνησε με το πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά αναχωρήσαμε μέσω Γαλατά για τον Πόρο. Δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να περάσουμε την Πρωτομαγιά μας από μία πολύ όμορφη εκδρομή στο καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού με τη συντροφιά των συναδέλφων.

Αρχικά περιηγηθήκαμε στα όμορφα σημεία της παραλίας, αλλά τα καλύτερα… έρχονταν, αφού πήραμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα που συνοδεύτηκε από τραγούδι και χορό μέχρι τελικής πτώσεως… Εκτός βέβαια των καλλιτεχνών της ταβέρνας, για μία ακόμα φορά είχε την τιμητική του η “φωνή της ιονικής οικογένειας”, ο συνάδελφος Ιπποκράτης Ξυλάς, που πρωταγωνίστησε στο “σόου” χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές.

Μετά το γεύμα, επιβιβαστήκαμε στο καράβι για μία ακόμα εν πλω ξενάγηση από τον καπετάνιο που ανέδειξε τα ιστορικά και παραδοσιακά σημεία της περιοχής. Αφού φτάσαμε στο Γαλατά, πήραμε το δρόμο της επιστροφής απολαμβάνοντας τη διαδρομή παρά την κούραση, με τραγούδι και συνεχή ανέκδοτα και πειράγματα.

.

.

Πρωτομαγιά στον Πόρο 

.

Μία ακόμα υπέροχη εξόρμηση του συλλόγου μας έφτασε στο τέλος της, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχημένων εκδρομικών μας δραστηριοτήτων μας. Εν αναμονή της επόμενης δραστηριότητάς μας, ελπίζουμε όσοι δε λάβατε μέρος να “ζεσταθείτε” από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που σας παραθέτουμε και να συνενωθείτε με το… ιονικό καραβάνι την επόμενη φορά!