Αντίο Αργύρη!

Δυστυχώς η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από τις Άγιες Μέρες του Πάσχα σημαδεύτηκε από την απώλεια ενός ξεχωριστού συναδέλφου, του Ανάργυρου Κουρτέση, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 70 ετών. Ο εκλιπών ήταν πραγματικός “μαραθωνοδρόμος” στη σταδιοδρομία του στην τράπεζα, αφού υπηρέτησε στα καταστήματα Φίλωνος, Κορυδαλλού, Συγγρού, Σπύρου Μερκούρη, Σπετσών, Πύργου Ηλείας, Σερίφου και Πάρου.

Ωστόσο τα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου ήταν η εργατικότητα, η συνέπεια, το ήθος και οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με τους δεκάδες συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ο Αργύρης, εκτός από ένα σημαντικό μέλος της ιονικής οικογένειας, αποτελούσε έναν ενεργό πολίτη, που είχε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την κοινωνία του Πειραιά που ήταν ο τόπος διαμονής του.

Ο προσωπικός και εργασιακός του βίος φανερώνουν έναν άνθρωπο αγαπητό σε όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να συναναστραφούν μαζί του και να αποκτήσουν την πολύτιμη φιλία του και αυτό το γεγονός καθιστά την απώλειά του δυσβάστακτη για σύσσωμη την ιονική οικογένεια.

Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο βέβαια για τις κόρες του Αντωνία και Κωνσταντίνα που σίγουρα έχασαν το πιο σημαντικό στήριγμα στη ζωή τους, αλλά πάνω από όλα έναν έντιμο και σωστό πατέρα για τον οποίο σίγουρα νιώθουν υπερήφανες και η ανάμνησή του θα τις συνοδεύει σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Πράγματι δε νομίζουμε ότι υπάρχει έστω ένας συνάδελφος που να τον γνώρισε και να μην εκφράζεται θετικά για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, αφού έχαιρε της καθολικής εκτίμησης στο χώρο μας.

Η ιονική οικογένεια θρηνεί για την ξαφνική απώλεια του Αργύρη και ο σύλλογός μας εκφράζει εκ μέρους όλων των συναδέλφων τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σίγουρα, η καλοσύνη του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο, Πέμπτη 20/4, στις 15:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Καστέλα και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στις 16:00 μ.μ. στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αντίο Αργύρη!