H καταβολή των εφάπαξ συνεχίζεται

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΤΕΑΕΠ συνεχίζει να καλεί τους συνταξιούχους να προσκομίσουν φορολογικές ενημερότητες, ενώ η καταβολή των εφάπαξ δεν έχει ξεκινήσει δυστυχώς με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Οι αιτήσεις που βρίσκονται τώρα προς διεκπεραίωση αφορούν τους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τον Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2015.

Τα ποσά αυτά θα καλυφθούν με το κονδύλι του Απριλίου που, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια διευθύντρια κα. Ελένη Μελάνη, είναι επαρκές για την κάλυψη 50 εφάπαξ περίπου, τα οποία αναμένεται να πιστωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τη διαδικασία σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και στο εξής πρώτα θα σας καταβάλλεται το εφάπαξ βοήθημα και στη συνέχεια θα λαμβάνετε ταχυδρομικά την απόφαση του εφάπαξ και την απόδειξη εξόφλησης, την οποία θα πρέπει να υπογράφετε με επιφύλαξη όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Καποτάς μας έχει διαβεβαιώσει ότι ενδιαφέρεται για την καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να απορροφηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι (υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους). Ωστόσο, οι αποφάσεις εκδίδονται με το σταγονόμετρο και έτσι δεν δημιουργούνται ληξιπρόθεσμα εφάπαξ. Οι δύο υπάλληλοι του κλάδου πρόνοιας του πρώην ΤΑΠΙΛΤ θα μπορούσαν να έχουν εκδώσει αποφάσεις για όλες τις αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα και αυτό μας δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα.

Ήδη, έχουμε υποβάλει εγγράφως σχετική πρόταση στον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος καθυστέρησης έκδοσης των αποφάσεων, την οποία θα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα ο πρόεδρος εάν όντως προτίθεται να καταβληθούν όλα τα εφάπαξ βοηθήματα.