Δεύτερη εβδομάδα στις επάλξεις! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ απέναντι στις ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ της ALPHA BANK που ενοχλημένη από τον Αγώνα μας, επιχειρεί τη μετάθεση του Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη!

Συνάδελφοι,

Ήδη από την πρώτη μέρα (Δευτέρα 20/3) της έναρξης των κινητοποιήσεών μας καταλάβαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε σκοτεινούς μηχανισμούς που επιβουλεύονται τον αγώνα μας, αφού “γνωστοί – άγνωστοι” εξαφάνισαν τα πανό μας.

Φαίνεται ότι το περιεχόμενο των αιτημάτων και των συνθημάτων μας ήταν τόσο ενοχλητικό, που ενεργοποιήθηκαν πρακτικές και δυνάμεις βγαλμένες από το σκοτεινό παρελθόν!

.

Η τράπεζα, έχοντας απολέσει κάθε ίχνος σεβασμού προς θεσμούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες, με περισσή θρασύτητα και έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύγιζε το αγωνιστικό μας φρόνημα, κοινοποίησε στο Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και εξαίρετο συνάδελφο, Γιώργο Ανδριώτη, τη μετάθεσή του!

>

Πόσο λάθος κάνει…

>

Όσο η τράπεζα επιμένει στις παρελκυστικές πρακτικές της και ενισχύει την αδιάλλακτη στάση της με ωμές επιθέσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και προσωπικά προς τα στελέχη μας, τόσο μας συσπειρώνει και γιγαντώνει τον αγώνα μας!

>

Από αυτήν την άποψη, δεν μπορούμε παρά να “ευχαριστήσουμε” τη διοίκηση που αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο και μας δίνει επιπλέον κίνητρα για να συνεχίζουμε ενωμένοι σαν μία γροθιά την ολομέτωπη σύγκρουσή μας με την τράπεζα μέχρι την τελική μας δικαίωση!

Ο σύλλογός μας θα προσφύγει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη απέναντι σε αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση και όλοι μαζί θα παλέψουμε για την ανατροπή της!

Νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας μεθόδους εκφοβισμού, θα μας τρομοκρατήσουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές τους οι ενέργειες υποδηλώνουν τον πανικό και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει:

  • Συνεχίζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν συνετιστεί από τις 1500 αποφάσεις σε βάρος της τράπεζας για καταγγελίες συμβάσεων, βλαπτικές μεταβολές, προαγωγές και αποζημιώσεις.

  • Αρνούνται να εκτελέσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που επιδικάσει σε βάρος της τράπεζας 21,7 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις καταβολής εισφορών παρελθόντων ετών.

  • Αρνούνται την έναρξη διαλόγου για την ειλημμένη από το ΤΑΥΤΕΚΩ απόφαση νέων καταλογισμών 27,1 εκατ. ευρώ.

  • Τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους νομικούς και ασφαλιστικούς μας συμβούλους θα προχωρήσουμε σε διαδικασία νέων καταλογισμών.

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν οι διοικούντες την τράπεζα ότι δεν έχουν να επικαλεστούν τίποτα απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας για την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης και των νόμιμων αιτημάτων μας, τόσο καλύτερο για τους ίδιους…

Δυστυχώς, σε μία περίοδο που η αντεργατική λαίλαπα σαρώνει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ανακεφαλαιοποιημένη με τα χρήματα του ελληνικού λαού και των συναδέλφων Alpha Bank, λειτουργεί ως κράτος εν κράτει που δε σέβεται τις δεσμεύσεις της, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την Πολιτεία!

Πιθανόν όμως να μην έχουν αντιληφθεί οι κύριοι της διοίκησης ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με τον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά με ένα μαχητικό συνδικαλισμό που βρίσκεται στις επάλξεις και αγωνίζεται με σθένος για τα δίκαια αιτήματά του:

  • Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ που δικαιούμαστε με βάση την εγγυητική ευθύνη της τράπεζας

  • Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ για την έκδοση των εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα επί τριετία

  • Υπεύθυνη διοίκηση και αξιοκρατία στην ανακεφαλαιοποιημένη με τις θυσίες του ελληνικού λαού Alpha Bank

  • Επαγγελματικό management για την ομαλή λειτουργία συνολικά του τραπεζικού συστήματος με λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης

  • Ανατροπή της σκανδαλώδους μετάθεσης του Γραμματέα του ΣΥΙΛΤΕ, συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη, εν μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων!

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι τα αδέσμευτα ΜΜΕ οφείλουν να καταγράψουν και να αναδείξουν τον αγώνα μας που γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες και οπισθοδρομικές παρεμβάσεις που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Καλούμε κάθε ανέντακτη δημοσιογραφική φωνή που δεν εξαρτάται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που ταυτίζονται με αυτά της τράπεζας, να προβάλουν τα αιτήματά μας στον ελληνικό λαό και τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις για την υπονόμευση του νόμιμου και δίκαιου Αγώνα μας!

.

Επομένως, ας μετρήσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε ποιος θα επικρατήσει στο τέλος. Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις και η στυγνή εκμετάλλευση της τράπεζας ή η ανυποχώρητη στάση και η απαράμιλλη πίστη μας για την τελική νίκη; 

.

Συνάδελφοι,

  • Η υπόθεση του συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη μας αφορά όλους! Οι απολυταρχικές πρακτικές της τράπεζας είναι το… ορεκτικό από το μενού της καταβαράθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον!

  • Η σκανδαλώδης αυτή απόφαση αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τη δυναμική και μαζική προσέλευσή όλων έξω από το Κεντρικό, ώστε να περιφρουρήσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας και να υψώσουμε τη φωνή μας πάνω από τα τείχη της φίμωσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν!

  • Είναι χρέος κάθε Ιονικάριου να δίνει καθημερινά το παρών έξω από το Κεντρικό υπερήφανα, ανυποχώρητα και με μαχητική διάθεση για τη δικαίωσή μας!

>

 Ενωμένοι σαν μία γροθιά απαντάμε με ανυποχώρητο αγώνα 

 στις μεθοδεύσεις και τις “σκοτεινές παρεμβάσεις” ! 

.

Την ιστορία γράφουν οι ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

.

.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

>

ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ

>

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ

.

.

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΙΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ

>

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ.

.

. Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !

.

Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι   Θ Α   Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε !