Υπόθεση Σκανδάλου του Ταμείου Υγείας: Έφτασε η ώρα να λάμψει η αλήθεια! Μεταξύ των κατηγορουμένων η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων κα. Αθηνά Καραδελή!

Συνάδελφοι,

.

Όπως γνωρίζετε η υπόθεση του σκανδάλου στο ταμείο υγείας μας έχει οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και πλέον έφτασε η ώρα της κρίσεως ώστε επιτέλους να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, αν υπάρχουν, στους υπαιτίους.

Ξεκίνησε στις 27-01-2017 και συνεχίζεται η μεγάλη δίκη της υπόθεσης του σκανδάλου του Ταμείου Υγείας με Νο. 3. Κατηγορούμενη μεταξύ των άλλων τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων κα. Αθηνά Καραδελή, η οποία κατηγορείται για την αξιόποινη πράξη της απάτης κατά του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και αυτή της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Εμείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε από τους κατηγορούμενους το τεκμήριο της αθωότητας και θα περιμένουμε την κρίση της δικαιοσύνης, ωστόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο αλλά και ηθικής τάξης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κα Αθηνά Καραδελή, που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, συνεχίζει να κατέχει τη θέση του Γραμματέα στο Σύλλογο Συνταξιούχων και να θέτει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου και να ζητά την ψήφο σας, ενώ εκκρεμεί μία τόσο σοβαρή κατηγορία. Πιστεύουμε ότι η κα Καραδελή για λόγους δεοντολογίας και ομαλής λειτουργίας του Δ.Σ. όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, από την πρώτη στιγμή που της έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές το κατηγορητήριο και ειδικά δε μετά την κύρια ανάκριση όταν μάλιστα της επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι από τον Απρίλιο του 2015. Παρά ταύτα, η κα Καραδελή δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, πιστεύοντας ίσως ότι αυτή η στάση της θα ωφελούσε στη σοβαρή δικαστική της εκκρεμότητα, παραμένοντας και συλλέγοντας ευχαριστήριες επιστολές από όποιον ζητούσε τη συνδρομή του συλλόγου ακόμα και για ανούσιες υποθέσεις.

Το πλέον τραγελαφικό και προκλητικό δε όλων, είναι ότι όχι μόνο παραμένει στη θέση της, αλλά από το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων της έχει ανατεθεί και έχει αποδεχθεί να είναι η υπεύθυνη των θεμάτων του Κλάδου Υγείας που απασχολούν τους συνταξιούχους μας!

.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο σύλλογός μας που επί σειρά ετών έθετε μέσω συνεχών δημοσιευμάτων τους έντονους προβληματισμούς του για τον τρόπο λειτουργίας του ταμείου και το έλλειμμα οργάνωσής του που το άφηνε έκθετο σε φαινόμενα διαφθοράς που το είχαν πλήξει κατά καιρούς, συνέβαλε με αποφασιστικό τρόπο στην ανάδειξη της υπόθεσης:

Παράλληλα το σκάνδαλο στο ταμείο υγείας μας έχει λάβει διαστάσεις, απασχολώντας κατά καιρούς τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ:

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης εξετάζοντας μόνο μία μικρή περίοδο λειτουργίας του ταμείου για την οποία υφίστανται παραστατικά, κατέληξε στην παραπομπή στελεχών του ταμείου, ασφαλισμένων μελών του και – δυστυχώς – συνδικαλιστικών στελεχών. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη και τη βεβαιότητά μας ότι θα προχωρήσει σε μία δίκαιη δίκη και θα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη αυστηρότητα τα περιστατικά που αναδείχθηκαν μέσα από την έρευνα της ανακρίτριας και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και είχαν καταστήσει το ταμείο υγείας μας εστία παρανομιών και διαφθοράς.

Ο σύλλογός μας, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για κάθαρση και μετά την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, για την εξεύρεση περαιτέρω υπευθύνων που έπληξαν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά το ταμείο ασφάλισής μας, ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους θεώρησαν ότι είχαν βρει το κατάλληλο πεδίο δράσης σε ένα φορέα κοινωνικής αρωγής για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα σας ενημερώνουμε λεπτομερώς για τη διαδικασία της εκδίκασης και τα αποτελέσματά της.